ketelapper - S4 cabriolet [B7, 06/2006] dakloze ringen voor zonnige dagen

Gepost door ketelapper 
Ik miste de updates in dit topic stiekem toch wel een beetje, die S4 blijft zo'n fantastisch mooie auto om te zien. thumbs up Heerlijk om de auto te kunnen pakken om gewoon te genieten van het geluid en de zon op je hoofd. smiling bouncing smiley
Zeker @Brent smiling smiley

Over de winterwielenwissel. Tja, toen ik de S4 kocht stond deze de originele 18" af-fabriek velgen met winterbanden. Met daarbij los te koop hele foute (witte) 19" zomerwielen. Ik heb de zomerwielen in Duitsland gelaten en de auto op de winterwielen gekocht. Later heb ik zelf de 19" zomerwielen gezocht. Ik heb de winterwielen dus toch. Dan vind ik het wel fijn om de zomerwielen één keer per jaar echt helemaal schoon te kunnen maken, 'gedemonteerd'. En liever dat de auto zo lang stilstaat op de winterbanden dan dat ik platte plekken in de zomerbanden krijg. Ach, puur omdat het er toch is en omdat het kan cool smiley
Met Audi nr. 3 in aantocht mijn topics hier even op elkaar 'uitgelijnd' smiling smiley

Topic A6 huidig werkpaard [www.autoweek.nl]
Topic S4 hobby-auto [www.autoweek.nl]
Topic A3 voor mrs. ketelapster [www.autoweek.nl]
Een jaar verder, dus een nieuwe APK benodigd. Wederom hele fijne en praktische afspraak mogen maken met Coen Donkers | Audiparts Veghel. Eén van hun specialisten woont bij mij in het dorp. Hij heeft de auto donderdagochtend meegenomen en 's middags met verse sapjes en weer goedkeuringsstempel in de garage terug gezet thumbs up
Geen bijzonderheden, puike toestand voor 14 jaar oud beestje. Klaar voor misschien onze eerste dakloze zomervakantie-tocht!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27-07-2020 12:37 door ketelapper.
Lekker!!! En als de rit naar het noorden gaat dan ben je van harte welkom!
@A3 White
De rit ging naar het Zuiden...


Op autovakantie met de S4

Al ruim zes jaar geniet ik enorm van mijn S4 cabrio. Tot nu toe altijd nog met gebruik voor ritjes binnen Nederland of een keer dagje Nürburgring. Vaker gedacht aan een Europese tocht, maar dat was er nog niet van gekomen. Tot nu! In de afwegingen om te komen tot een ‘Corona-proof’ vakantie lag al snel het plan op tafel om een mooie binnendoor-route naar ons appartement in Königsleiten (Oostenrijk) uit te stippelen. Dat is gelukt smiling smiley

De route hebben we geënt op de oud-Romeinse handelsroute door Zuid-Duitsland, nu beter bekend onder de toeristisch-commerciële naam ’Die Romantische Strasse’.

Heenreis

Voorbereiden en inpakken! Bijtijds de milieusticker aangevraagd voor Duitse binnensteden. En jawel hoor, zelfs met CO2-uitstoot van 302 gram kreeg de S4 keurig een groene ‘categorie 4’ sticker opgeplakt. Inpakken is wel even nadenken, als je een A6 echoput gewend bent… Maar vliegtuigtrolleys passen perfect onder de cabriodak-bak.


Dag 1. Van huis naar Rothenburg o.d. Tauber. Dakloos vertrokken maar op enig moment toch dak dicht gedaan. Met 38 graden op de Autobahn is schaduw en airco toch net wat lekkerder. Tankstop is met een 4.2 V8 wel te verwachten…


Dag 3. Van Rothenburg naar Augsburg. Prachtige route die ook nog eens heel goed is aangegeven. Wel beetje vreemd dat de bewegwijzering ook in het Aziatisch is… maar die gehele toeristenstroom ontbrak overal als gevolg van de Corona-reisbeperkingen. Dit bord net even niet:


Geweldige dag met mooie 30 graden, schitterende middeleeuwse dorpjes. Zoals Dinkelsbühl:


Dag 4. Van Augsburg naar Füssen. Na een afgesloten stuk in verband met werkzaamheden, hebben we flink deel van de route niet meer gevonden. Weer heerlijk dakloos door het Duitse platteland. Eindigen met blik op de prachtige kastelen net buiten Füssen.


Dag 5. Van Füssen naar Königsleiten. Het Autobahnvignet voor Oostenrijk hadden we niet nodig. Via mooie bergweggetjes en een pittoreske grensovergang, kwamen we in het Inntal. Vanaf boven bij koffiestopje mooie blik op de A12 en de afrit van de Autobahn en dan tunnel richting Gerlos.


Op de berg
Toen anderhalve week lekker boven op de berg verbleven. Kletsen en spelletjes met vrienden in het dorp. Uitstapjes naar Mittersill, boodschappen doen in Wald,. En boeken lezen, bergwandelingen maken, … Genieten met hoofdletter G.


König der Lederhose


Na bezoekje aan ‘Speckdorf Pinzgau’ simpele maar o zo prima lunch:


En tja, op de bergweg van Königsleiten naar Wald kun je koeien tegenkomen. Eentje had dorst en likte wat regendruppels van mijn auto:


De terugreis

Dakloos de berg afgereden, onderaan (Fügen) bij BP tank vol met Ultimate. Toch maar dak dicht want programma was vanaf daar 400km snelweg naar Würzburg. Daar twee dagen de stad bekeken. En de wijnvelden smiling smiley Er was nog best wat plek in de kofferbak over, dus die opgevuld met nog wat lokale flesjes.


