Zadelsnuiver - '10 Toyota Prius 3 // '05 BMW 530iA M-Sport // KVS en ophanging perikelen

Gepost door Zadelsnuiver 
Dank je Matthijss, het genieten is al in volle gang big smile smiley

Vandaag de auto na zo'n 350 km weer afgevuld en het verbruik aan de pomp uitgerekend kwam op 1 op 17,8. Best een nette waarde vind ik.

Oh en we staan weer bovenaan een nieuwe pagina dus is een foto wel op z'n plaats smiling smiley

Nette waarde Zadelsnuiver!

Ik loop nu elke dag langs een 1 serie, onderweg naar het station. Ik zal morgen eens een foto maken, volgens mij heeft deze namelijk een andere tint grijs. Jouw velgen vind ik ook mooier trouwens..

Oh ja, ik had niet verwacht dat FIAT helemaal niet meer geleverd werd in Finland, jammer. Hoewel het merk nu ook niet zoveel meer voorstelt. Ik geloof inderdaad dat een Punto inderdaad een veel betere auto is dan de naam die hij heeft. Maar ja ook daar kan iets misgaan. Ik had een oud collega, en die kocht na een Golf een Kia Ceed. Nou die was in een half jaar vaker stuk dan de Golf in 5 jaar.
Gefeliciteerd! Toch weer aan de BMW dus. De eerste serie is toch echt een mooi model, zeker vanuit de hoek op de foto in de vertroetelbox.En hier lijkt 'ie weer gewoon grijs..
Kleur is topthumbs up en qua kwalititeitsbeleving is BMW een level hoger dan de Megane. Maar euhhh... staat nog een beetje hoog op de wielenwinking smiley.

Veel plezier met de Einser smiling smiley.
En daar zijn dan de foto's. Mooi exemplaar in ieder geval! Bijzondere kleur. Nu is het wel balen van elke dag met grijs weer want dan is de kleur weer minder. En bij ieder straaltje zon is het meteen wassen om het goed te zien. Ik ken dat big smile smiley

Nog iets lager? Misschien niet zo prettig met de sneeuw... Lijkt me laag genoeg.

De diesel geeft je wel een goede reden om meer te rijden. Te weinig rijden en teveel korte ritten gaat ie van stuk dus dan maar een extra rondje.
Ben benieuwd naar de foto Peter!
Grappig mbt die Kia, puur toeval natuurlijk maar de importeur die dus eerst FIAT importeerde (Delta Auto) importeert nu.. Kia!

Joop bedankt! Zoals gezegd was de Mégane echt een prima auto en toch ruim een jaar in gereden, dat is best lang naar mijn maatstaf big smile smiley maar je merkt gewoon aan alles dat de BMW op een hoger plan staat.
In het echt staat de BMW best netjes op z'n pootjes, alhoewel een kenmerk van dit model wel is dat de achterste wielkast wat kleiner lijkt. Daarom lijkt hij wat achterover te hellen dus voor het mooie zou hij aan de voorkant iets moeten zakken. De auto stuurt echter zo lekker dat ik er niets aan wil verprutsen door met aftermarket spul te gaan werken. Maar goed, zeg nooit nooit winking smiley

Engineer2, de kleur bevalt mij ook erg goed, maar zoals je zegt wel erg moeilijk schoon te houden. Gelukkig vind ik jet niet erg om de auto regelmatig te wassen big smile smiley

Korte ritjes zijn inderdaad funest voor een diesel, dus ik probeer daar wel rekening mee te houden. Na het werk even een boodschap doen met een omweg enzo, dan komt het allemaal wel goed denk ik.

Overigens vandaag een middenarmsteun besteld, origineel BMW en zou over een weekje ongeveer binnen moeten komen thumbs up
Toevallig wat betreft Kia zeg!


Speciaal voor jou! Deze kleur is dus sowieso anders (denk ik) dan de jouwe. Want toen de zon scheen was er geen paarsachtige gloed.

Wat goed dat je al een middenarmsteun hebt besteld, ben benieuwd!
Nu zet je me toch wel aan het twijfelen hoor Peter, wanneer mijn auto in de schaduw staat lijkt de kleur verdacht veel op die van jouw foto.

