kiamen; Subaru Mini Jumbo 1985 vijfdeurs

Gepost door kiamen 
Inleiding
Hoewel al sinds 2001 hier lid, ben ik de laatste jaren meer kijkend dan actief meeschrijvend, toch leek me de nieuwste aanwinst in het wagenpark best een topic waard.

Ik verander per jaar verschillende malen van auto, soms mag er eentje blijven zo had ik de afgelopen vijftien maanden, al dan niet tegelijk:

Skoda Felicia Fun
Polo Harlekin
Fiat scudo
chrysler pt cruiser
peugeot 306 coupe
daihatsu charade SEDAN
renault kangoo
opel astra

en als Blijvertje een daihatsu charade patrijspoortje (al jaren in de collectie).

Nieuwe aanwinst
Afgelopen donderdag verkocht ik mijn chrysler, 5 auto's tegelijk was een beetje te gortig en heel erg zuinig en goedkoop in de vaste laste was d ePT ook niet, een echte liefhebber uit het zuiden nam hem over.

Het toeval wil dat ik samen met mijn broertje het erover had dat we al een poosje in onze regio een autootje zagen rondrijden dat we graag nog eens als autospotters een keer op de foto wilden vast leggen. Daarbij gaat onze voorkeur vaak uit naar oud japans spul, naast de charade patrijspoort is er namelijk ook nog een toyota crown 2.8 supersaloon in de collectie aanwezig.

Het betreffende autootje was een Subaru Mini Jumbo vijf deurs, regelmatig als ik naar mijn werk in Schijndel reed zag ik het wagentje staan maar een foto maken kwam er niet van, totdat hier op het AW forum een advertentie opduikt met daarin het autootje! Bij een handelaar een straat van mijn werk af, verkoopprijs: 700 euro

Meest opmerkelijk de kilometerstand: net 49000 duizend kilometer!Een afspraak is snel gemaakt en vrijdag na het werk ga ik direct kijken, de handelaar heeft dan al een paar keer contact opgenomen want de telefoon staat roodgloeiend, apps met internationale belangstelling en lui die direct willen komen en geld kunnen overmaken, een beetje verbaasd was men wel in de bovengemiddelde interesse vanuit de markt voor deze oude jap.

Ik besluit de auto direct te kopen zonder ritje, bij nadere beschouwing van de papieren en details blijkt zelfs de nummerbord houder van de eerste garage, de twee uitgevoerde beurten in het gestempelde boekje, een garantie certificaat van een anti roest behandeling enz enz er ook nog bij te zijn, de kilometer stand is daarbij plausibel.


Wanneer we verder kijken zie ik een factuur uit 2004, een andere merkdealer voert dan groot onderhoud uit voor bijna 400 euro, d ekilometerstand bedraagt dan pas 36267 km.Wanneer we de keuringsrapporten van de afgelopen vier jaar er bij pakken zien we dat de kilometerstand in 4 jaar tijd maar zo'n 1000 kilometer per jaar oploopt. Verder kijkend, zie je aan alles dat de auto nog erg fraai is, de bekleding en vloerbedekking zijn erg fraai.Op een loszittend hemeltje, wat schimmelplekjes in de hemel en was los zittende dingetjes na is het binnenin erg fraai. De ori radio is helaas verdwenen en in de asbak schuif heeft men een modernere gebouwd, de asbak is nog wel aanwezig. De groene schakelaar is een reparatie uit 2004 inzake de achterruitverwarming.

Van buiten zien we een oude steenslag schade op de motorkap en een parkeerschade bij het achterspatbord, beide willen we aan laten pakken om zo dit mooie en unieke autootje te bewaren en te gebruiken!

De originele kentekenplaat houder van de dealer die hem nieuw leverde zit er nog op.Ook onder de motorkap is het geheel als nieuw

En tot slot nog wat overzichts views en details.De schuifschakelaar bleek ook een duw en trek functie te hebben voor het bedienen van de kachel. Mooi!

