A3-White: C3 ‘79, Clio ‘99, C1, ‘14, CX-5 ‘19

Gepost door A3 White 
Ha, mooi dat C3 het goed doet op super!

Wat een gezeik met de Punto zeg! Je zou haast denken dat de sleutel niet is ingelezen ofzo Of niet een goede zender.
Punto, man man, wat een gedoe en wat een geduld. Ik had dat ding allang enkele reis Reitdiep gegeven. Maar respect dat jij blijft volhouden.
Je kan een Italiaan niet zomaar wegdoen. 5000 km per jaar, gaan we niets nieuws voor kopen. Kan alle dagelijkse boodschappen te voet doen.

Sorry heren, geen zoekopdracht nodig.
Quote
A3 White
Je kan een Italiaan niet zomaar wegdoen. 5000 km per jaar, gaan we niets nieuws voor kopen. Kan alle dagelijkse boodschappen te voet doen.

Sorry heren, geen zoekopdracht nodig.

Zo is dat! Daar komt bij, de Punto is mijn ogen nog altijd een van de mooiste auto's van de laatste jaren... Als ik ooit een vervanger voor de Getz koop, dan staat een Punto bij op nummer 1.
Peter, inderdaad de mooiste , kan geen BMW tegenop:/)
Ik vind een SAAB 9-5, de Alfa Giulia en de Punto bijna ιιn rijtje. Dit vind ik echt de mooiste auto's van de laatste jaren. Oh en de FIAT 500. Die klopt ook in alles. Ik vind nog een paar auto's mooi of nee misschien iets wat ik zou kopen, maar geen schoonheden zoals deze modellen.
Quote
A3 White
Peter, inderdaad de mooiste , kan geen BMW tegenop:/)

Ik zou dan ook geen BMW willen hebben, maar een fiat. Maar ik kan gewoon alle onderhoud niet betalen. Dat is feitelijk mijn probleem, A3w...

drinking smiley
Hehehehe:-)

Weer wat ritjes in de Punto gedaan, probleem lijken te zijn opgelost.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28-06-2020 18:50 door A3 White.
Donderdag 38k km beurtje voor de Mazda, in een jaar bij elkaar gereden. Zondag naar Denemarken....
Is dat de eerste rit naar de het buitenland Adrie? 38K is een serieus getal!

(Ik ben het even kwijt) is het suizen weg bij de Mazda eigenlijk?
@peter, de eerste rit na 8 maart naar het buitenland. Nu met 100 km/uur is er niets wat suist.
Ah okay.. Best een lange tijd als je er goed over denkt.

Punto ook nog steeds goed?
Beurtje gehad, klaar in een uurtje......
Fijn Adrie!

Ben jij 12-7 weer in NL? Ik las op FB dat er dan in Bellingwolde een braderie en (nog interessanter) een oldtimershow is.
Peter, Ik ben in NL maar Bellingwolde is mij iets te ver met de Corvette, ook heb ik wel wat “tegenzin” om op plaatsen te kiemen waar veel mensen (kunnen) zijn.

Dan de Punto, erg leuke auto, maar ook weer verbijstering, 2.5 weken zonder problemen, vorige week zaterdag ik meende een probleem. Vandaag getankt en rond gereden, geen enkel probleem, nu denk ik, kan dit van invloed zijn? Tank dop is niet echt lekker, draait dol.....(ja ik weer het, weg met dat ding). Maar kan dit van invloed zijn?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05-10-2020 15:40 door A3 White.
Volle of lege tank kan wel uitmaken voor hoe je motor loopt, als er ergens een probleem met een brandstofpomp of opvoerpomp is. Maar dat gedoe met je bak kan er niet door komen, lijkt me?
Nou, je had mooi kunnen toeren, hebben wij ook gedaan. Ik was met een vriend in zijn Mazda MX5. Pap en mijn moeder gingen op eigen gelegenheid heen. Qua alles viel het tegen. Er was braderie/rommelmarkt. met 40 kramen en ik denk 15 of 20 oldtimers. En bezoekers waren er ook niet veel. Eigenlijk was alles een flop, en toch, met het dakje open was het leuk om eens weer even auto's te kijken smiling smiley

Had jij nooit gekke dingen met de Y? Ik had ook wel gekkigheid daarmee, wat ineens ook over was.
Onze Yp, ha twee problemen; kortsluiting in de achterklep (ook nu met de Punto), en poeder koppeling automaat vervangen.

Jazeker, er is een heuze Corvette minimeet rijders hier in het noorden, Lekker in de groep app, en laten we hopen op een ritje deze zomer.