De armsteun was wel grappig ja, merkte gelijk bij de proefrit dat 'ie er niet in zat en had er eigenlijk maar een beetje vrede mee gesloten dat ik dat dan maar zou moeten missen.
Tot ik gisteren bij een BMW specialist langs ging. Eigenlijk was ik op zoek naar een stuur voor een sportiever model, mijn huidige stuur heeft geen leder en voelt wat iel en glibberig aan. Nu blijkt dat mijn airbag module niet past op de sportievere BMW sturen, dus dat moet ik verder nog even uitpluizen hoe of wat.
Omdat ik toch niet ongedane zaken naar huis wilde gaan vroeg ik lukraak om die armsteun en toevallig konden ze die leveren!
Haha, doet me denken aan mijn ex, die zei altijd als je in een winkel bent, moet je iets kopen. drinking smiley

Maar goed, vanmorgen nog een foto gemaakt, ditmaal met kenteken:


Ik blijf het idee hebben dat ie iets anders is, ik zie geen paarse gloed, ook niet in de zon of andere hoek, misschien heb ik nog een folder van de 1-serie. Op de Rai haalde ik die altijd, wellicht zit BMW er ook tussen.

Anyhow, wat IK je nog niet heb verteld, ik heb ook een 1-serie gekocht, een rode!
Voor 10 cent op koningsdag gekocht! smiling smiley
Koopje van de eeuw die BMW van jou! Overigens had ik zelf nog een rode 120i op de shortlist staan als de huidige koop niet door was gegaan.

En de kleur.. ja ik weet het niet hoor, heb zojuist de auto maar weer eens afgespoten, hij was al weer wat stoffig na zo'n 500 km rijden en uiteraard een fotootje gemaakt. Zo zonder enig daglicht lijken ze toch wel erg veel op elkaar.
Maandag naar een style 261 breedset kijken, ben benieuwd!

Voorbeeldfoto van internet:
Dat zijn mooie wielen! Of ze ik mooier vind dan je huidige, dat weet ik niet helemaal zeker, zo liggend niet. Maar ik denk als ze onder de auto zitten wel.

Dan staan er op deze pagina al 3 verschillende velgen, en kan ik een 4e toevoegen. (ik vond de 4 verschillende spoilers en 3 grilles van de Getz al veel keuze winking smiley )

Door jouw opmerking dat de Einer toch jouw kleur is, ondanks het paars wat er niet is, ben ik nu elke 1 serie in de gaten aan het houden.. Vrijdag stond er bij werk ook eentje..

De velgen zijn een no-go in mijn ogen... Ook hier kon ik niets paars aan ontdekken... Ik liep met mijn collega naar werk van het station, en ook zij heeft eens gekeken naar de auto, en kon ook geen paarse gloed ontdekken.. Maar toen kwam het, haar zoon is ook BMW-fan, en heeft een 1-serie gehad, ook in het donker-grijs, maar paarsachtig kon ze zich niet herinnere
Anonieme bezoeker
Re: Zadelsnuiver - '10 Toyota Prius 3 // '05 BMW 118d
12-05-2019 09:47
Ik weet niet of je dat moet gaan doen. Eigenlijk moet de auto dan ook een paar cm lager staan. En 18" is niet bevorderlijk voor het toch al beperkte comfort. En kosten.
Haha ja Peter ik kan er ook naast zitten he, dat ik nu een paar dagen een 1-serie heb maakt me nog geen expert natuurlijk. Sowieso heeft BMW een berg grijstinten in het programma dus het zou zo een andere kleur kunnen zijn. Je kunt het pas met zekerheid zeggen wanneer je twee auto's naast elkaar zet.

