smarter: BMW E60 523i, Daihatsu Copen, Hyundai Veloster en smart forfour

Gepost door smarter 
Van harte!

Maar eh sorry hoor: hele post wijden aan het feit dat je een zwaar en intensief sollicitatietraject hebt gehad, dat je een prachtige nieuwe baan krijgt, na 10 jaar bij een werkgever gewerkt te hebben en dan niks melden over de baan zelf....

confused smiley
Quote
P Klieder
Van harte!

Maar eh sorry hoor: hele post wijden aan het feit dat je een zwaar en intensief sollicitatietraject hebt gehad, dat je een prachtige nieuwe baan krijgt, na 10 jaar bij een werkgever gewerkt te hebben en dan niks melden over de baan zelf....

confused smiley

Ik zal de spanning er niet langer inhouden dan: Vanaf 1 maart ga ik hier aan de slag. Zin in!

Ik denk trouwens dat ik met een andere auto toch niet te hard van stapel ga lopen. Ik zie dat ik met mijn wensen en budget waarschijnlijk toch teveel concessies moet doen t.a.v. conditie en kilometerstand. Lenen voor een auto wil ik niet en ik hou ook graag nog wat spaargeld achter de hand.

Ik kan de smart forfour zo uit de stalling halen, ik heb deze eind juli weggezet met een verse onderhoudsbeurt en een nieuwe APK. Ik kan daar natuurlijk gewoon lekker mee naar de zaak rijden (16 km) en als het mooi weer is pak ik de Copen. De Veloster is dan voorlopig prima geschikt als gezinsauto. Ik kan dan altijd nog voor de zomervakantie wat anders kopen als ik meer ruimte nodig heb, maar voor hetzelfde geld bevalt het prima zo.
Ah ziet er goed uit! Nou lekker om het jaar zo te starten (uitzicht op nwe baan). Bijkomend voordeel het uitzoeken van een andere auto. En rijden wat je leuk vindt.

Waarom kijk je niet voor een E39? Die zijn zat te vinden, met heerlijke 6 cilinders en tegen niet al te hoge prijzen. Ze zijn technisch erg goed.
Gefeliciteerd Smarter! Bedrijf ziet er inderdaad interessant uit, zowel qua aanbod (totaal andere clientele dan bij een Ford-dealer, lijkt me zo) als qua werkwijze (mits dit niet betekent dat je feitelijk 7 dagen per week aan het werk bent..).

Ik herken de 'autoliefhebbersreflex'; de drang om in een nieuwe situatie direct een nieuwe auto in (proberen) te passen. Soms moet je echter concluderen dat dat misschien niet de beste optie is. In mijn geval, na heel wat sites afgestruind en zelfs een proefrit gemaakt te hebben, het besef dat een auto in London gewoon nergens op slaat. In jouw geval, met reeds drie auto's tot je beschikking en een zeer overzichtelijke commute van 16 kilometer (voor veel minder dan 5k heb je een prachtige fiets grinning smiley).1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-01-2019 16:25 door TYN.
Ik ken het bedrijf niet, maar ziet er leuk uit! Daar moet je natuurlijk wel met wat leuks voorrijden winking smiley Inderdaad geen gek idee om daar met de Forfour heen te gaan (uitstekend idee zelfs), maar die Opirus is toch ook wel gaaf.
Nooi van gehoord, maar het voorraadje auto's is wel leuk daar! eye popping smiley
Gefeliciteerd! Ik ken het bedrijf ook niet. Hoelang bestaan die al?
Het bedrijf bestaat al een jaar of 10 als online dealer en is doorlopend gestaag groeiende. De beperkte voorraad is puur om veelgevraagde modellen snel te kunnen leveren en te laten zien welke kwaliteit we leveren. Ongeveer 70 procent is maatwerk op bestelling en dus niet uit voorraad. De klant ziet de auto dan echt pas voor het eerst bij aflevering. Zie de presentatie van eerder verkochte auto's om te zien wat er zoal verkocht is de laatste tijd. Het zit echt heel goed in elkaar, nieuwe klanten komen vaak binnen door ervaringen van bestaande klanten. In dit segment is netwerk en klantentevredenheid heel belangrijk. Zonder fysieke showroom en werkplaats wordt er een heel doordacht verkoopproces neergezet gebaseerd op ultieme klantbeleving en het overtreffen van verwachtingen. Erg knap hoe dit concept werkt en nieuwe klanten aan blijft trekken. Na de eerste kennismaking met dit bedrijf wist ik gewoon zeker dat ik hier bij moest zijn. Mijn eerste gesprek daar was afgelopen februari, dus ik vind het ongelofelijk tof dat het nu definitief gelukt is.

