Wouter82: Jaguar X-Type 2.5 Le Mans (2003) | Brexit

Gepost door Wouter82 


Zo, mijn eerste echte eigen auto! Ik had vandaag een dagje vrijgenomen om samen met Grensrijder en iemand anders een aantal auto's te bekijken om zo een beter te beeld te vormen van wat mij aanspreekt en wat mij (letterlijk en figuurlijk) past. Een Cadillac BLS, een Peugeot 607 en een Jaguar X-Type vormden zo'n beetje de shortlist. De 607 die ik vandaag heb bekeken bleek niet beschikbaar voor een proefrit, maar was wel een prachtige uitvoering. Vervolgens naar de X-Type waar ik wel een afspraak voor had gemaakt. De eerste aanblik was al redelijk overweldigend, prachtig lichtblauw metallic en de juiste velgen. Proefrit beviel ook uitermate goed en dus was het de vraag of een 607 nou zo veel meer bood behalve een hoop extra blik en extra zitruimte. De Jag was niet bepaald riant van binnen, maar ruim wel genoeg. Uiteindelijk na nog een 607 bekeken te hebben weer terug gegaan naar de X-Type en maar eens gesproken over een optie nemen op te auto. Dat bleek niet mogelijk want er stonden al andere proefritten gepland. Toen maar de knoop doorgehakt en besloten dat ik deze X-Type niet kon laten lopen, want in deze uitvoering, met deze kleurstelling en in deze staat vind je niet snel een tweede. Zeker niet voor dit budget.

Het betreft de Le Mans-uitvoering, een speciaal model gebaseerd op de Sport dat alleen in 2003 is geleverd. Met 2.5 V6 handbak, 108.000 km en een zwart interieur in leder en alcantara. De uitrusting is behoorlijk riant, met xenon, elektrische stoelverstelling, climate control en parkeersensoren achter. Helaas geen cruisecontrol, maar ik ga nog wel proberen dat er alsnog in te laten zetten.

Dus zodoende heb ik opeens een pracht van een X-Type! De aflevering duurt nog drie weken, dus ik moet nog even geduld hebben voordat ik er echt van mag gaan genieten! big smile smiley30 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28-04-2017 21:22 door Wouter82.
Dat ziet er wel heel goed uit, gefeliciteerd! thumbs up
Leuke auto!
Kleur is super! Niet zo alledaags.
Ik heb toevallig vandaag bij een x-type staan te kijken, voor mezelf. Maar als BMW-liefhebber toch maar niet gedaan.
Wel een erg stijlvol model, en volgens mij lekker betrouwbaar, door de Ford invloeden!
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 22:17
Ik vind de auto qua uiterlijk (kleur en model) zeer geslaagd. Daartegenover ben ik persoonlijk niet zo kapot van dat interieur (o.a. dat hout, daar gruwel ik van). Succes en veel plezier met je auto, maar dat moet wel lukken.
Wauw! Wat een plaatje zeg thumbs up Altijd een zwak gehad voor dit model smiling smiley

Ben erg voorstander van de kleurstelling: Groen (exterieur) en beige (interieur).. maar als ik dit zo zie: érg mooi drinking smiley

Veel geduld toegewenst big smile smiley
Ergens in Nederland in 2055:

"Opa, wat was eigenlijk jouw eerste auto?"
"Dat was een Jaguar jongen."
"WTF!!!"

Mooi ding. Veel plezier ermee!
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 22:24
Gefeliciteerd Wouter!! Prachtige auto en ook nog eens van een betrouwbare verkoperthumbs up.
Heel veel fijne km's hiermee.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 22:56
Jongens, dit is gewoon pure porno! Ik heb de auto in het echt gezien, zoals jullie uit de openingspost kunnen opmaken. Met zijn drieën stonden we de hele stoep van het garagebedrijf onder te kwijlen. Deze móest het gewoon worden. Wouter82 liep steeds maar met die Cadillac BLS in gedachten en die kregen Simca1006 en ik hem niet uit zijn hoofd gepraat. Welnu, dat hoefde ook niet langer, want deze X-Type deed het werk. Een machtig mooie auto met optisch gezien de meest begeerlijke aankleding, die ook nog eens voortreffelijk rijdt. Alleen al het racy geluid van de V6 is verslavend.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 22:56
Erg mooi als eerste auto! eye popping smiley
Gefeliciteerd!
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 23:02
Mooie bak hoor! Bijzondere shortlist had je zeg, deze Jag zou uit dat rijtje ook mijn voorkeur hebben.