Over velg nr. 4, dat zijn 16" doppen die ik overigens ook voor m'n Winterset heb:@FH, ik twijfel ook wel een beetje maar weet je ik ga het gewoon proberen. Ik koop deze set tweedehands (wel van een garage) en als het niks is zet ik ze gewoon weer te koop. Ben het ook met je eens dat verlagen dan wel een must is, maar dat bekijk ik nog even wanneer ze er onder zitten. Heb in het verleden al meerdere auto's gereden met grote wielen en verlaging, meestal gaat dat prima tenzij je veel te laag gaat icm een veel te dunne band. Ik denk dat zo'n 3 cm verlaging icm een 225/40 band nog goed te doen is voor mijn persoonlijke "pijngrens". Sowieso rij ik 5-6 maanden van het jaar op bovenstaande Winterset met 205/55R16 banden.
Anonieme bezoeker
Re: Zadelsnuiver - '10 Toyota Prius 3 // '05 BMW 118d
12-05-2019 12:01
Verlaging met 2 cm is al zeer zichtbaar. De stance wordt net even anders. Teveel verlagen moet je voorkomen. Mijn 130i met M-technik onderstel is ook maar 2 cm lager.
Staat de kleur niet op de sticker op de onderkant B-stijl aan bestuurderszijde?
Quote
FH126560
Verlaging met 2 cm is al zeer zichtbaar. De stance wordt net even anders. Teveel verlagen moet je voorkomen. Mijn 130i met M-technik onderstel is ook maar 2 cm lager.
Staat de kleur niet op de sticker op de onderkant B-stijl aan bestuurderszijde?

Ok dus 2 cm is al voldoende, goed om te weten thumbs up

Kleur bekend, staat inderdaad op die sticker (Sparkling Graphite Metallic A22) maar we waren met Peter in discussie of de door hen gespotte E87 nu dezelfde kleur was of niet.
Dat is dezelfde kleur. Er zat in het kleurengamma ook geen kleur die in de buurt kwam.
Quote
Nico GTR
Eibach pro-kit! smiling bouncing smiley

Hier kan ik mee instemmen!smiling bouncing smiley
Quote
Matthijss
Quote
Nico GTR
Eibach pro-kit! smiling bouncing smiley

Hier kan ik mee instemmen!smiling bouncing smiley

Inderdaad!
Eibach pro kit verlaagt zo'n 20-30 mm, lijkt me prima. Op bimmerparts.nl tot nu toe de beste prijs gevonden, waar hebben jullie ze vandaan?
Gekocht en laten plaatsen bij Kean Suspensions, dus niet via een site gekocht.
Kaen heb ik weleens van gehoord ja, die hadden volgens mij vroeger een witte Berlingo op airride als bedrijfsvoertuig.

Velgen zojuist opgehaald, morgen langs de bandenzaak voor vers rubber.
Quote
Zadelsnuiver
Eibach pro kit verlaagt zo'n 20-30 mm, lijkt me prima. Op bimmerparts.nl tot nu toe de beste prijs gevonden, waar hebben jullie ze vandaan?

KFZ teile 24.de
Quote
Nico GTR
Quote
Zadelsnuiver
Eibach pro kit verlaagt zo'n 20-30 mm, lijkt me prima. Op bimmerparts.nl tot nu toe de beste prijs gevonden, waar hebben jullie ze vandaan?

KFZ teile 24.de

Net even gecheckt, inderdaad nog een stuk goedkoper dan bimmerparts! Hoe ging het met bestellen en verzenden, geen bijzonderheden?
Nee niet heel speciaal en sneller dan auto doc.
Nieuwe wielen zojuist laten monteren, ben er helemaal blij mee! Rijdt allemaal net iets strakker maar absoluut niet oncomfortabel. Nu nog even nadenken of verlaging echt nodig is want de wielkasten zijn al aardig gevuld zo.

Nette velgen!
Subtiel verlagen kan geen kwaad denk ik.
De velgen staan mooi Zadelsnuiver! Beter dan ik had verwacht! thumbs up Ik zou ook niet verlagen, in mijn ogen niet echt nodig.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14-05-2019 19:16 door Peter O.
Dat staat goed! Verlagen is inderdaad niet nodig.
Thanks mannen, ben er ook erg content mee. Wielen komen oorspronkelijk van een 135i M Sport maar staan best lekker onder een doodgewone 118d smiling smiley

Ik denk dat ik overigens beter voor een 255/35 band had gekozen voor achter ipv de huidige 245, deze is nu net iets te iel naar mijn smaak. Maar snel opgummen die handel big smile smiley
Heel mooi! Verlaging is niet nodig, maar staat natuurlijk altijd nog beter winking smiley
Wat voor banden heb je? En subtiele verlagjng zou t wel af maken.
Staat heel mooi, Zadelsnuiver! Verlagen zou ik zeker niet doen, dit staat helemaal goed!
Quote
FH126560
Wat voor banden heb je? En subtiele verlagjng zou t wel af maken.