In huis, wha....binnendeur spontaan los, geen houten kozijn, maar metaal, stucwerk te dik en scharnier niet lekker te verwijderen of monteren. Gelukkig een gereedschapkiat vol met hulpjes. Gaat lukken en je zal er niets meer van zien.

Nieuw voor mij, metalen deukozijnen, ingemetseld,
dat ook nog.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16-07-2020 18:07 door A3 White.
Weinig gebeurt.......wel lekker in de C3 op pad geweest, en er is een “clubje” Corvette rijders in het noorden van het land. Dus, zondag naar het land van Peter (Drenthe) om daar met 6 anderen een rondje te rijden, Beilen is het vertrekpunt in totaal een 80 km met onderweg twee stops, oa een C3 eigenaar die met een volledige restauratie bezig is, en de andere: eten.

Heb er zin in en foto’s volgen.
Dat klinkt leuk Adrie! Het wordt volgens mij prachtig tourweer! Veel plezier alvast, En ik ben benieuwd naar de plaatjes!
Mooie zondag, begon al lekker vroeg met eea aan de Corvette te controleren, iets meer dan anders, het zou een rit worden van 250 km, iets wat we eigenlijk nooit doen.

Om een uur of 11 weg naar Beilen, was de plek waar uiteindelijk nog 6 andere Corvette’s arriveerden, 3 x C3, 2 x C5, een C6 en C7, die was al wel een keer eerder gezien, reed rond met garage platen, en kwam weg bij Andre Boer Wezep. Dat is de Corvette specialist van Europe, heeft alles staan van 1953 tot jawel 2020 – de eerste C8 is daar inmiddels in de showroom.Wat plaatjes:Er was geen “profie” fotograaf, dus alles met de mobieltjes,

Mooie rit, geen doldwaze snelheden, lekker 40-60 km/uur, af en toe een fietser, veel duimpjes en nog even een C3 in opbouw gezien. Dat zal nog wel een jaartje of 2 duren voordat deze weer rijd, wel leuk, en toffe eigenaar.
Gaaf hoor, dat zijn de leukere ritjes en voor je C3 ook fijn dat hij eens wat meer kilometers mag maken. Kan het blok eens op bedrijfstemperatuur komen.

Zijn er ook plaatjes van de c3 in opbouw???
Maandje verder, weinig gebeurt, alhoewel, donderdag gevraagd im naar Denemarken te komen. Moest wel een negatieve Corona test laten zien, dus dan vrijdag maar eens bellen.

GGD, eerlijk de situatie uitgelegd, en dus geen plaatst, als advies de KLM Health lijn gebeld, kan op verschillende plaatsen maar niet op korte termijn. En dan....de huisarts, uitgelegd en in een goed uur een test....zelf de test naar het lab gebracht en 24 uur later bericht.

Vandaag met de Mazda op stap, plots totale freeze van de voice command knop op het stuur, alle functies van de “MMI”, commando’s navigatie werkten wel, radio niet. Gezocht naar de ctrl alt del knoppen maar geen succes, auto ook uitgezet en opnieuw gestart, geen verandering. Garage stelt een software update voor, ik een nachtje slapen.
Hoe is dat afgelopen, a3? Heeft de brandweer nog lang staan nablussen?
De trips gaan voor jou dus ook weer wat opstarten? Fijn, lijkt mij!

Mooie happening met rijtje Corvettes thumbs up
Wat voor variant is die rode op de vierde foto?
@buurman, nachtje slapen en alles doet het weer, nog niet weer een probleem gehad.

@ketel, de sport is niet om op pad te zijn, tenminste zo is dat voor mij.
Het einde van de Punto is in zicht, sinds juni eigenlijk probleemloos, echter vrouwlief voelde zich er niet happy in. Reed alleen als ik er bij was of als ik thuis was om toch te helpen als er wat gebeurde.

Vandaag een Citroen C1 gekocht, zwart, 50k km ervaring, flippers aan het stuurwiel, 3 cilinder, doet me denken aan de Charade.

Pietro ingeruild voor Charles.
Volgens mij is het een doorontwikkeld Charade blokje....
@piet, daar gaan we eens naar kijken, heb de turbo er nog eens van moeten vervangen.
Leuk Adrie! Ik meen inderdaad ok dat er een Daihatsu blok inzit ja.

Wel jammer van de Punto, begrijpelijk van mevrouw White natuurlijk, maar jammer is het wel vind ik. Hopelijk is de C1 een probleemloze rakker! Wat voor kleur heb je gekocht?
Morgen de zwarte C1 ophalen word een leuke ervaring.
Van harte met de C1. thumbs up Maar kan me voorstellen dat jullie liever een C1 uit de jaren '50 hadden gehad. drinking smiley
Leuk, een Citroλn C1. Maar ja, gerobotiseerde versnellingsbak (Sensodrive geheten) kαn ook in storing vallen.. winking smiley

(nu ja, de handgeschakelde variant heeft al snel een 'versleten, hoop aangrijpend, koppelingsmechaniek..)

