Re: Adinsx: Mégane IV Estate GT205 + Clio Estate Dynamiqe TCe90 Update: Nieuwe huis + Tweede huis(je)

Gepost door adinsx 
Quote
A3 White
WTW in de doucheafvoer is leuk maar een wassen neus, je kan iedere week de unit schoonmaken, 3 danes met lange haren en shampoo: niet doen. Er zijn betere systemen die geen onderhouden nodig hebben.

Tegels zwart in de badkamer, pad op voor kalk aanslag, waterontharder kan een oplossing bieden maar zo ern apparaat met magnetisme is half werk, die met zout pallets ondehhoudsgevoelug.

Oh, de tegels voor beneden, niet halfsteens leggen, als je dit wel doet moet je de voeg te veel openen, tegels zijn of concaaf of confex, nooit vlak...,,

Fijne vakantie,

Helaas, WTW niets in te kiezen, het is standaard. Maar volgens mij een verticale. Al vraag ik me af hoe, want de badkamer/douche zit midden boven de woonkamer in het open deel tussen entree/hal en zijmuur. lijkt me lastig daar een verticale WTW plaatsen.

De zwarte tegels zijn deze:


Maar inderdaad, ik heb een waterontharder nog wel op het lijstje staan om te onderzoeken. Vind de quooker straks ook wat fijner, net als de auto grinning smiley

M.b.t. de tegelvloer. Niet halfsteens snap ik, maar hoe wel? Heet dat simpelweg wildverband? 1/3 2/3? Alles wat van nut kan zijn om door te geven t.z.t. is mooi meegenomen thumbs up.


Quote
Kristian
Handig al die tips van mede forummers! Keuken en badkamer vind ik mooi samengesteld. Heerlijk om zelf alles te kunnen kiezen. Zwarte deuren en kozijnen is tegenwoordig wel helemaal hip. Iedereen wil tegenwoordig ‘industrieel’. Geen idee of zoiets over 5 jaar nog steeds mooi is of alweer achterhaald.

Gezien de keuken ook mat wit en mat zwart wordt denk ik dat mat zwarte deuren wel 'bij de tijd' blijven. Of alles is achterhaald straks natuurlijk grinning smiley

Quote
Kristian
Verder is de vakantie een lekker vooruitzicht. Merk zelf dat het heerlijk is om even niks te moeten/hoeven. Ondanks het vele thuiswerken is even er echt tussenuit wel fijn.

Ik ben redelijk veel naar kantoor geweest. De afgelopen twee maanden eigenlijk bijna elke werkdag, op wat uitzondering na omdat de wederhelft extra moest werken.
Voelde eigenlijk ook altijd als er even tussenuit want thuiswerken met twee jonge kinderen is bijzonder lastig, hoewel het gelukkig vaak mooi weer was zodat ze buiten konden spelen.

Quote
Kristian
@A3White: Ik wil graag mijn garage in de vakantie nog betegelen ipv de racedeck vloer die er nu in ligt maar toch steeds lastiger schoon te krijgen wordt.
Heb je nog do’s en don’ts voor me? Zat te denken aan een partij 40x40 b-keus erin te leggen (op een gevlinderde betonvloer van 7 bij 3,3 m.).

Goede! Dit moet ik ook nog gaan uitzoeken, maar zat zelf te denken aan zo'n verf/garagevloercoating op de cementdekvloer.

Quote
British Racing Green
Quote


Ga je onder en vooral achter dat half vrijstaande bad niet enorm last krijgen van stofophoping?
Lijkt me lastig vooral achter dat bad op alle plaatsen te komen bij het poetsen.

Valt mee, want aan de muurkant is ie vlak smiling smiley. Het is exact deze, maar dan duurder eye rolling smiley
[douchezaak.nl]

(lees: 1740,- terwijl je hem los voor minder koopt. Iets met 'verdienmodel' van ze. )
Volgens mij vertekend de tekening. Het lijkt mij een bad welke van de voorkant het idee van een vrijstaand bad geeft, maar met de achterzijde wel degelijk tegen de muur staat. Dat vermoed ik doordat het bad aan de kant van de muur gewoon haakse ipv ronde hoeken heeft.

