A3-White: Blauw op straat!

Gepost door A3 White 
Mag dat zomaar ergens anders dan de dealer? Onze company cars moeten naar dealer van lease bedrijf anders krijgen ze gedonder met garantie. APK (MOT) mag wel ergens anders.
Zal eens naar kijken naar het contract, dank voor de tip.

Zaterdag ochtemd, we stappen zo de huurauto in, ditmaal een XC60 T5, op weg naar Wezep.
Inmiddels een aantal dagen in Nederland, en het bevalt me wel, komen we terug, nee dat niet.

Tja het was me het jaar wel, verandering op verandering, heeft het me goed gedaan,...ik ken mezelf weer wat beter. En Engeland, kan je een oordeel geven over 10 maanden, denk het wel, zolang de koningin op haar plaats zit zal er weinig veranderen, en mijn inziens is de gemiddelde Engelsman / vrouw daar het in hun situatie wel mee eens.

Bij deze iedereen die meeleest, een gezond en mooi 2018.

De DS3, doet zijn ding, rijd nog 1-2 keer per week een km of 30......
De DS4, heerlijke wagen, nu op 16.000 mijl, beurtje voor volgende week.
De C3, kan niet wachten tot het weer lekker weer word, en de nieuw bestelde onderdelen kunnen worden gemonteerd, rondrijden en eens door de tunnel in Leeds kachelen.
Gisteren was her zo een dag van even wat klusjes doen, waaronder ook even kijken naar de Corvette..........er zijn plots kleine blaasjes op beide voorste sparborden, soort van kratertjes, erg vreemd, auto staat droog, hoes erover, misschien iets te vochtig, maar dat zou toch geen invloed moeten hebben, of.....

Het is glasfiber en dat is poreus, maar kan vocht erin trekken?

Blijft toch een heerlijke wagen om naar the kijken, en het is even balen, de auto rijd er niet minder om. Toch maar eens naar de spuiter rijden voor advies.
Vochtig (in de lucht en onder de hoes?) en de zon erop misschien? Waarschijnlijk zit het op de body seam, waar 2 glassfiber delen aan elkaar gemaakt zijn. Bij de C3 en oudere Corvette's zijn die naden handmatig met hars verlijmd en geschuurd en elk van die Corvette's heeft daar wat effecten in de lak. Soms ook bobbels en kraters. Vocht en zon kunnen dit verergeren maar het kan ook vanzelf weer wegtrekken. Mijn C4 heeft 1 zo'n plekje wat je alleen bij bepaald weer ziet. Al eens overgespoten ooit? Af fabriek was het al lastig maar als de auto is overgespoten is de kans nog groter.

Bij latere Corvette's hebben ze de seams niet in het zicht meer zitten maar juist verstopt achter sierlijsten of carrosserie naden. Alle glassfiber auto's hebben hier trouwens last van. TVR kan echt een verschrikking zijn.

Foto?
Kan het zijn dat de auto op die plek al eerder overgespoten is en dat je jaren later dan een soort craquelé krijgt? Nog de beste wensen overigens!
Zit op de bovenzijde van het scheme, niet op de zijkant, en de auto is reeds overgeaspoten, denk dat ik de binnenschermen eens goed moet schoonmaken, wie weet dat het vochtige koude klinaat hey glasfiber niet goed doet.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-01-2018 16:30 door A3-White.
Mogelijk is de gelcoat beschadigd. Bij een boot leidt dat door vocht opname door osmose tot lekkage. Ik kan me voorstellen dat de lak erdoor loslaat bij een auto.
@haar, heb wat over gelcoat gelezen, en het zou zo maar kunnen, en ook dat het na langere tijd zomaar zichtbaar kan worden.

Een bezoek aan de sputter stond al geplanned.
Quote
A3-White
@haar, heb wat over gelcoat gelezen, en het zou zo maar kunnen, en ook dat het na langere tijd zomaar zichtbaar kan worden.

