rzasa: Renault Laguna 2.0 Turbo Aut. // Clio RN 1990

Gepost door rzasa 
Ik zou haast zeggen, rijd eens met een Fiat Palio 100 ELX!
Zeer comfortabel, betrouwbaar, in ELX uitvoering voorzien van veel, en niet alledaags!

[www.autoscout24.nl]|sr,as

[www.autoscout24.nl]|sr,as
Ik hoor het Bert van den Dool nog zeggen: en dan zit je op een feestje, en dan vraagt er iemand: wat rij jij?

Nee, sorry Michiel!

Nuja.. met een Croma is dat toch niet anders... Ik denk nog steeds aan het vloeibaar bakmiddel als ik die naam hoor.
big smile smiley

Dat is de ware reden dat de Croma de deur uit is.
Als je budget ongeveer 2000 euro is, dan is een Fiat Idea haalbaar. Die gaan voor ongeveer 3000 smiling smiley
Dit lijkt me een hele nette Mazda 323.
[ Nederlandmobiel.nl ]
Anonieme bezoeker
Re: rzasa: 1990 Fiat Croma i.e. S
05-09-2014 09:32
En is deze rakker nog een optie?

Onverwoestbaar en een maatje meer voor minder.

Rover 618

En anders.... bomvol?

Rover 45 Sterling
Quote
rzasa
Ik vind een Mondeo een net niet auto.
Civic...dan liever een Rover. Liefst een van de allerlaatste facelift! Maar mijn budget is ongeveer 2000 euro.
Okee, nog even de minimale eisen:

- hatchback/station
- onder de 1250 kg
- bouwjaar liefst vanaf 2000
- zo "bomvol" mogelijk (in ieder geval 2 airbags en elektrische ramen) om het youngtimer-gemis te compenseren moody smiley
- motor meer dan een 1.4 tje.
- goeie stoelen
Met deze eisen heb ik een Golf variant gekocht. Goed, maar niet heel bijzonder.
Een Xsara wagon wellicht?

Edit : of een Libra sw? 156 sw?3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05-09-2014 09:47 door Barri.
Libra en 156 zijn te zwaar winking smiley
Ik ga morgen bij die Xsara in Tiel kijken. Die station is ook een optie, maar heeft voor mij wat teveel gelopen. Die Rover 45 had ik ook gezien, maar een sedan is met kinderwagens net niet handig genoeg. Wel een mooie auto verder en niet duur.
Die zwarte 323 had ik ook gespot. Goeie suggesties mannen!
Zelf nog een Xsara gevonden, dichtbij.
[www.autowereld.nl]

Maar deze kleur is toch een stuk minder leuk dan een lichtblauwe...
Luxe Picasso wellicht?
Eigenlijk die met een roldakje maar die zijn schaars. Alleen een leuk kleurtje dan:

[link.marktplaats.nl]
Ideale gezinsbak, helemaal niet zo zwaar, maar het model spreekt me verder helemaal niet aan.
Anonieme bezoeker
Re: rzasa: 1990 Fiat Croma i.e. S
05-09-2014 16:10
Quote

maar een sedan is met kinderwagens net niet handig genoeg.

Ai.. daar heb ik overheen gelezen. De 618 heeft trouwens echt een balzaal en klepje kan redelijk ver open. De 45 is beduidend kleiner... Maar een hatchback zou inderdaad praktischer zijn.
Afspraak gemaakt in Tiel. Als het wat is, ga ik niet met de trein terug.
[www.autoscout24.nl]
Iedereen bedankt voor de suggesties, ook via de PM (Rens). thumbs up
Nette Xsara zeg! En volgens mij staat ie bij een goed en betrouwbaar adres, dus dat wordt met de auto terug (kan ie gelijk mee dan?)
Ja dat kan! ik ben benieuwd of er echt cruise control en een regensensor op zit.
Fijne auto zo'n Xsara, veel auto voor relatief weinig geld!

Die Cruise control zie ik niet zitten, denk dat de regensensor ook ontbreekt. Net zoals de climate control, hebben ze vast aan laten staan om hoger te eindigen.

Ben benieuwd hoe volledig de Volledige onderhoudshistorie is, normaal maak je daar foto's van.

