rzasa: Renault Laguna 2.0 Turbo Aut. // Clio RN 1990

Gepost door rzasa 
Ik heb voor wat betreft de achterzitjes de auto op de gok gekocht. Maar ik kon me niet voorstellen dat het niet goed zou zitten.

Vandaag ontdekt dat er ook nog eens een lichtsensor op de auto zit. Handig bij tunnels en parkeergarages. Maar net als de regensensor in het rijtje overbodige luxe!

Ik heb nog even de verschillende sites in de gaten gehouden de afgelopen weken, maar qua prijs/historie/uitvoering/km-stand denk ik dat ik een goede deal heb gesloten, ervan uitgaande dat het abs-lampje uit is met een andere unit. Ik hoop dat de auto binnenkort hiervoor naar de garage kan, dan wordt meteen de distributie gedaan.

Over de radio ben ik iets minder te spreken, de ontvangst is vooral bij de npo-zenders niet helemaal zuiver. Ik zie het nog even aan, even goed opletten hoe de ontvangst in het midden van het land is.

De Croma staat weer te koop....: [www.marktplaats.nl]
Als je nog op zoek bent naar onderdelen zou je het ook in Nagele kunnen proberen. Daar zit een groot autodemontage bedrijf gespecialiseerd in Citroën, Peugeot en Renault. Ik ben er al een paar keer geweest en steeds gevonden wat ik zocht. Prijzen vond ik toen erg redelijk.
Klijnstra
Bedankt voor de tip. Het is niet om de hoek, maar allicht dichterbij dan Snuverink, ook een Franse auto-specialist. Maar hier in de buurt zullen er ook al wel Xsara's op de diverse sloperijen liggen, meer kans dan bij een R21 of Croma!
Als gezegd, hier in Alkmaar zit een Xsara-specialist, dus daar ga ik als eerste informeren.

Over het verbruik ben ik trouwens erg tevreden. Het is alweer tijden geleden dat ik heb getankt en ik ga richting de 700 km.

Nog tips hoe ik de Xsara net even wat meer een eigen gezicht kan geven? Ik zal aan gele lampen te denken, lichtmetaal, maar veel verder kom ik niet.
Stom is dat, als je er eentje zoekt kom je ze niet tegen.
[kleinanzeigen.ebay.de]

En als we het toch over stations hebben, dit was voor ons nog een leuke geweest:
[www.autoscout24.nl]|sr,as

Een Exclusive! Loaded....

Over de mijne; ik ga mijn radio maar eens vervangen, want ik ben niet tevreden over de ontvangst.
Ik heb vandaag een andere radio ontvangen.
Ontvangst is ook hier bij de NPO-zenders niet overal optimaal, zenders als BNR, 100%NL, Radio10 en Sky (sic) zijn kraakhelder. Ik weet niet of het nu aan de prijsklasse ligt waarin ik autoradio's koop, of dat het toch aan de auto/antenne ligt. Hoe het ook zij, ik laat het maar hierbij. Het ziet er netjes uit (niet zo'n glimding) en het geluid van de Panasonic is prima. Of heeft iemand nog een tip om de ontvangst te verbeteren?

Leuk toch? De Blaupunkt van de vorige pagina staat te koop op marktplaats.
[www.marktplaats.nl]
Ik heb vandaag sinds lange tijd weer getankt. Ik heb precies 46,00 liter getankt (toen sloeg hij af) en precies 800 km gereden. Dat resulteert in een gemiddelde van 1 op 17,4.
Nieuwe radio ziet er netjes uit, hopelijk heeft deze wat betere ontvangst dan de vorige!
Ja hoor, stukken beter!
Ik had nog nooit een Panasonic-autoradio gezien eigenlijk...maar met het merk zelf heb ik wel goede ervaringen. En voor een gebruikt exemplaar van 15 euro ziet hij er nog netjes uit.

Vandaag in het instructieboekje gelezen dat omdat de auto met een automatische licht-sensor is uitgerust, de dashboardverlichting ook automatisch wordt aangepast.

Op MP nog dakdragers gevonden voor een tientje. Je weet maar nooit.
Quote
rzasa
Ik heb vandaag sinds lange tijd weer getankt. Ik heb precies 46,00 liter getankt (toen sloeg hij af) en precies 800 km gereden. Dat resulteert in een gemiddelde van 1 op 17,4.

Net verbruik thumbs up
Dat is inderdaad een fijn verbruik. Radio ziet er ook goed uit. thumbs up
Bedankt!