Bridgestone Potenza S001, helaas was er niet veel keuze in deze maat maar tot zover bevallen ze prima. Voor 225/40R18 en achter 245/35R18.
Achteraf gezien had ik beter voor 215/245 of voor 225/255 gegaan, nu staat de achterband net iets meer getrokken dan de voorband.

Over verlagen, ben er nog niet helemaal uit. een CM of 2 zou voldoende zijn, maar vaak zak je toch iets meer dan wat is opgegeven. Moet er nog even goed over nadenken.
Het stikt hier van de pollen, en elke avond wanneer ik na het werk bij de auto kom ziet 'ie stijf onder dat gele spul. Gelukkig wel een goede reden om de auto even af te spuiten en een plaatje te schieten smiling smileyHet ondergaande zonnetje zorgt voor een mooi paars/bruine gloed op de natte koets.

Overigens nog niks van die armsteun gehoord, dat zou een weekje moeten duren maar nu al bijna 2 weken aan het wachten. Morgen wellicht maar even bellen.
Ziet er stukke beter uit met de nieuwe velgen, andere was nogal gewoontjes.
Verlagen zou ik persoonlijk niet doen, de auto heeft het niet nodig aangezien hij al laag is qua model.
Naast het spotten van Getzen in hippe kleuren, hou ik ook de BMW 1-serie in de gaten. Grijs zie ik wel, maar een paarse gloed, of aubergine zag ik nooit. TOT zaterdag..


Op de foto komt het niet uit, en ja ik weet het is een nieuwer type, maar deze veranderde dus in het licht, en ging van grijs naar paarsachtig.

Nu nog een oer 1-Serie! smiling smiley
Over die kleuren durf ik bijna niks meer te zeggen Peter, maar dit zou 'm vast wel eens kunnen zijn big smile smiley mooi exemplaar overigens ook met die velgen zo thumbs up

Vandaag was het al weer bijna 3 weken geleden dat ik die armsteun besteld/betaald had en toen werd mij verteld dat het ding er binnen een week zou zijn. Ik vertrek woensdag voor een week of 3 naar de lage landen dus ik begin wat ongeduldig te worden. Vandaag dus even gebeld, en ja hoor; de armsteun was nét precies vandaag binnengekomen.. ik geloof er eerlijk gezegd geen zak van, maar goed was al lang blij dat ik 'm op kon halen. Ding zat netjes verpakt enzo, maar toen ik zojuist gewapend net armsteun, YouTube howto's én doppenset in de aanslag zat merkte ik bij het openen van de verpakking al direct dat dit absoluut niet de juiste armsteun was. Deze lijkt me meer op een unit voor een E36 of een E38 of iets, dus dat was even een flinke tegenvaller. Morgen na het werk dus maar even terug en ik denk dat ik maar gewoon mijn geld terug ga vragen want dit gaat nergens meer over natuurlijk en wellicht dat ik er in Nederland straks wel eentje tegen het lijf koop thumbs up
Ondertussen alweer een weekje terug van vakantie, en wat ik nog was vergeten te melden is dat ik uiteindelijk toch nog de goede armsteun heb gekregen. Nu nog even tijd/zin maken om het ding in te bouwen en dan kan dat ook weer van het lijstje af.
Verder staat er voor volgende maand een afspraak bij de garage om de voorophanging even na te lopen, bij het wisselen van de wielen was er een klein beetje speling geconstateerd. Als het een beetje mee zit heb ik tegen die tijd ook verlagingsveren geregeld en zullen die tegelijkertijd geinstalleerd gaan worden.
Quote
Zadelsnuiver
Het stikt hier van de pollen, en elke avond wanneer ik na het werk bij de auto kom ziet 'ie stijf onder dat gele spul. Gelukkig wel een goede reden om de auto even af te spuiten en een plaatje te schieten smiling smileyHet ondergaande zonnetje zorgt voor een mooi paars/bruine gloed op de natte koets.