Het Citybug topic hier op AW had je al gezien?

[www.autoweek.nl]

Het citybug forum is ter ziele, d8 ik.

Veel plezier ermee. thumbs up
Quote
Durashift
Het Citybug topic hier op AW had je al gezien?

[www.autoweek.nl]

Het citybug forum is ter ziele, d8 ik.

Veel plezier ermee. thumbs up

Had gehoopt dat het topic net zo succesvol zou worden als de verkoopaantallen van de Citybug en een soort ontmoetingsplek zou worden voor mede-eigenaren, maar dat is niet jammergenoeg niet zo. grinning smiley Al heb ik de plannen die ik had met onze 107 helaas ook niet echt door kunnen zetten.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14-10-2020 23:09 door Jay DoubleYou.
@dura, alles heeft wel een probleem, ik lig er niet wakker van.
Nee. Ga je met de bus, dan heeft die te kampen met uitval. Altijd wat.
Quote
uwbuurman
Nee. Ga je met de bus, dan heeft die te kampen met uitval. Altijd wat.

Of de OV-chipkaartscanner kan geen verbinding maken.
Problemen zijn Tydelyck, ik hou van de nieuwe speling!

Leuk die C1, gisteren even een rondje gedaan, en ik vind het een leuke belevenis, misschien niet met 130 &’/uur op de anelweg of met windkracht 4, de flippers aan het stuur, cruise control, heerlijk hier door het Groningse land.

En dan, ha, schijnt de zo’n, pak je de C3, werelds, mooi rondje gereden. even langs Zellers USA cars in Roden. Waren verhuisd, even door de nieuwe locatie gelopen, blijft super relaxed en aardige mensen.

Nog wel even iets aan de C1 gedaan, wie weet valt het niet op voor de vrouw....

Foto’s volgen nog
Quote
Tydelyck
Quote
uwbuurman
Nee. Ga je met de bus, dan heeft die te kampen met uitval. Altijd wat.

Of de OV-chipkaartscanner kan geen verbinding maken.

Voor nop reizen, daar kan je toch geen probleem in zien aan gebruikerskant? drinking smiley
Quote
Durashift
Quote
Tydelyck
Of de OV-chipkaartscanner kan geen verbinding maken.
Voor nop reizen, daar kan je toch geen probleem in zien aan gebruikerskant?

Ik heb het wel eens meegemaakt: was ingecheckt, maar was niet uitgecheckt bij het uitstappen (d.w.z. ik had wel uitgecheckt, maar dat was niet in het systeem geregistreerd wegens geen verbinding). Dan betaal je dus €4 voor een ritje van € 1,09. Was samen met een collega, die had dus hetzelfde. Althans, dat bleek toen ik hem een week later vertelde wat ik had ontdekt. Toen logde hij in en bleek dat hij al heel wat keren € 4 had afgerekend zonder het door te hebben, want het saldo van z'n kaart liet hij automatisch aanvullen...
Wat een plaatje A3, schitterende lijnen!
Prachtig de C3 zo in de zon. De beste besteding van een mooie najaarsdag thumbs up
@piet, thanks en verveeld nooit!

@buur, C1 is leuk, leuk, leuk. Geen snelweg rakker maar verder niets mis mee. Rommelt wel lekker in het vooronder.

@ketel, en dit was nog voor het poetsen......

Zal straks nog even wat foto’s plaatsen van de C1.
De C1, heerlijk karretje, zwart, automaat, airco, cruise control (achteraf inbouw van John Gold model CM3). De eerste 200 km gereden, klein stukje snelweg, en met 100 km/uur best te doen. Mooiste is wel het torretje voorin, klinkt lekker.

Een plaatje:


Altijd leuk, en zag nog een stukje striping liggen in de garage, zit ook op de C3, dus.......

Voor:NaVrouwlief had het eerst niet in de gaten, maar afgelopen vrijdag toch het verzoek gekregen om het te verwijderen, dus maar gedaan.

En verder, geinvesteerd in een nieuw brandmeld systeem, alle unit, 8 stuks, worden aan elkaar gekoppeld, als er een afgaat gaan ze allemaal. Batterijtest vanaf de bank, en uit te breiden naar een volledig alarm systeem. Komende week installeren en in de app koppelen, heb er zin in.
Ha, mooi bakkie, goed verhaal van de striping hahaha
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.