Nog een gadget ontdekt. Als het donker is en je trekt de sleutel uit het contactslot, gaat de interieurverlichting aan, ook al is de deur nog dicht.
Overigens gaat het interieurlicht langzaam uit, ook mooi.

Weet iemand nog een goed adres voor automatten?
Stuur Elco van de gele 306 cabrio een berichtje. Die heeft goede contacten met een mattenboer.
Voor de grap bij die dure dealer gevraagd wat een mattenset kost. 33 euro! Dat valt dus erg mee. Meteen besteld.
Verder vandaag het verwarmingsrooster aan de rechterkant vervangen, het koppelingspedaalrubber en een dopje op de gordelhouder geplaatst.
Nu nog het deurpaneel links vastzetten en een goede schoonmaakbeurt en de nieuwe matten kunnen erin.
edit: een nachtje slapen helpt...1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22-10-2014 08:58 door rzasa.
Nieuwe matten.
Als het ooit nog droog wordt, dan de auto goed uitzuigen en dan kunnen ze erin.

Uit betrouwbare bron vernomen dat de R21 ook weer te koop komt. Bij belangstelling even een PM...
Ja, maar niks mis met de auto hoor!
En de matten in de auto. Verkoopklaar! winking smileyMorgen wordt de distributie aangepakt en komt er een andere abs-module in en dan hoop ik zonder verdere problemen het voorjaar tegemoet te rijden.
Helaas bood de ruil-abs-module geen soulaas. Het lampje bleef constant branden...verder zoeken dus.
Wel is voor het eerst van zijn leven de distributieset vervangen.
Onder de auto is ergens een tie-wrap geknapt, want er hangt een slang wat naar beneden. Dat moet nog even wachten, want ik heb last van mijn rug...
En ten slotte de stuurbekrachtiging in de gaten houden, die gaat best zwaar bij een lage snelheid en een koude motor. Ook de thermostaat zou tzt wel vervangen mogen. Met die koude dag van gisteren bleef hij ergens tussen de 70 en 80 graden hangen.
Quote
rzasa
En de matten in de auto. Verkoopklaar!

Verkoopklaar?! Begint het toch te jeuken naar een minder betrouwbare (ahum) youngtimer? winking smiley
Haha, nee Rob, ik ben denk ik wel (bijna) genezen. Als ik al dat moois voorbij zie komen in het gespot-topic of ik zie zelf iets op Marktplaats, dan heb ik het wel eens moeilijk...het was toch ook een hobby immers. Misschien komt er ooit nog iets wat je als een gulden middenweg zou kunnen zien; iets moderns maar toch exclusief of bijzonder. Een US-specs uitvoering bijvoorbeeld of een limited edition. Of een 2 liter Xsara Exclusive. Want de auto bevalt verder goed. Maar eerst maar eens een nieuwe baan vinden!
Gewoon voor de leuk. Niet om op de bar te leggen ofzo.
Geen nieuws van het Xsara-front, of het moet dit stickertje zijn:


Plannen om de auto een wat persoonlijker tintje te geven gaan even de ijskast in. Het lichtmetaal en een andere achterklep (met spoiler en zonder deukje) wordt misschien weer actueel als de auto technisch weer helemaal bij is. De stuurbekrachtiging gaat namelijk steeds zwaarder en ik verwacht binnenkort nieuws van het bedrijf dat de ruil-abs-unit aan het nakijken is.
Heb je er dan ook Total olie ingedaan?
Of tank je bij de Total?
winking smiley
Nee, ik prefereer andere merken.
Grrr, op de stoep voor mijn huis is iemand erg onvoorzichtig geweest en heeft een deuk in mijn auto gemaakt. Op de foto is het slecht te zien, maar het is een flinke op de vouw links van de tankklep. Er zit ook nog een deukje/kras boven de klep. Bah.
Ik ga eens een rondje rijden wat dit zou moeten kosten om te herstellen.Daarnaast is de kachelweerstand naar z'n grootje. Het stapelt zich onderhand aardig op...angry smily
Zo. De kachel doet het weer en de auto is naar de restyler geweest. Alle deukjes zijn eruit gehaald. Die laatste van hierboven is nog een beetje te zien in een bepaalde hoek (en als je het weet), maar dat was ook wel een hele vervelende. Hoe dan ook staat er weer een zeer nette en frisse auto, zeker na de wasbeurt van zonet. Komende lente worden de spiegels en de bumper aangepakt.
Ik zal morgen, als het weer het toelaat, wat foto's maken.
Dat zijn altijd zure schades. Gelukkig staat 'ie er weer mooi(er) bij. Ik kijk uit naar de foto's!
Hier wat plaatjes. Strakker dat het voorhoofd van Linda de Mol.