Een bezoek aan de sputter stond al geplanned.

Het is goed te repareren maar vergt wel meer dan alleen spuiten.
Vandaag bij de dealer, eerste beurt, 17000 mijl:

Zit ik lekker te wachten komt er een SMS met een linkje:

[video.citnow.com]

Leuk toch?
Mooi droog weer vandaag, de Corvette buiten gezet en stukje rond gereden, was weer lekker, en later we hopen dat de zon veel zal schijnen de komende tijd.

Iemand die iets over Nice / Monaco kan zeggen, klein reisje geboekt begin Mei voor een paar dagen. Bezoek aan her automuseum van de Monegasken staat op de planning.
Quote
A3-White


Iemand die iets over Nice / Monaco kan zeggen, klein reisje geboekt begin Mei voor een paar dagen. Bezoek aan her automuseum van de Monegasken staat op de planning.

Daar staan mooie, gave auto's, heb net even gekeken! Ik heb in het verleden wel een automuseum in Biarritz bezocht (met de brommer) was wel gaaf.
Paar weekjes verder. De onderdelen ontvangen, wel vreemd, huisadres opgeven, maar ergens amders geleverd....en niet een keer. Wel grappig, de persoon die het ontvangt heeft een beste vriend die aan Corvettes sleutelt.....toeval?

De DS3 gaat morgen voor de MOT, zal wel niets aan de hand zijn, denk nog geen 2.000 km gereden.

Ben tot zondag in NL, ongepland familie bezoek.
Geen problemen met de DS3, sinds ik in NL ben heeft vrouwlief dit geregeld, net de auto door Leeds, ze is geen held maar heeft het toch maar gedaan, toppertje!

We rijden my een V40 T3, ipv de Polo die klaar stond bij de verhuurder. Voor mij op dit moment geen VW plezier meer.
Weekje verder, weekje dichterbij de lente, naar het kriebelt, envdus vandaag tussen de drupjes door Corretje even warm gereden.

Ook de motorkapschskelaar vervangen, volgende week de zekeringen en relais voor de knipperlichten vervangen, simpele klusjes die nodig zijn.
Quote
A3-White
Vandaag bij de dealer, eerste beurt, 17000 mijl:

Zit ik lekker te wachten komt er een SMS met een linkje:

[video.citnow.com]

Leuk toch?

Heel leuk! thumbs up Mogen zie hier ook wel doen. winking smiley
Prachtig weer vandaag en de Corvette even warm gereden, blijft fantastisch om rond te rijden. Verschillende XK, F-type, Boxters, Z4 en een verdwaalde 720....genieten!
Was het bezoek aan de spuiter al achter de rug?
Spuiter is nog niet bezocht, zijn in her week end dicht, zoals er wel meer dicht is.

Ben wel aan het kijken voor een carcoon.....2e handsje
Gevonden na 16 maanden zoeken een originele radio voor de Corvette, verkoper was een hork, een Brit met totaal geen vriendelijke toon. Een kater van het verlies gisteren tegen Schotland? Chelsea verliest van Manu?

Eind van de week hopelijk binnen, we zullen zien.
Een dag sneeuw en de Volvo is er niet blij mee. Ruitensproeier aan de voorzijde is bevroren, achterzijde is goed, vloeistof tot -15, het is buiten -2, ik snap het wel, maar is mij nog nooit overkomen, ook niet met -30.....
Quote
A3-White
Iemand die iets over Nice / Monaco kan zeggen, klein reisje geboekt begin Mei voor een paar dagen. Bezoek aan het automuseum van de Monegasken staat op de planning.

Monaco kan leuk zijn, als je de weg een beetje weet te vinden en houdt van het wat aparte sfeertje. Ik kom er zelf alleen elk jaar tijdens de F1 week (eind Mei), en dan is het niet te vergelijken, maar ben er lang geleden ook eens in het laagseizoen geweest. Als jij er bent zullen ze al bezig zijn met het opbouwen van de vangrails en tribunes voor de F1, dus goede timing!