Grappig, laatst stond in de autovisie een verhaal van een oude baas van 100 jaar oud eye popping smiley die ook een x-type had gekocht. Mooi verhaal, hij rijdt er naar eigen zeggen nog aardig mee door ook, gewoon 140 op snelweg, niet wat langzame gedoe. Zeer waarschijnlijk zijn laatste auto. Gaaf dat jij 'm als eerste auto hebt.

Succes met wachten!
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 23:07
Gefeliciteerd! Mooie wagen, niet verkeerd als eerste auto. smileys with beer
Niet mijn soort auto, maar wel een prachtige uitvoering! Gefeliciteerd.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 23:24
Wouter, Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst.

Vorig jaar twijfelde ik zelf nog om een X-type te kopen, maar m'n Citroën hart ging sneller kloppen bij een C5. Deze is het dus geworden, maar als ik naar jouw nieuwe aanwinst kijk, krijg ik toch weer kippevel!!
*kwijl* Wat een auto! Gefeliciteerd!
Gave auto, ik wilde ook een X-type. Omdat ik een hekel heb om de staat te spekken met een torenhoge bijtelling voor een relatief oude auto ben ik mijn heil gaan zoeken in 15 jaar en oudere auto's.

Al met al is dat ook een leuke bezigheidstherapie, een zo mooi mogelijk 15jarige auto zoeken. Had mijn zinnen gezet op een Bmw e39, in die leeftijdscategorie is er geen knappe te vinden, ben thuis gekomen met een Lancia Kappa, zie topic elders.
Wouter, van harte kerel ! Die X is gewoon jouw auto, reeds eerder had ik je al regelmatig getipt dat ik dit model iets voor je vond. Sportief, elegant, stijvol en een beetje EMW gehalte. Wat doe jij ? Je koopt gewoon in de middag van 3 augustus 2011 een X type in de meest ultieme versie.
Top dus !!
Heb je vanmiddag ook je inmiddels befaamde 'tijdens een proefrit parkeertruc ' uitgehaald ? Die vond ik zaterdag echt briljant... nut smiley

Ik durf het bijna niet te vragen maareh.... "Mag ik even ?".

Enne die BLaaS ? Gun die maar die wazige gozert van zaterdag, dat soort volk hoort meer bij dat soort auto's !big smile smiley
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 23:50
Verrek, hij is de inparkeertest vergeten! @Wouter82, kun je nog onder dat koopcontract uit? nut smileydrinking smiley
Prachtige wagen en uitvoering, echt top zeg!
Alleen jammer dat de navigatie er niet inzit en automaat, maar dat is uiteraard persoonlijk.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-08-2011 23:51 door Bofkont.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 23:54
Wouter82 zei me dat hij aan navigatie weinig waarde hecht en hij wilde juist bewust geen automaat. Hier valt meer informatie over de Le Mans-uitvoering te lezen.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
03-08-2011 23:59
Zou dat aanbod van Jan Lammers nog geldig zijn???big smile smiley
Ha, leuke reacties thumbs up

Overigens is het niet mijn allereerste auto, dat is de Sierra. Maar die heb ik "gewoon" overgenomen van mijn vader en vorig jaar op eigen naam gezet. En die Sierra blijft ook gewoon, bijvoorbeeld voor als ik weer eens een kapotte fiets moet ophalen of naar de Karwei moet.