Woensdagavond na 2.155 kilometer, waarvan meer dan 1.200 met dak open, erg voldaan thuisgekomen. Met 260 liter verstookte benzine vooral veel smiles per gallon.

Met een goede doos mondkapjes, schone vijfsterren hotels in de bezochte plekken, eigen hut op de berg en beschutte omgeving van eigen auto, hebben we naar onze invulling het vakantieplezier goed kunnen plooien met richtlijnen en actuele omgangsvormen. Voor herhaling vatbaar, ook wanneer de wereld weer zal zijn genormaliseerd.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30-08-2020 12:21 door ketelapper.
Toch even de vriendin tot order roepen, die olifant op d foto kan echt niet.
Ah heerlijk, daar is zo'n auto voor bedoeld! Ik geniet ook nog elke keer met mijn A4 cabrio. Weliswaar wat ouder en 2 cilinders minder, maar het is genieten geblazen inderdaad!
Eigenlijk heel bijzonder dat je zo'n trip niet eerder met deze auto hebt gedaan, hij leent zich er perfect voor! En eigenlijk is het, zelfs in het blauw, best een ingetogen verschijning. Smaakte het naar meer, of gaat de volgende keer toch de A6 weer mee?
Dit soort trips zijn geweldig met een fijne cabrio. Vorig jaar hebben wij het ook gedaan, met z’n 4en met de E300 cabrio via de Zwitserse Alpen naar het Lago Maggiore. Er passen 4 vliegtuigkoffertjes in dus dat ging perfect. Zeker 80% van de kilometers open gereden, het was één van onze mooiste vakanties!

Leuke bijkomstigheid is dat je na dit soort ritten zo’n fun-auto nog meer gaat waarderen.
Dank autovrienden! thumbs up

Zo'n tocht was er nog niet eerder van gekomen. Afgelopen jaren voor de 'echte' zomervakantie met het vliegtuig weggeweest. Tussendoor regelmatig snelle (lange) weekendjes naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië. En daarvoor toch telkens de A6 gekozen vanwege limousine-karakter. Als de reis vooral 's nachts Autobahn-branden is, en de terugreis vergezeld gaat van lekker wijntransport, zijn het comfort en de kofferbak van de A6 te prefereren. Vele uren achter elkaar autosnelweg zou ik toch niet met open dak doen, dat gaat - ondanks de hobby en plezier - dan toch vervelen. En als het dak overwegend dicht is, is het nuchter bezien zonde om met de S4 te gaan. Behouden van lage kilometerstand (na deze tocht nu bijna 96.000 in ruim 14 jaar) en kostenplaatje van 1 op 7 met privé superbenzine versus 1 op 17 met leasediesel (ook al is het dan mijn eigen bedrijf) eye rolling smiley

Door deze vakantie en door het hele mooie weer in de eerste drie maanden van de Corona-maatregelen, is de S4 op dit moment wel de auto in mijn huishouden die het meeste kilometers heeft gereden. Dit seizoen met de cabrio al riant meer gereden dan afgelopen hele jaar. Heerlijk!

Deze vakantie smaakt zeker naar meer, dus. Wanneer we opnieuw een bestemming kunnen kiezen waarbij de route zelf al vakantie kan zijn met tussenstops en leuke 'stuurmanswegen', gaat dit zeker vaker gebeuren cool smiley
Mooie trip Ketelapper en fijn dat de S4 eens lekker is uitgelaten. Het geluid van die auto herinner ik me nog goed, heerlijk!
Wat een genot om met een 4.2 zo door het gebergte te touren!

Bedankt voor het delen van de foto's winking smiley
De laatste week de cabrio weer wat vaker van stal gehaald. Enerzijds woon-werk een weekje en anderzijds puur voor de fun. Zo heb ik tussen woon-werk, 2 daagjes Wanneperveen (ook nooit gedacht ooit daar te belanden drinking smiley) en vandaag toertje Eifel gedaan. 1200 km verder, het 'oude beestje' van 17 jaar bevalt nog steeds uitstekend. Comfortabel, meer dan rap genoeg, lekker zelf poken en laten we het geluid niet vergeten. Van alle gemakken behalve navi voorzien en dat maakt het zelfs weer leuk om op pad te gaan. Nogmaals de bevestiging voor mij dan de A4 nog wel een tijdje bij me zal blijven.

Ik denk dat dat met de S4 nog wel meer het geval is.
Heerlijk! En geluk bij een ongeluk, mijn vakantie naar de VS is uiteraard geannuleerd, maar wel nu 2 weken vrij en onwijs mazzel met het weer om gebruik van te maken!
Ook hier puur genot.
Zonde van oplopende kilometerstanden in de privé-Audi en eigen brandstofkosten (in tegenstelling tot gebruik van de firma-Volvo).
Wat zitten die "oude" Audi's toch oordeelkundig in mekaar; je hebt nooit het gevoel met een oudje op weg te zijn.
@BRG
Tja, hobby kost geld. Ik reken het verbruik van de cabrio daarom maar in Smiles per gallon in plaats van miles smiling smiley

Oftewel met de Nederlandse reclame van een crditcard:
- De rekening van 260 liter Super plus benzine? Eurocard/Mastercard
- De glimlach op je gezicht? Onbetaalbaar!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.