Monaco Top Cars Collection is best leuk om te bezoeken inderdaad. Niet heel groot, maar er staan een aantal leuke oude (F1) bolides. Ook natuurlijk de Lexus LS Landaulet van het koninklijk huwelijk.

Als je een beetje leuk budget hebt, reserveer tijdig (nu al) een tafeltje voor lunch of diner bij restaurant Chèvre d'Or in Eze, tussen Monaco en Nice in. Zeker niet goedkoop (o.a. dankzij 2 Michelin sterren), maar een prachtige lokatie en magnifiek uitzicht. En bovendien kan eten in Monaco zelf ook schreeuwend duur zijn en zeker niet altijd het geld waard. Dit wel.

Je komt sowieso langs Eze als je via de M6007 Moyenne Corniche van Nice naar Monaco en v.v. rijdt. duurt iets langer dan via de tolweg A8, maar is veel mooier rijden en prachtige uitzichten. Neem niet de kustweg M6098, want die gaat nog trager en zit vol drempels omdat hij door een boel dorpjes gaat.

Budget eten doe je het beste de Franse dorpjes tegen Monaco aan: Beausoleil net boven Monaco (zowel in de zin van windrichting (Noord) als qua hoogte (bergop)), Cap d'Ail ten westen of Menton ten oosten.

Supercars spotten doe je bij Café de Paris, naast het Casino. Zowel overdag als 's avonds. Verwacht wel een tientje of meer te betalen voor een drankje.

Op de berg waar het paleis ligt, zit een oud wijkje (Vieux-Monaco) met een cathedraal. Best een leuke wijk om even doorheen te lopen, maar erg toeristisch. Laat je niet verleiden om daar te eten.

Als je in Nice logeert, dan ga je het beste met de trein naar Monaco. Lekker snel en scheelt parkeerkosten. Ga je toch met de auto, dan maakt het niet zoveel uit waar je parkeert, de tarieven zijn overal wel zo'n beetje gelijk.

Verder natuurlijk het obligate uitzichtpunt over Monaco: [www.google.nl]

Have fun!
En dit week einde....ene Archie Hamilton, TGE en zijn “tweelingbroer”, een youtuber groepje, was bij een locale garage deze ochtend. Een chaos, veel autoliefhebbers, relaxed sfeertje dat dan weer wel.

Zal eerdaags wel on-line staan.

En waarom er heen?, als oudere generatie met zoonlief, die “fan”is, die kant op. Eens zien hoe dat werkt, best interessant hoe dat gaat.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10-03-2018 17:43 door A3-White.
Vandaag een bij de Corvette gekeken, staat in de garage, luxe cover erover, maar ben niet al te blij met de vocht regulatie, gaten en ventilatie, isoleren en verwarmen, of verminderen met een vochtonttrekker........het is niet mijn garage......

Maar eens op onderzoek gaan, iemand een idee?
Wederom een week verder, de radio die we hebben gekocht is nog niet ontvangen, verstuurd op de 22-02....men claimed dat ze al 4 keer zijn geweest om af te leveren.....dus niet, we wonen aan een drukke weg en parkeren is een drama.

Gelukkig kunnen we een auto of 4 op eigen terrein hebben, en ook nog twee in de garage dus voor ons toerijkelijk.
Is een Carcoon (www.carcoon.com) geen goed idee voor de Corvette?
De carcoon staat op mijn lijstje, een nieuwe kost rond de £600 / Euro 700, is me iets te gortig.

Tweede hands doen ze ongeveer de helft, wie weet komt er wat meer op de markt de komende maanden.
En, jawel, staande gehouden door meneer agent, te snel.....44 in een 30......tja, we zullen we zien wat de kosten zijn.