Na ruim 23 jaar full time in de showroom van diverse merkdealers voelt dit vooruitzicht extreem verfrissend en bevrijdend. Niets is te gek, alles kan en zonder de beperkingen en regels van gebondenheid aan 1 specifiek merk. Gewoon echt luisteren, slim handelen en alles uit de kast halen om een klant binnen te halen en te behouden.
Klinkt als een gave baan Smarter! Ik ben het bedrijf wel eens tegen gekomen en vind het een interessant concept.
Gefeliciteerd! Lijkt me een leuk bedrijf. Ik ken iemand die voor het bedrijf auto's ophaalt en aflevert. Mooi concept en schitterende auto's.
En voor je woon-werk verkeer van 16 km is de Smart natuurlijk prima geschikt.
Gefeliciteerd, smarter, met de nieuwe baan.

Ik hoop dat je wat meer kleur in de "voorraad en verkocht" pagina gaat brengen.......tongue sticking out smiley
Zo nu en dan kom ik een Qoets-kentekenplaathouder tegen, vaak inderdaad op de voornamere modellen. Het lijkt mij een interessante formule, zeker wanneer je overstapt vanuit de traditionele kant van de branche.

Wat die andere auto betreft, ik zou het zonde vinden om een zespitter te moeten starten voor 32 dagelijkse kilometers. 16 km lijkt me niet voldoende om de extra liters olie op temperatuur te krijgen. De Smart is een veel eeh… slimmere keuze voor dat soort afstanden.
Bedankt voor de felicitaties, ik heb er echt superveel zin in!

Wat betreft vervoer: Natuurlijk is de smart uit de stalling trekken een prima rationele keuze... Maar ik als levensgenieter heb besloten dat ik toch iets ga zoeken waar ik echt elke kilometer van geniet. Ik ben dus toch aan het rondkijken naar een ruime gezinsauto met karakter, waar ook smarteres de meerwaarde in ziet. BMW E60 valt bijvoorbeeld prima in de smaak, maar binnen budget heeft deze dan ca. 250.000km op de teller staan. Gezien de technische reputatie van een vroege E60, kan je dan net zo goed meteen een Jaguar kopen volgens mij....

Morgenochtend heb ik een afspraak om een op het eerste gezicht hele nette S-Type te gaan bekijken. Ben benieuwd.
Ik ben benieuwd. Heb niks met de S type, maar jij hopelijk wel smiling smiley
Een blauwe facelift E39 zou ik daarentegen niet kunnen weerstaan!
Deze 5 serie past me prima, maar wel zo'n beetje max budget en al ca. 240k op de teller.

Deze S-Type ga ik morgen bekijken, dan duidelijk stukje extra reserve voor onderhoud en verbetering en ruim 50k minder gelopen.

Daarnaast vind ik zelf zo'n E60 een prima smaakvolle en representatieve auto, maar de S-Type doet me meer.
Gefeliciteerd Smarter, leuk dat het gelukt is!