Mocht ik ernaast zitten, dan zou ik inderdaad wel een ander bad uitzoeken kom je anders zeer slecht bij en wordt een grote bende. Stof is tot daar aan toe, maar dat stof wordt ook nat/vochtig in zo'n ruimte natuurlijk.
Ziet er mooi uit allemaal! Fijne vakantie smiling smiley

Quote

Maar inderdaad, ik heb een waterontharder nog wel op het lijstje staan om te onderzoeken.
Als je dan toch bezig bent, zou ik het zeker gelijk doen; begin je in je nieuwe woning met 'schoon' water.
Maar wel als je een plek hebt waar je er makkelijk bij kunt om het zout bij te vullen.
Mijn ouders en zusje hebben er ook 1 en scheelt enorm in schoonmaken en ze zijn erg tevreden (ze hebben een versie met zoutblokken) Watersmaak (koffiesmaak) veranderd wel; daar moet je van houden winking smiley
Waterontharder kan je zelf ook plaatsen, ik zou gaan voor een Watts Waterontharder., 1 x per jaar een nieuwe cardridge en je bent klaar. De unit zelf verbruikt geen stroom en past gewoon onder je kruipruimte naast de watermeter. Zo groot als een schoenendoos en werkt op basis van filtratie.

Kijk even op wtw douchegoot en je zal eea vinden. Je koudwater toevoer in de dekvloer leggen Is niet iets van nu. Als je wil heb ik een nieuwe douchegoot voor je, stuur maar even PM.

Vloerverfje niet doen, drie keer met iets metaals erover en het ziet er slecht uit, of je moet voor een 3-4 mm dikke afwerkvloer gaan maar dan ben je 3-4000 euro kwijt.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20-07-2020 17:47 door A3 White.
Vloercoating zat ik ook al aan te denken maar het schuren van die gevlinderde betonvloer lijkt me niet wat. Maar, ook met tegels ontkom ik daar dus niet aan....
@kristian, je hebt wel primers, en wie weer met een goede lijm - niet van de bouwmarkt - gaat het wel lukken. Ik zal er ook aan beginnen, en heb 45m2, schuren is wat werk maar in dag wel te doen, stofzuiger er op klaar voor de stof.
45 minuten gereden, 1,5 uur voor neerzetten van de hut en afspannen van de tent, en... een vers Hollands buitje erover.

Groeten uit Winterswijk winking smiley


Mooie updates, wel een flinke extra rekening aan meerwerk zeg. Maar nu even niet aan denken, fijne vakantie!
Quote
a3 white
Waterontharder kan je zelf ook plaatsen, ik zou gaan voor een Watts Waterontharder., 1 x per jaar een nieuwe cardridge en je bent klaar. De unit zelf verbruikt geen stroom en past gewoon onder je kruipruimte naast de watermeter. Zo groot als een schoenendoos en werkt op basis van filtratie.

Zelf ervaring mee? We zoeken ook nog een keer zo'n ding maar of hartstikke duur (aquacell e.d.) of kermisuitvoering (magneetjes).
Met de zoutpellets unit 7 jaar ervaring, een whirlpool, waterkokwr koekt nog steeds aan.....ik heb een test rapport die verschillende oplossingen heeft vergeleken. Stuur me een PB en I’m mail je het wel.
Inmiddels een plekje opgeschoven (anders konden we geen drie weken staan hier), en gister en vandaag was het ook weer prima weer. Morgen en dinsdag wat frisser geloof ik, vanaf woensdag weer 25+ tot 35+ op zaterdag / zondag. Dikke prima dus winking smiley.

Meteen de boel nog maar wat strakker afgespannen voor eventuele stortbuien / onweer wat bij zo'n warm Nederlands zomerweer hoort.Komende week nog genieten, de week er op even een of twee dagen naar kantoor i.v.m. deadlines, en dan weer tot vrijdag genieten van ook dan hopelijk lekker weer om te zwemmen, voetballen, zonnen, Kubb-spelen, kortom typische kampeervakantie winking smiley.

He wat leuk, een nieuw huis! Lijkt behoorlijk op ons huis (volgens mij worden enkele ontwerpen overal in het land gecopy-paste....). Lekker alles zelf uitzoeken en bepalen is wel fijn, anders moet je eerst de rotzooi van iemand anders opruimen. Daarom hebben wij 5 jaar geleden ook gekozen voor nieuwbouw, het enige nadeel is dat je bij ieder deelproject altijd constateert dat je uiteindelijk boven budget uitkomt.... keuzes, keuzes, keuzes.

Ik zie jouw Megane en ook de Clio nog weleens rijden/staan. Mijn moeder woont vlakbij jou, dus ik rijdt geregeld door D (vooral de speeltuin bij de Intratuin is vaste prik) en ook bij jou door de straat smiling smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.