Het schijnt dat de punten niet ip een US rijbewijs gezet kunnen worden, toch maar eens voor een UK rijbewijs gaan.

De Corvette, starten en lopen, gisteren nog even gereden, blijft heerlijk.

De DS3, staat al 4 weeks stil.......verkopen???

De D4, te snel.....maar wat een heerlijke auto.
De DS3 werd toch door vrouwlief gebruikt?
@Speed, dat klopt, maar die loopt tegenwoordig naar de buurtsuper, bakker, slager, kapper, en neemt de bus naar het centrum als ze gaat shoppen......

Vandaag kroop ze de auto in, even proberen, want morgen moet ze naar de tandarts, en de bus daar naar toe is als snel 1.5 uur en met de auto maar 30 minutes.
De radio is binnen, 39 jaar jong, de gebruikssporen zijn daar, even de zichtbare delen met wat vocht schoongemaakt. De aansluitingen bekeken, helaas geen kabelboom (4 speakers, antenne aanstuur, voeding, massa en verlichting en de antenne zelf). Helaas is de connectie niet standaard en dus op zoek naar op het grote web. Zo ook voor de knoppen, deze zitten wat dieper in het console, en de hevels (L/R - V/A speakers) zijn dus niet te verstellen. Ook hier moet het web uitkomst bieden.

De .com werkt dan het beste, en versturen doen we eerst naar een US address. Mooi klusje voor de komende dagen.
Onderdelen voor de radio besteld, nu nog even naar de UK zien te krijgen.

Vandaag in Monaco......museum aldaar is aan te raden, heel veel mooie, oa een ‘53 Cadillac series 62......250GT, Dino, DS, Ford panelcar, Packard en nog veel meer. Opbouwen F1 circus is in volle gang, uiteraard veel merchandise te vinden, zoonlief blij genaakt met een ‘18 Redbull shirt. Minder duur als een shirt van een VoetbalTeam.
Toch erg prettig dat voor een Corvette zo veel spullen nieuw te krijgen zijn. Een radio met frisse knoppen doet een hoop voor een dashboard.
@Engineer, het was en blijft een betaalbare auto met sportwagen looks.

Volgende week voor de jaarlijkse keuring, verwacht geen problemen, misschien de electrische problemen maar hoop deze ook op te lossen.
Weer terug in de UK, twee Corvette’s gezien in Cannes regio, een heuze ‘76 C3 en een C7.

Vanmiddag even de deurpostsierlijsten van gezet met overmaat pozi verzonken zelftappers uit RVS. Ziet er nu weer beter uit, de komende dagen veel regen......
Tussen de buien door de electriek bekeken. Voorzijde rechts waar bij knipperlicht aan stadslicht gaat branden, stadslichts aan knipperlicht gaat branden. Dan denk je.....meten is weten, en omdraaien van de aansluitingen....dus niet. Connectors bekeken, alles opgefrist, schuurpapier en priegelen, aansluiten en testen; Approved!!

Achterlichten, bij remmen gaat een remlicht aan en stadslicht aan de andere zijde. Bij stadslicht aan en remmen gaat een lamp uit. Zelfde verhaal als hierboven, meten, weten, krabben, priegelen, denken, schuren, en ook hier succes.


Gisteren nog even LEDs gekocht voor de achterzijde, reflectoren zijn een beetje dof maar net de nieuwe lampen een stuk helderder.

Met her zoeken op amazon kwam ik daar ook de Amber/-Witte LEDs tegen, beetje balen dat bij de ombouw van US naar UK er een gat is geboord in de knipperlicht/daylight behuizing aan de voorzijde. Was niet echt nodig....

Heb nu wel het idee om de achterlichten verder te wijzigen om de achteruitrijlichten weer werkend te maken. Word nog wat zoeken naar de juiste fitting voor de behuizing, heeft drie punten gelijk verdeeld. Komt we goed, even online zoeken, beetje geduld.