Quote
Rembrandt
Ik hoop dat je wat meer kleur in de "voorraad en verkocht" pagina gaat brengen.......tongue sticking out smiley
Dat hoop ik zeker ook! De Jag is al een aardig begin, in elk geval om het iets minder Duits te maken...
Jag heb ik ook niets mee. Zelf zou ik een leuke Xedos 6 zoeken of deze Xedos 9 bekijken:

Xedos 9 2,5 V6 24v
Quote
Kristian
Jag heb ik ook niets mee. Zelf zou ik een leuke Xedos 6 zoeken of deze Xedos 9 bekijken:

Xedos 9 2,5 V6 24v

Die Xedos is echt prachtig! thumbs up thumbs up

Best wel apart om te zien dat de S-Type blijkbaar echt de onbeminde en verguisde Jaguar is. Als ik een mooi exemplaar tegenkom dan zie ik zelf telkens een sympathieke en chique auto rijden. Ik vind het al vanaf de introductie in 1999 een mooie auto, al werd de S-Type qua design wel overtroffen door de rover 75 in datzelfde jaar. Vrouwlief vind het interieur van de Rover weer net even te bont, dus de Jaguar is voor ons beiden een toffe auto.

Lancia Thesis, vinden we beiden ook geweldig, maar zoveel lef hebben we niet als het gaat om een enigszins betrouwbare gezinsauto.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-01-2019 22:52 door smarter.
Automaten zijn een bekend zwak punt van dit S-Type. Bij 180.000 km is 'ie waarschijnlijk al eens gereviseerd of vervangen en binnenkort toe aan de tweede bak...

En dat vind ik jammer, want het is echt een gave en statige auto. Mijn vader heeft er vier jaar geleden ook nog met oprechte interesse naar gekeken, maar vanwege de wel erg slechte reputatie van deze transmissie is 'ie toch uitgeweken naar een vooralsnog probleem-arme S60 uit 2004 met destijds 150, nu 260.000 km. Dat model vind ik qua ontwerp aanzienlijk minder statig en je ziet ze nog vrij veel, maar hij heeft wél een fijne en relatief zuinige 2.4 vijfpitter. Wellicht ook een optie?
Gefeliciteerd Smarter !
We hebben het er al eens over gehad, maar gaaf dat het nu eindelijk gelukt is.

S-Type is fantastisch, vooral een handgeschakelde 3.0, in het rood, met een zwart Interieur
Je weet wat ik daarvan vind, maar vindt die maar eens

Tipje: Alfa Romeo 166


Deze is waarschijnlijk boven budget, maar staat al een tijd te koop, LINK
Schitterende auto !!
Zo'n S-type is wel erg fraai qua design, maar qua betrouwbaarheid is dit toch gewoon Thesis-niveau? smiling bouncing smiley
En een E60 zou ik persoonlijk alleen als LCI nemen.

Quote
Kristian
Jag heb ik ook niets mee. Zelf zou ik een leuke Xedos 6 zoeken of deze Xedos 9 bekijken:

Xedos 9 2,5 V6 24v

Wow! Zag toevallig van de week nog een Xedos 9 rijden, op de een of andere manier nog steeds een heel aantrekkelijk design. Vooral 3/4 van achter ontzettend goed gelukt m.i.

Wat vind je hiervan?


Of eentje van voor de facelift (vind ik persoonlijk iets minder fraai).