Succes met het bezichtigen!
Ik heb deze Xsara gekocht. Rijdt goed, ziet er op twee deukjes na nog netjes uit. Optielijst klopte niet, maar dat gaf mij weer een goeie onderhandelingspositie. Het zit prima, het stuurt prima, koppelen, schakelen en remmen doet 'ie goed.
Ik wil nog een keer langs de sloop om wat plastic interieurdelen op te snorren. Er ontbreekt een dopje van de gordel achter, het verwarmingsroostertje rechts is stuk en het klepje van de zekeringkast sluit niet lekker. Verder wat van die klikdopjes van het deurpaneel linksvoor, dat hangt nu los.
Twee deukjes dus, een op de deur en een op de c-stijl. Voor de rest maakt de auto een nette indruk, zeker na een schoonmaakbeurt binnen en buiten. De kleur is erg mooi, lichtblauw metallic met parelmoerglans!
Heb ten slotte mijn twijfels over het functioneren van de regensensor. Maar goed, dat is nou wat je noemt overbodige luxe.

Wel balen was dat nadat de koop was gesloten en ik mijn eerste meters maakte in de Xsara, het ABS lampje niet uit ging. Pfff. Bij Beesd heb ik een parkeerplaats opgezocht en een paar herstarts gedaan. Het lampje bleef uit gelukkig, en hopelijk blijft dat zo.

Oh ja, de auto heeft 110 duizend gelopen, komt van de 2e eigenaar die mij hopelijk nog de onderhoudshistorie doorstuurt. Distributiewissel komt er aan (over 10 duizend volgens het boekje), maar de auto heeft nog wel APK tot juli 2015.

Ik zal snel goeie foto's maken!

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06-09-2014 19:46 door rzasa.
Oh ja, dit is dan het einde van mijn Youngtimer-tijdperk...sad smiley

R11 Automatic 1984
R5 Campus 1992
R11 TXE 3-deurs 1986
R11 GTL 1986
Alfa 33 1.4 ie feeling 1994
R19 Chamade GTS 19921990
Mitsubishi Galant G6 GLSi 1993
R21 GTS Manager 1992
Fiat Croma ie S 19901 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08-09-2014 09:38 door rzasa.
Nette Xsara! Niet zo'n heel uitgesproken auto, maar kleur en uitrusting maken veel goed. Veel plezier ermee!
Tsja, dit is voor mij een zwarte dag van dit forum. Mijn held, beste rzasa, die durfde in de gekste en, door mij, meest gewaardeerde auto's te rijden. Vaak oude auto's waarvoor onderdelen zeldzamer zijn dan goede SBS-programma's, maar steeds flikte hij het weer om ze mooi en rijdend te houden. Op deze zwarte dag verkiest mijn held een 'nieuwe' auto, met allerlei moderniteiten. Moderniteiten waarover geen letter te schrijven valt, want bijzonder is het niet.

Desalniettemin wens ik je onwijs veel geluk met deze auto. Ik snap je afwegingen en je hebt een mooi exemplaar te pakken. Niet zo gek, als koning van de mooie advertenties op dit forum. Ik hoop wel dat je er een originele radio in gaat knallen, want dat verdient 'ie wel. En... ik zie opvallend veel Xsara's van dit type met een ontbrekende chroomstrip (en bovenste chevron) rijden. Weet jij hoe dit kan? Hopelijk bespaart jou dit leed bespaart, hoewel ik het opvallend vaak zie. Een beetje de bumper van de eerste Mondeo, standaard met ducttape!
Krokodillentranen.

Als je lang genoeg wacht, wordt ook een Xsara een youngtimer.
Ha! Mooie woorden Rob. Het is niet anders en ik heb er vrede mee zo. Mijn gezin verdient het niet om stil te komen vallen op een kruising of om iets te overkomen omdat de youngtimer van vader geen ABS heeft. Desalniettemin zijn er leukere modernere auto's dan de Xsara te bedenken, maar het ontbrak me gewoonweg aan tijd. Het waren mooie jaren, met vele hoogte- en dieptepunten. Ik ga nu genieten van de auto's van anderen. Misschien moet ik het spotten ook maar eens gaan oppakken! smiling smiley

Klopt inderdaad dat de bovenste chevron vaak ontbreekt. Ik weet niet hoe dat komt.
Ik weet niet wat voor een originele radio erin hoort, maar ik doe de Blaupunkt erin die origineel in een Dacia zat. Simpel ding met een simpele uitstraling, maar met dezelfde kleur display als de boardcomputer, die het overigens uitstekend doet!Dit is natuurlijk een grote fail (maar er is altijd wat als ik een auto koop, verkeerde budgetklasse?), maar ik heb goede hoop dat het opgelost kan worden. Verwijt de dealer dan ook niks, omdat ik bij de proefrit nergens last van had. Ik heb feitelijk ook nergens last van, want de auto remt er niet minder om. Bovendien brandt het lampje dus als gezegd meestal niet. Het is niet uniek bij een Xsara, wees wat neuzen op internet uit. Al kan het verschillende oorzaken hebben.
Gefeliciteerd met je aankoop, weer een Citroën bij op het forum! Een Xsara heeft idd minder karakter dan je voorgaande oldtimers, maar zal qua veiligheid en comfort waarschijnlijk wel beter op punt staan. Mocht je toch overwegen om eens een keer op zoek te gaan naar een originele radio, deze hoort er in:

Gefeliciteerd met deze mooie francaise Rzasa. Een auto die misschien nog niet tot de yountimers hoort, maar wel in een levensfase zit waarin ze snel zeldzaam aan het worden zijn. Veel rijplezier gewenst.
Nette Xsara en vooral een mooie kleur.winking smiley Naar het schijnt een van de meest betrouwbare Fransozen uit de jaren 90. Heb er ook ooit serieus naar zitten kijken. Kan de ABS storing niet te maken hebben met een te lage accuspanning? (misschien lang stil gestaan...?) Bij mijn Mazda 2 brandde de eerste kilometers tijdens de rit naar huis het airbaglampje maar heb er daarna geen last meer van gehad.
Nette Xsara hoor! Veel plezier ermee!
Dank allemaal voor de complimenten. Het abs-lampje gaat niet uit tijdens het rijden, maar na een herstart na een aantal kilometers. Hij wordt dinsdag even uitgelezen. De kinderzitjes staan als een huis achterin!!
Wat foto's na een wasbeurt. Op de lak zitten veel vette vingers van een monteur. Hoe gaan die er het makkelijkst af?
Grappig ook is de lak die er vanuit verschillende hoeken steeds net weer even anders uitziet.De schades:
bumper

onderin de deur

op de c-stijl

achterklep

achterbumper

deur

doffe spiegelkappen

interieur

Ten slotte heb ik mijn twijfels over de airco. Ik heb de indruk dat hij meer lawaai maakt dan bij de vorige ritten en dat hij minder koud wordt. Ook maar even naar laten kijken...
Vette vingers heb ik eraf gekregen met scratchremover. Dit poetst overigens een stuk makkelijker dan een zwarte auto! thumbs up De lak is verder erg stroef, dus als alle deukjes er nog een keer uitgaan, dan ook een keer een professionele poetsbeurt!

Ik vond het jammer dat er geen mistlampen in de bumper zaten. Ik ben er nu achtergekomen dat er wel degelijk mistpitten in de Xsara zitten, en wel in de lichtunit. Bij de facelift van de facelift verhuisden ze naar de bumper.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-09-2014 17:37 door rzasa.
Quote
rzasa
Vette vingers heb ik eraf gekregen met scratchremover. Dit poetst overigens een stuk makkelijker dan een zwarte auto! thumbs up De lak is verder erg stroef, dus als alle deukjes er nog een keer uitgaan, dan ook een keer een professionele poetsbeurt!

Ik vond het jammer dat er geen mistlampen in de bumper zaten. Ik ben er nu achtergekomen dat er wel degelijk mistpitten in de Xsara zitten, en wel in de lichtunit. Bij de facelift van de facelift verhuisden ze naar de bumper.
Blokje klei bestellen en zelf poetsen. Je een beetje inlezen en dan kan het niet fout gaan. Gefeliciteerd met je aankoop. Begrijpelijke stap. Het is dat ik destijds net naast de XM greep anders had er hier misschien ook wel een Fransoos voor de deur gestaan.
Anonieme bezoeker
Re: rzasa: Citroen Xsara 1.6 16V Ligne Prestige
08-09-2014 19:07
Fijne auto's! Dat het bovenste omgekeerde V'tje er af valt is een bekend euvel. Ding zit er op gelijmt, en die laat op een gegeven moment op. Ik heb ook last van roostertjes die kapot gaan, laat even weten of dat makkelijk te vervangen is!
Onderhoudshistorie bekend, noemde VKV dat in hun advertentie...4 factuurtjes met 2x apk, 2 beurtjes, vakantiecheck en een lampje verwisselen...GRRR.

Op de laatste factuur stond ook dat het abs-lampje brandde, de boel is uitgelezen en gewist...heeft net geholpen.

De onderdelen komen ook goed, 1000 meter verderop zit een Xsara-specialist!
Anonieme bezoeker
Re: rzasa: Citroen Xsara 1.6 16V Ligne Prestige
08-09-2014 20:48
Quote
rzasa
Onderhoudshistorie bekend, noemde VKV dat in hun advertentie...4 factuurtjes met 2x apk, 2 beurtjes, vakantiecheck en een lampje verwisselen...GRRR.

Op de laatste factuur stond ook dat het abs-lampje brandde, de boel is uitgelezen en gewist...heeft net geholpen.

De onderdelen komen ook goed, 1000 meter verderop zit een Xsara-specialist!