Komt goed voor the Moment Of Thruth later deze week.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08-04-2018 18:57 door A3-White.
Eerste mooie dag van het jaar.......eerst een rondje net de C3, toen nog een rondje, even tanken en maar eens op weg naar huis. Veel duimpjes omhoog, vinden we leuk en een moo stukje Amerikaanse muziek kom dan ten gehore.

Daarna even in de tuin gewerkt, was tijd voor een brandstapel, brande een uurtje of 6, tijd voor eten....en jawel maar even de BBQ aan.

Week end on Fire!!!

Alle onderdelen zijn besteld en inmiddels afgeleverd in the VS. Nu op de genome post en met een schamele £15 aan waarde en niet......om de import heffing te verminderen.

Komende week de keuring, komt goed!!

Zit nog een beetje te klungellen met de IMG weergave, doe alles van mijn mobiel en de links kan ik eenvoudig niet vinden.....
Ben benieuwd naar de mot. Maar ik lees bijna niks over je werk. Vond het altijd heerlijk leesvoer over de USA tegelavonturen. UK werk niet interessant?
Ah, mijn werk, helaas minder in de verkoop.....was wel afgelopen woensdag naar Aberdeen gereden en had aldaar op donderdag een paar afspraken, waaronder bij Brewdog, misschien bekend? Die gaat een 300HL brewhouse neerzetten, max 14 brews per dag, dat is ca 1.200.000 blikjes bier....op donderdag weer terug, totaal een 800 mijlen in de Volvo, heerlijke wagen.


Een week of drie geleden was ik in London, site visit - 62 verdiepingen hoogbouw... erg indrukwekkend, logistiek topwerk.

As maandag in Birmingham, beurs op het gebied van de Food en Beverage. De week erop naar Denemarken....1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14-04-2018 23:32 door A3-White.
Vandaag was ook weer lekker buitenweer, maar ook om de ruimte in de garage eens goed to bekijken......er past nog wel een auto in......iets kleins dat dan weer wel.

Of toch een LR, een pick-up.....maar eens goed gaan nadenken, het kriebelt, of is het allergie?
Een druk baasje dus, maar, je baan in de States maakte toch wel een 'imposantere' indruk, beoordeeld vanuit hier.
Imposant was ook de heerlijke rit deze ochtend naar de garage, de MOT, the Moment of Trueth....en helaas niet goedgekeurd.

Handrem werkte niet naar behoren, beetje vreemd omdat dit vorig jaar volledig is vervangen....valen door niet gebruiken denk ik dan? Remdruk links rechts lijkt ook niet helemaal goed.

Ruitensproeiers deden het ook niet, dat klopt ook wel want het reservoir was leeg. Net gevuld, leiding doorgeblazen, water er in en...het werkt, wel mooi dat het water uit de ruitenwisserarm komt.

Dus geen goedkeur....maar wel goed nieuws, heb de auto meegenomen naar huis en morgen weer terug, lekker rijden, mooi man!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-04-2018 20:39 door A3-White.
En jawel een pass, helemaal blij?, deels, de garage is niet helemaal befallen. Vette vingers op het stuur, stoel, en de ruitenwissers stonden niet in ruststand....aan zetten gaf geen resultaat, O, zekering stuk, heb je een schema?, jawel, los je het dan zelf op? ......

Van het week-end zelf maar wat klussen, word er een stuk beter van.
Mooi dat de wagen weer goed gekeurd is thumbs up
Niets zo irritant als een nonchalante monteur die zijn werk niet serieus neemt angry smily
Lekker een ander adres zoeken en een mailtje sturen met je klacht.
Prima, goedgekeurd!thumbs up Jammer dat ze zo slordig omgingen met je auto.
Dank je wel heren!

Nu we toch bezig zijn, iemand een idee voor het schoonmaken van de motorruimte?, zit aan stoom te denken.
Is dat niet kwetsbaar voor al die elektronika, die stoom?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.