Een Honda Legend of Lexus GS is misschien een wat te veilige keuze?
Bij het programma 'een huis vol' rijdt er ook een gezin in zo'n S-type. Hij is voor mij een beetje verpaupert. Maar ik verwacht bij smarter natuurlijk wel een smetteloos exemplaar. Getoond exemplaar oogt wel chique! En die facelift heeft 'm goed gedaan. De achterkant lijkt ook meer in lijn gebracht met de XJ.
Waar zou ik zelf naar kijken als ik smarter was? Een 5-serie E39, een Lexus GS, een Volvo S80 of S60. Maarja, dat zijn misschien weer redelijk voor de hand liggende keuzes.
Om met de Jaguar te beginnen, deze stond vanochtend netjes klaar in Malden:Op zich een goed onderhouden auto, motor netjes droog, loopt mooi. Wel een paar typische ouderdomskwaaltjes zoals een randje roest op het linker achterscherm, doorgesleten zijwang van de bestuurdersstoel, kapot mistlampglas, afgekloven stuurwiel, niet werkende electrische hoogteverstelling bestuurdersstoel. Allemaal op zich te overzien en te herstellen natuurlijk. Maar wel reden om niet meteen proef te gaan rijden omdat ik dat niet netjes vind als je niet van plan bent om de auto echt te kopen.

Daarna doorgereden naar Elst en half uurtje verderop om een 2006 BMW 523i te bekijken. Geen facelift model, maar wel de nieuwere 523 motor en ook de betere electronica vanaf model 2006. Deze had wel erg veel gereden, 239.000km, maar dit was er op de foto's niet aan af te zien. In levende lijve bleek de BMW ook prachtig incl. volledig afgestempeld onderhoudsbooekje incl. automaatspoeling en nieuwe filters 10.000km geleden in 2017. Laatste beurt + APK uitgevoerd in november 2018. Alle service indicatoren in de iDrive gaven lange vervangtermijnen voor remblokken, bougies, remvloeistof enz. Dus gewoon instappen, wegwezen en een auto die klaar is.

En dan het interieur: Gewoonweg nieuw! geen afgebladderde knopjes, geen slijtage op stoel en stuur, gewoon een superfrisse auto waar ik de kilometerstand op geen enkele manier vanaf kon zien. Dat werd dus proefrijden.... Man, wat een auto! Geen kraakje,, geen piepje, helemaal niets. Automaat schakelt boterzacht en de 6-in-lijn zoemt zachtjes op de achtergrond. Na een laatste stukje onderhandeling voor de sport hebben we elkaar de hand geschud. Dus BMW is gekocht!

Op de carrosserie zitten best een paar kleine schaafjes en plekjes rondom, maar dat vind ik in deze prijsklasse niet onoverkomelijk. Over 2 weken haal ik hem op.Gefeliciteerd echt een zeer mooi exemplaar! Als je zou zeggen dat ie 140.000 gereden had zou menig mens het ook geloven denk ik zo. thumbs up
Zeer goede keus! Veel mooier en beter dan zo'n toch wat oubollige Jaguar.
Proficiat met de nieuwe baan.
Om heel eerlijk te zijn, na de SC had ik toch iets fraaiers of minstens exclusievers verwacht dan een donkerblauwe Bimmer,
al moet ik toegeven,
voor de fun heb je natuurlijk altijd nog de Copen klaarstaan.
De Copen blijft natuurlijk voor de fun! cool smiley

Ik besef ondertussen wel dat een groot deel van de verkopen bij Qoets.nl een BMW 5-serie is, dan is het als ambassadeur van het bedrijf wel passend om zelf ook BMW te rijden. Uiteraard is dit een vrije keuze, maar alles wat helpt om beter mijn vak te kunnen uitoefenen is meegenomen. Daarnaast zijn er ongetwijfeld goede service afspraken met BMW dealers/ specialisten wat ook interessant kan zijn als er wat aan de auto mankeert.