En dit is onze Charade


Tot zover, dat leek ons wel een posting waard niet waar? Wij zijn er blij mee!

reacties altijd welkom!
Wow, wat een introductie!grinning smiley

Heel leuk dat deze kleine Subaru bij een liefhebber terecht is gekomen. Goed dat de auto in ere hersteld wordt, want volgens mij is hij erg zeldzaam. Veel geluk ermee!
als je hem goed onderhoud is hij straks zo zeldzaam dat iedereen er een wil hebbensmiling smiley


zou ik er in passen met me 1.85X40X60??
Gefeliciteerd man. Echt een heel leuke aanwinst! Zitten ook erg mooie foto's tussen, hoewel ik een dusdanig bewerkte foto dat het nummerbord oranje wordt iets minder vind. Blij dat 'ie bij jou staat, hij is dus in goede handen. Is altijd maar afwachten. Je Dai had ik in Boxtel al gezien. Ook een geweldig ding, hoewel 'ie het natuurlijk niet haalt bij de Crown. winking smiley
Heel leuke auto. Goed dat hij bij jou terecht is gekomen! Hopelijk mag hij nog even blijven winking smiley
Als hij weer helemaal netjes is zien we hem misschien nog wel een keer in een tijdschrift terug, want bijzonder is 'ie.
Anonieme bezoeker
Re: kiamen; Subaru Mini Jumbo 1985 vijfdeurs
19-09-2015 18:05
Ziet er netjes uit voor z'n leeftijd
Hoe rijd dat nou zo'n 2 cylinder?
Zal wel niet erg vlot zijn denk ik of wel.
Anonieme bezoeker
Re: kiamen; Subaru Mini Jumbo 1985 vijfdeurs
19-09-2015 18:19
Zo'n auto was de laatste auto van mijn Opa. Die kocht hij in 1983. Het was ook een lichtblauwmetallic exemplaar. Speciaal voor deze auto heeft hij nog leren schakelen, terwijl hij al 79 was toen hij de auto kocht. Hij kwam uit een Daf 46 uit 1976. De Subaru was een luxe uitvoering, een zogenoemde SDX. Het geluid van het tweecilindertje kon ik als 14 jarige maar matig waarderen. Liever hoorde ik op dat moment het mooie geluid van een Alfa Romeo Boxer!

Toch was het een sympathiek autootje met volgens mij zijn schamele 37 hele pk's.

Leuke aanwinst! Ben benieuwd naar de herstelwerkzaamheden. Heb zelf eens als een huurauto de verre nazaat van deze Mini Jumbo gereden, de Vivio. Dat autootje had dan inmiddels een viercilinder. Van die auto weet ik nog dat de versnellingen heel kort achter elkaar lagen waardoor je al bij vijftig kilometer in de vijf reed....
Ha Kiamen!
Leuk dat je weer actief bent! Leuke wagen ook!
Gaaf dat je er weer bent, kerel. Ik herinner me dat je als kereltje van 13 op de fiets folders ging scoren bij de dealer. Nu al een bos auto's achter je naam, leuk hoor! Waar blijft de tijd ;-)

Leuke soeb! Veel plezier ermee!
Toen ik hem deze week zag op internet was ik stiekem best wel een beetje verliefd, maar voor ons niet in de buurt en ook niet ''ons merk''. Gelukkig is -ie nu goed terecht gekomen! Het beige interieur en deze velgen vind ik werkelijk fantastisch, het is echt een hele leuke auto! thumbs upthumbs up
Goede actie om hem te kopen, erg leuk en zeldzaam thumbs up
Goede actie. Gaaf ding, 2 cilinder boxer thumbs up
Helemaal bij de tijd, in deze tijd.

Veel plezier ermee.
Wat een geweldig leuke auto . De Charade met patrijspoorten had ik ook al gezien in Boxtel. Ook zo'n bijzonder wagentje. Houd ze maar goed in ere ! zijn er nog maar weinig van, zo niet de enige.

Ben echter geen fan van je filter op de foto's; houd liever van de originele foto's. Maar dat doet natuurlijk niets af aan de auto. Hoop de Mini Jumbo ook eens op een evenement te zien.

Ben ook wel benieuwd naar foto's van je Charade sedan. Die heb ik in NL nog niet eerder gezien. Staat die ook in een topic hier bij Autoweek?

Succes en veel veilige kilometers ermee!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20-09-2015 13:17 door cabriorob.
Wauw wat gaaf zeg! Briljante auto, en goede staat ook nog!!
Anonieme bezoeker
Re: kiamen; Subaru Mini Jumbo 1985 vijfdeurs
20-09-2015 13:37
Zo wat een binnenkomerthumbs up Hulde!!

Mooie wagen met leuke wielen.
Doet me denken aan mijn kleuterjuf van vroeger die had een goudkleurige.
Lekker veel unieke gadgets zitten er ook bij, zoals die stikkers boekjes rekeningen etc.
Ik zie dat de APK is vervallen in 2018. Ik hoop dat deze nog op de weg gaat komen. Op dit moment staan er nog maar 30 op kenteken met geldige APK (waarvan slechts 1 ouder is dan deze), dus ze worden best zeldzaam.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.