Meneer grensrijder mailde mij overigens zojuist dit nieuwsbericht uit 2003: Het gaat hier op het forum sneller dan de email:

Quote

Jaguar lanceert op de AutoRAI de X-Type Le Mans, die in een gelimiteerde oplage van slechts 30 exemplaren in Nederland wordt verkocht. Hoewel de Engelsen de speciale, sportieve versie van de Jaguar X-Type vernoemd hebben naar het Silverstone circuit, heeft de Nederlandse importeur hem de aanduiding Le Mans gegeven. Jaguar behaalde in de loop der jaren immers op het circuit van Le Mans zeven overwinningen, één daarvan in 1988 met Jan Lammers in de XJR-9. De X-Type Le Mans beleeft op de AutoRAI zijn debuut. Het is een in een oplage van elk 15 exemplaren gebouwde 2.5 en 3.0 V6 Sport-uitvoering met een exclusieve uitrusting die bestaat uit 18-inch R Performance-velgen, een R-honingraatgrille, met leer en Alcantara beklede sportstoelen, esdoornhoutfineer met Jaguar-print, Xenon-koplampen met automatische niveauregeling en koplampsproeiers, automatische airco, parkeerhulp met sensoren in de achterbumper en elektrisch bediende ruiten. Tot de opties behoren een navigatiesysteem met TFT Touch Screen, automatische transmissie en een 6-CD-wisselaar. Wie deze sportieve uitvoering van de X-Type koopt, krijgt een door Jan Lammers getekend certificaat, een Le Mans-badge, een rijvaardigheidstraining onder leiding van de Nederlandse coureur en een paar Jaguar raceschoenen. De prijzen zijn respectieveijk € 52.950 voor de X-Type 2.5 V6 Le Mans en € 57.150 voor de 3.0-uitvoering.
[www.autoweek.nl]

De Le Mans is dus nog bijzonderder dan ik dacht! Ook snap ik nu pas dat het motief van het hout een Jaguar-print moet voorstellen nut smiley En nu nog even op zoek naar een certificaat en raceschoenen big smile smiley

@ Parkeertest: ach verhip ja, in alle consternatie straal vergeten grinning smiley

@ Automaat: ik heb afgelopen vrijdag in een 2.5 automaat gereden en dat beviel ook prima. Maar zo'n handbak vind ik toch net even prettiger.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04-08-2011 00:03 door Wouter82.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
04-08-2011 00:16
Zeer fraaie uitvoering! Gefeliciteerd!

cool smileyFocusRScool smiley
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
04-08-2011 00:19
Quote
Wouter82
De Le Mans is dus nog bijzonderder dan ik dacht! Ook snap ik nu pas dat het motief van het hout een Jaguar-print moet voorstellen nut smiley

Het is wat vergezocht, maar alla...

Het inbouwen van cruisecontrol schijnt trouwens nog niet zo makkelijk te zijn. Volgens de Jaguar-dealer kan het zelfs helemaal niet. Kent iemand toevallig een adres die hier wel mee overweg kan, liefst met een origineel systeem?
Quote
Wouter82

@ Parkeertest: ach verhip ja, in alle consternatie straal vergeten grinning smiley

Whaat ? Niet gedaan ? die briljante actie zou meteen standaard opnomen moeten worden door profi autotesters. Heb zelf Top Gear al benaderd per mail ! Na de elandtest moet dit echt een vast onderdeel worden in elke test.

Wouter82, informeer eens naar mogelijkheden bij een bedrijf die vaker met dit soort zaken te maken heeft. Vaak is het wel mogelijk om zoiets op de "orginele" plaats te maken etc. Dit is een bedrijf waar ik goede ervaringen mee heb.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
04-08-2011 09:43
Prachtig!
gefeliciteerd!
Gruwelijk mooie bak. Kleurstelling binnen en buiten is helemaal goed, velgen zijn prachtig, helemaal af. thumbs up

WOF
@ Simca: dank voor de tip, heb de vestiging in Naaldwijk een mail gestuurd.

Ja, de kleurstelling en uitvoering zijn echt briljant. Alle losse elementen zijn al mooi, maar het totaalplaatje is echt waanzinnig. En ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de dikke wielen en de spoilertjes, maar toen wist ik nog niet hoe fraai zoiets kan uitpakken eye popping smiley
Quote

Ja, de kleurstelling en uitvoering zijn echt briljant. Alle losse elementen zijn al mooi, maar het totaalplaatje is echt waanzinnig. En ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de dikke wielen en de spoilertjes, maar toen wist ik nog niet hoe fraai zoiets kan uitpakken

Ik ook niet en als je het mij gewoon vertelt had hoe de 'poes' er uit zag (zeg maar beschrijven) zonder hem te zien zou ik niet enthousiast reageren, maar ik meen het serieus, het pakt echt heel goed uit in deze combinatie. Als het een automaat was zou ik je vragen of je aan mij zou willen denken als je hem ooit weg doet.