Oeh, heeft die ook een website ?
Vandaag is de abs-storing uitgelezen, en ondanks dat het lampje brandt, geeft hij aan dat er geen storing is. Tja...pak van mijn hart dat het iets in de elektronica moet zijn, en dat het systeem dus verder wel werkt.

Ook de regensensor werkt!

De airco is ook goed bevonden, al kan er wel wat meer druk op. Doen we volgende lente wel.

De spiegelkappen krijgen binnenkort een verse laklaag.

En de nieuwe radio zit erin. Ik denk niet dat er een originele radio in hoeft, ook omdat die juist niet heel goed zijn heb ik begrepen, qua loopwerk van de cd-speler. Staat meer dan uitstekend, vind ik! Display heeft wel een andere kleur, maar groen en oranje is voor een kleurenblinde als ik eender.Verder vindt mijn monteur het een prima koop. Ik ben er zelf ook wel content mee. thumbs up
Die bevestiging van je monteur is ook wel fijn! Ik ken het smiling smiley
Quote
Barri
Die bevestiging van je monteur is ook wel fijn! Ik ken het smiling smiley

als je een eigen monteur nodig hebt zou ik er anders over denken grinning smiley
Leuke nette wagen, zijn oer betrouwbaar, een collega van mij heeft eentje, en die krijgt alles stuk bijna kwa auto's.
Maar de Xsara blijft het doen jaar na jaar thumbs up

[www.carclean.nl]

Goede wax die bijna zijn gelijke niet kent in dit prijs segment.
En de auto wordt zo glad als een aal.
Bedankt voor de tip! Eerst kleien en dan die wax of meteen aanbrengen?

In Malden zit ook een PSA-specialist. Die heeft naast vele andere Xsara's ook nog dit staan:
[bartebben.nl];

Ding heeft 110 duizend gelopen, net als de mijne. Ik ben benieuwd of zo'n stuur plug and play is.
Maar mocht ik nog schade rijden, dan weet ik waar ik wezen moet. Die velgen zijn op zich ook wel gaaf, al zal de eerste investering in de Xsara een andere ABS-unit zijn en daarna is de distributie aan de beurt.
Bumpers en spiegelkappen uitwisselen?
Zat ik wel aan te denken...maar met wat opvulmiddel, schuurpapier en een busje verf kom je misschien ook een eind. Misschien voor de abs-unit langsrijden en even een blik op het ding werpen of hij echt nog zo netjes is als op de foto.
Kleien is uiteraard wel het beste thumbs up
Maar lang niet iedereen heeft daar zin in.

Ik zou het altijd doen.
Hij staat wel bij Bart (H)Ebben, dus zorg dat je een goed gevulde portemonnee bij je hebt winking smiley
Ja, die abs unit kost daar 85 euro, in Alkmaar 30...
Die blauwe sloper staat daar blijkbaar ook al niet meer, dus we gaan geen zaken doen met Bart.
Een weekje Achterhoek gedaan met de Xsara. Dat ging als verwacht allemaal prima. Alle spullen pasten ook in de auto.
(Maar een ietsje saai is het wel, zo'n auto uit het het nieuwe millennium...)

In Zutphen nog een zusje gezien:
Quote
Poekoek
Hij staat wel bij Bart (H)Ebben, dus zorg dat je een goed gevulde portemonnee bij je hebt winking smiley

grinning smiley

Zeg dat wel.. Destijds met mijn 406 hebben ze mij, naar mijn weten, goed kunnen helpen tegen redelijk tarief (gebruikte kat voor 60 euro).

Met de AX bumper niet.. Eerst gemaild, geen reactie. Toen bellen en bleek dat ie 90 piek voor een gebruikte, wel een hele, bumper moest hebben.. Kon wel een prijsafspraak voor bezorging maken.. voor hetzelfde bedrag..eye rolling smiley Daar zat dus een hoop lucht in de bumper. 90 piek is gelijk aan een ongespoten, nieuwe bumper (gladde uitvoering) maar die zijn niet meer leverbaar.. Wist ie waarschijnlijkwinking smiley

Toevallig van 't weekend een oorspronkelijk blauwe, gebruikt voor 30 piek van de sloop, gemonteerd. Wel nadat ie in rouge (EJX) is gespoten. Ook nog wel een 'pokke werk'..

Maar ehm, leuk ding die Xsara. thumbs up Het goede blok (1.6 16 klapper) en vooral fijn dat de kinderzitjes goed staan. Had je dat in de buurt getest OF gewoon (nogmaals) de gok genomen?winking smiley

ABS unit toch kaduuk?

Bumper is met filler wel te herstellen, denk ik. Zijn kleine scheurtjes.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close