Ook nog eens een reclameloze kentekenhouder zoeken.
Het is een hard gelag, maar het eerste parkeerdeukje zit er alweer in @IKEA. Tack!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30-11-2014 17:54 door rzasa.
Quote
rzasa
Het is een hard gelach, maar het eerste parkeerdeukje zit er alweer in @IKEA. Tack!

Gelag. winking smiley

Maar zuur hoor. Waar ergens?
Quote
Rob0032
Quote
rzasa
Het is een hard gelach, maar het eerste parkeerdeukje zit er alweer in @IKEA. Tack!

Gelag. winking smiley

Maar zuur hoor. Waar ergens?

Nee, hard gelach! Als in luide hilariteit!

Het deukje zit in de deur rechtsvoor bij de klink. Ik heb de rekening van de restyler nog niet eens binnen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30-11-2014 17:56 door rzasa.
Fraaie Xsara 1.6 16v automaat exclusive. Nooit in NL geleverd. Desondanks een redelijk stevige prijs. Maar dat moet lekker rijden.
[www.marktplaats.nl]
Vreemd genoeg blijft de laatste tijd het abs-lampje uit....ik klaag niet, maar vraag me wel af hoe dat nu kan zomaar...
Quote
rzasa
Vreemd genoeg blijft de laatste tijd het abs-lampje uit....ik klaag niet, maar vraag me wel af hoe dat nu kan zomaar...

Dan is het nu echt kapot... smiling bouncing smiley
Quote
michel1975
Wel handig voor de apk winking smiley

Niets als hij niet aan gaat bij het op contact zetten.
Je hoeft niet alles serieus te nemen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20-12-2014 11:20 door michel1975.
Ik was gisteren betrokken bij een kop-staart botsing. Nummer drie knalde op nummer 2 en ik, vooraan in het rijtje kreeg een klein tikje van nummer 2. Nummer 3 total-loss...en ik alleen wat krassen op de bumper. Ook omdat ik op weg was naar een sollicitatiegesprek heb ik mijn nummer achtergelaten en ben ik verder gereden. Ik had gedacht de krassen er nog wel voor het grootste gedeelte uit te kunnen poetsen, maar dat viel wat tegen. Nou ja, pech gehad. Had veel erger kunnen aflopen.

oef... geluk gehad!
Dat soort narigheid zit je niet op te wachten.
Nee... en oh ja, het abs-lampje brandt ook weer zo nu en dan. Wel zo gezellig deze dagen...
Jammer van de krassen, maar zoals al aangegeven, had het veel slechter kunnen aflopen... En idd gezellig dat het ABS-lampje vrolijk meedoet met de kerstsfeer smiling smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-12-2014 12:19 door Escher.
Identiteitscrisis? Een Citroen die denkt dat hij een Land Rover is ?grinning smiley

Hoe is het gesprek gegaan? Niet geheel onbelangrijk.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25-12-2014 11:51 door michel1975.
Leuk dat je het vraagt Michel.

Ik vond het gesprek prima gaan, ondanks dat ik nog wat zat na te bibberen van het moment op de ring van Alkmaar, maar de dame die ik sprak vond mij niet enthousiast genoeg en ik toonde weinig passie voor mijn vak vond ze.
Pech gehad, het was maar een kleine aanstelling en ze kon mij ook geen duidelijkheid verschaffen over werktijden (waarschijnlijk 3 dagdelen verdeeld over 2 ochtenden en een avond). Ten slotte zaten er in de groep die ik les moest gaan geven allerlei cursisten met diverse trajecten door elkaar, met verschillende leerdoelen, verschillende eindexamens en lesmethodes.

Maar goed, niet leuk om te horen dat je te weinig gepassioneerd bent, maar bovenal knap dat zo'n dame dat ziet in een gesprek van een half uur.
Een goede les voor een volgend gesprek. Wat meer met bijvoeglijke naamwoorden strooien (fantastisch, geweldig, mooi etc.) én op tijd van huis.
Hey, wie zie ik daar ineens in het Antwerpse verschijnen?!
Enkeltje Afrika of dagje weg? winking smiley

Hey wat cool. Dagje Antwerpen. Winterbanden zitten eronder. Wat een plaatje nog steeds!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close