WOF
Zo'n fraaie X-type heb ik nooit gezien! Prachtige kleur en velgen.
Mooi hoor! thumbs up Erg mooie kleur. Is dat nou ook Le Mans blauw? big smile smiley
Wauw, gefeliciteerd, succes met wachten. thumbs up
Quote
De Schaduw
Mooi hoor! thumbs up Erg mooie kleur. Is dat nou ook Le Mans blauw? big smile smiley

Ik weet nog niet precies hoe het zit met deze kleur. Volgens mij is het inderdaad een exclusieve kleur die alleen op de Le Mans is geleverd, en mogelijk is de Le Mans ook alleen hierin leverbaar geweest. Ik moet nog eens opzoeken hoe de kleur heet.
BLeu Le Mans ? eye rolling smiley of French Racing Blue cool smiley


Wat een bak Wouter! eye popping smiley Gefeliciteerd! smileys with beer
Kwijlkwijl, wat een bak zeg, vooral met deze kleur thumbs up! Gefeliciteerd man smiling smiley.
Quote
Wouter82
Het inbouwen van cruisecontrol schijnt trouwens nog niet zo makkelijk te zijn. Volgens de Jaguar-dealer kan het zelfs helemaal niet. Kent iemand toevallig een adres die hier wel mee overweg kan, liefst met een origineel systeem?Prachtig, zo'n X-type! Ik heb er wel eens mee gereden en het rijdt gewoon goed en is een erg mooie auto om te zien. En, het is eigenlijk gewoon een Ford. En hoe minder Engelse techniek erin zit hoe beter het is. Heeft zo'n v6 nou 4x4?
Mooi hoor! Veel rijplezier! Dat gaat wel lukken denk ik met zo'n motor en handbak.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
04-08-2011 11:39
@Harm: de 2.5 en de 3.0 hebben altijd 4x4, de 2.1 en de diesels altijd voorwielaandrijving.
@Wouter82: de kleur heet Ultraviolet en is ook geleverd op de reguliere X-Types.
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
04-08-2011 11:45
Gefiliciteerd!

Echt een dikke bak, en ik vind de kleur ook helemaal geweldig smiling smiley

En Grensrijder vond dit niet uitgesproken EMW. Nou, ik vind dat dit toch EMW potentieel heeft smiling smiley Dan moet je 'm wel nog 10 jaar houden natuurlijk spinning smiley sticking its tongue out
Een X type is best EMW zeker met handbak !thumbs up
Anonieme bezoeker
Re: Wouter82: Jaguar X-type 2.5 Le Mans (2003)
04-08-2011 11:51
Quote
929V6
Quote
Wouter82
Het inbouwen van cruisecontrol schijnt trouwens nog niet zo makkelijk te zijn. Volgens de Jaguar-dealer kan het zelfs helemaal niet. Kent iemand toevallig een adres die hier wel mee overweg kan, liefst met een origineel systeem?
Beetje respect hè, makker! angry smily

big smile smiley
Hele, hele fraaie auto! Gelukkig eens niet in zwart, zilver of British Racing Green.... smiling smiley

Dit hout kan prima. Tis niet mijn ding, maar beter dan dat felle notenhout.

Op de interieurfoto's lijkt de carrosseriekleur een paarse gloed te hebben. Ligt dit aan de foto's of is dit in het echt ook zo?

Hele nette uitvoering en weinig meer te wensen over (behalve CC). Wielen staan er ook perfect onder.

Geniet van je kilometers! thumbs up
Practihe auto met de mooiste wielen die toen leverbaar waren. Die CC is jammer maar zou voor mij geen ramp zijn. Ik heb de laatste 10 jaar CC in mijn auto en het ding misschien 5 keer gebruikt (in Duitsland bij een Baustelle).1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04-08-2011 12:01 door vertmaori.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.