Overigens nog niks van die armsteun gehoord, dat zou een weekje moeten duren maar nu al bijna 2 weken aan het wachten. Morgen wellicht maar even bellen.

Die wielen zijn wel erg mooi cool smiley de kleur blijft een bijzondere (je ziet jouw kleur in ieder geval niet heel veel rijden).
Heb je een goede vakantie gehad? Mooi dat de juiste armsteun er is. Is dat veel werk met inbouwen of valt dat mee?


Ik moest pas nog aan jou denken toen ik deze Kabe zag, met het toffe derde remlicht.
@BraboPower, dank je! Ben er zelf ook nog steeds heel blij mee al moet ik zeggen dat hij wel echt een beetje moet zakken nu voor het mooie. De kleur heb ik hier in de buurt ook nog geen ander mee gezien dus best exclusief lijkt wel smiling smiley

@Peter, vakantie was goed! Zoals altijd wel veel te kort natuurlijk en het weer liet voor vooral de 2e week nog wat te wensen over maargoed dat is het risico met vakantie in "eigen land" big smile smiley Die Kabe is wel echt heel gaaf zeg, heb ook flink zitten lekkerbekken tijdens de rit door Zweden, Denemarken en Duitsland met als hoogtepunt toch wel die verschikkelijk mooie Hobby Premium van (ik schat) een kleine 7 meter lang.
Dat inbouwen schat ik wel op een uurtje ofzo, van het weekend een keertje mee aan de slag denk ik smiling smiley
Ja gaaf he? Ik ben ook wezen tripppen, dus ik heb onderweg ook naast vakantie dingen, auto's, kentekens en caravans gespot.
De Zweden hebben ook echt enorme wagens he? Zo'n hobby klinkt ook goed trouwens!


Deze foto was wel bijna mijn natte droom, een Niva en een Tabbert big smile smiley

Oh die armsteun lijkt dus mee te vallen, ik ben benieuwd smiling smiley
Nu weet ik dat je redelijk snel wisselt qua auto's en dat ikzelf even afwezig ben geweest, maar gefeliciteerd met die "DIKKE BMW" de velgen staan hem fantastisch, vriend van mij rijdt op precies dezelfde velgen maar heeft ze BMW-antraciet (aan de hand van een M velg) laten spuiten erg smakelijk op een witte als je het mij vraagt. drinking smiley Bij jouw auto staat dit overigens echt heel mooi!
Mooie velgen!

Deze maat past ook beter bij de auto
Brent en MX6 nog bedankt!

Verder weinig te melden, vandaag de BMW weer eens gewassen en gepoetst voor de fotowedstrijd dus hij staat er weer fris bij. Heb tijdens mijn vakantie een hoop nieuwe poetsspulletjes gekocht, waaronder ook een spraywax van Dunlop (3 Euro bij de Action) die je kunt aanbrengen terwijl de auto nog nat is. Eigenlijk werkt het best lekker, wrijft lekker weg en geeft een behoorlijke glans.Verder heb ik van Turtle Wax nog een sealant gekocht, een hybride van Carnauba en syntheten die super waterafstotend zou moeten zijn. Nu wachten op regen dus big smile smiley
Mooie foto!! Hij glimt weer mooi zeg!!
Dunlop is dus een aanrader? Misschien volgende week maar eens kijken! thumbs up
Dank je Peter! Ja ik vind de Dunlop wax z'n 3 Euro meer dan waard! Dunlop is natuurlijk een bekend merk qua banden (en tennisballen LOL) maar wist niet dat ze ook in de poetsspullen zaten én het lag bij de Action dus ik was best sceptisch. Maar het resultaat is gewoon prima, en op Bol.com vond ik hetzelfde product voor 10€ dus ik denk dat Action gewoon heel goedkoop heeft ingekocht. Maar goed volgens mij wisselen ze daar vaak van voorraad dus ik hoop voor je dat je nog een flesje kunt scoren thumbs up
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.