Wat me tegenhield om een BMW te kopen, zijn de vaak afgeleefde exemplaren in het zwart of grijs met veel te grote wielen. Dit exemplaar vond ik meteen bij de eerste aanblik een sympathiek ding qua kleur, interieur en velgen. Toen ik erin gereden had, was ik meteen om en heb ik besloten om niet verder te kijken ook al heb ik nog een week of 6 de tijd.
Gefeliciteerd met de nieuwe baan en bijbehorende auto thumbs up blijf het een mooi model vinden en in deze configuratie lekker gedistingeerd en tijdloos. Kilometerstand zou je 'm absoluut niet meegeven, preventief onderhouden en op de kleine dingetjes letten dan rijdt zo'n ding na 5 ton nog lekker. Collega van me heeft een 520d van dezelfde generatie met bijna 5 ton op de klok en dat blijft rijden!
Net exemplaar! Daar kan je bij je nieuwe wg wel mee voor komen rijden! smiling smiley
Nette auto, de e60 heeft mij vele jaren goede dienst bewezen zonder veel problemen. Een bijna klassiek model, nog onderscheidend (of je t mooi vind of niet), nieuwe 5's zijn wel erg een eenheidsworst net als audis.
Ik zie dat de advertentie inmiddels offline is. Paar plaatjes die ik opgeslagen had:Echt blij mee!
Erg nette auto, smaakvolle uitvoering! Ik begin de E60 sowieso steeds meer te waarderen.

Oh, en natuurlijk gefeliciteerd met de nieuwe baan!
Toch een Duitser. Jammer. winking smiley Maar voor een Duitser is het wel een smaakvolle uitvoering in een bijzonder mooie staat, dat is zeker waar!
Quote
Barri
De komende weken dus 4 auto's voor de deur? smiling smiley

de 22e ophalen en dan op de zaak op de parkeerplaats tot laatste werkdag denk ik.
Mooi!! Veel plezier ermee. Die 2.5 kan wel 5 ton zonder problemen aan.
Mooie auto zeg. Altijd een zeer fraaie auto gevonden de E60. Goede kleurstelling ook en interieur is inderdaad nog als nieuw.
Veelzijdig wagenpark is het wel geworden zo hoor! Gefeliciteerd met de BMW een veel plezier ermee. Inderdaad heeft deze een heel andere uitstraling dan de meeste die je ziet rijden. Mooie combinatie van binnen en buitenkleur, nette velgen en goede staat. En het design wordt met de jaren steeds mooier.
Het grote probleem van deze auto wordt gevormd door zijn fraaiere voorgangers. Het scheelt enorm dat hij het Kanaleneiland-pakket ontbeert en dat 'ie is voorzien van beschaafde wielen. Ook het nagenoeg als nieuwe interieur en de klassieke kleurencombinatie doen hem goed!

Hier ga je vast veel plezier aan beleven, zelfs met maar 32 km per dag.
Lijkt een nette auto. Alleen met die 16" wieltjes ziet ie er wel wat sneu uit, daar zou ik een setje 18" voor op de kop tikken. Daar zal de auto enorm van opknappen.
Fraai of niet fraai, qua rijden (comfort, stoelen, lijn motor, 6 traps etc) komt vrijwel niets in de buurt van een dergelijke auto. Tuurlijk ben je met een S-type "lekker-out-of-the-box" maar daar heb je qua rijden niks aan. Voor de buren is het leuk.. "Kijk mij eens anders zijn".
Quote
BENZine
Lijkt een nette auto. Alleen met die 16" wieltjes ziet ie er wel wat sneu uit, daar zou ik een setje 18" voor op de kop tikken. Daar zal de auto enorm van opknappen.
Juist niet. De huidige 16 inch geven 'm juist een leuke uitstraling die je te weinig ziet bij dit model. Smaken verschillen smiling smiley
Quote

Het grote probleem van deze auto wordt gevormd door zijn fraaiere voorgangers. Het scheelt enorm dat hij het Kanaleneiland-pakket ontbeert en dat 'ie is voorzien van beschaafde wielen.


Niet mee eens. Ik vind deze 5-serie juist een van de mooiste, zo niet de mooiste. Carbonzwart met M-pakket mogen ze hier best voor deur zetten, hoe "fout" ook.
Maar ook deze combi is erg fraai, al vind ik het bij BMW altijd een beetje jammer als er geen sport- c.q. comfortstoelen in zitten.
Heel veel plezier er mee!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close