AsconaGT: Mercedes Benz C350e (2015) - VW Move Up! (2018) - Dashcam

Gepost door AsconaGT 
Ben ik ook niet...maar toch zie ik mezelf wel al snel terugkomen bij bepaalde dingen.

Ach in zekere zin is het automobiele spectrum ook zo groot dat je toch wel andere dingen moet proberen anders word het ook zo saai. Talisman was ik positief door verrast, ook al had ik de demping op sport staan en pa op comfort......de stuureigenschappen zijn subliem te noemen voor een auto van die grootte.
Maar de Megane GT moet de meest uitgebalanceerde zijn van allemaal...dus Tom. Volgende keer! winking smiley
Quote
Monsieur Le Loure
Quote
Jay DoubleYou
Quote
Monsieur Le Loure
Wat is/zijn kids?

Modern woord voor kinderen of nakomelingen...

thumbs up Leerzaam zaterdagavondje, straattaal dus.

Haha, dat dus. Spreektaal, maar ik bedoel natuurlijk die schatten van dochters van 2 en (morgen) 4.
*die je soms ook achter het behang kan plakken, maar goed. Kids dus.*

@Nico
Die staat dat rondje sturen, hoeken en 'balanceren' winking smiley. 4Control, de snelle EDC, plakkend PilotSport 4-rubber en een hangerige M5M-motor. Komt goed winking smiley.
Terug uit Texel met de Up! en de laguna, en mijn broer is ook 2 dagen langs geweest met zijn BMW maar die heeft hij in de haven laten staan van den helder en is vanuit de boot met de fiets verder gegaan.

prachtig weer, alleen gisteren op de terugreis was er wel wat regen en vooral heel veel wind. Mooi via de Afsluitdijk gereden, was er ooit 1x overheen gekomen maar nu dus even gestopt en wat gedronken.

[3 auto's op de heenweg:


texel:


afsluitdijk:


Niet belangrijk, maar heb heen en terug precies 1 tank verreden (door vele 80/100 wegen) een gunstig verbruik van 8.4 liter / 100 km. wat neer komt op 1 op 11,9 thumbs up1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-07-2020 19:47 door AsconaGT.
Verbruik valt toch niet tegen.

Waarom met de Up en de Laguna?
Ik ben er te zeer aan gewend er over heen te rijden dat het me niks meer doet. Maar als je dan de foto's ziet.....toch altijd wel een mooi staaltje engineering. Wel tijd voor vernieuwing. tongue sticking out smiley
Quote
Springbok
Verbruik valt toch niet tegen.

Waarom met de Up en de Laguna?

Mijn ouders hebben we ook meegenomen omdat ze altijd voor ons klaar staan nu. Met de laguna is 4 man en een baby echt te klein als je ook nog veel spullen mee wil nemen. Dus een 2e auto was noodzakelijk, dan kan net zo goed de Up! mee, daar zit immers een tankpas bij en ontzorgen we mijn ouders ook met rijden. En B is wel gewend om lange afstanden met de Up! te rijden. Ging prima thumbs up

Quote

Ik ben er te zeer aan gewend er over heen te rijden dat het me niks meer doet. Maar als je dan de foto's ziet.....toch altijd wel een mooi staaltje engineering. Wel tijd voor vernieuwing.

volgens mij waren ze bezig met de eerste voorbereidingen voor grootse vernieuwingen. Dit is voor mij de 2e keer. Zelfs vanuit Twente naar Den Helder is het gunstiger om via Amsterdam naar het noorden te rijden qua tijd. Wat kilometers betreft is het het snelst om via de polder te gaan alleen duurt da vrij lang. Via de afsluitdijk is iets meer km dan via Amsterdam maar iets sneller dan via de polder dus mooi alternatief om er eens langs te gaan. Maar doorgaans komen Twentenaren er niet overheen. Dus dan is het wel leuk om even te stoppen. Voor mijn ouders was het zelfs de eerste keer smiling smiley
En even korte update, auto bevalt nog pefect. Weekendje weg hier, ritje daar. het zijn allemaal niet veel kilometers dus er staat nog een magere 130.000 op inmiddels. Probleemloos ook na volle tevredenheid nog steeds. Enkele keer krijg ik nog steeds opmerkingen over; "dit is geen Megane of wel?" en "wat een gave kleur". Altijd leuk om te horen. Mensen die het niks vinden hoor je ook niet, maargoed grinning smileyonlangs kreeg ik weer een melding dat achter iemand de gordel open had gemaakt. De gordel was ook open, alleen zat er ook niemand. Heb nu maar de gordels achter even gesloten omdat ik even geen zin heb ik dat gepiep tijdens het rijden en de boordcomputer licht dan rood op waardoor ik de hele rit verder andere dingen kan bekijken. vervelend. Vaak verdwijnt de melding ook zo weer voor een lange tijd. Moet nog eens googlen hoe ik die melding kan omzeilen. Waarschijnlijk zit er een sensor in de stoel die ziet of er iemand zit?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-07-2020 19:48 door AsconaGT.
Ik vind het een erg mooie auto. Veel zijn niet gecharmeerd van het model maar ik vind het totaalplaatje echt super! Lekker 'dikke bak'.

Qua melding stoel: ik ga er eigenlijk vanuit dat het net als de bijrijdersstoel is, een sensor in de stoelzitting. Zou je toch denken dat de sensor defect is (als je niet een doos met oud papier oid op die zitplek hebt staan tongue sticking out smiley)
Blijft een prachtige auto idd. En toch leuk dat het nog steeds een Renault is. Zou me niks verbazen als de verbinding tussen sensor en Hoofdkabelboom gewoon slecht is.
Even weer een update na een hele poos, zoveel nieuws is er ook niet te melden,

de up! :

die doet het nog steeds prima, af en toe lijkt het er op dat een relais enkele seconden blijft hangen en hoor je dat overduidelijk uit de zekeringkast komen maar ik kan niet achterhalen onder welke omstandigheden dit gebeurd en het gebeurd ook heel sporadisch. De garage kan er dan ook weinig mee. Wel kregen wel deze melding in beeld enkele weken geleden:

Servicebeurt nu!

De auto had de 15.000 gepasseerd, blijkbaar de duitse manier om vriendelijk te verzoeken om naar de garage te gaan winking smiley Vandaag de beurt uitgevoerd zonder gekke dingen zoals verwacht. Minpuntje is wel dat toen ik weer instapte er blijkbaar een gigantisch lange vent in de auto heeft gezeten, ik ben 1.85 maar de monteur heeft flink aan de stoelinstellingen zitten klooien. En bij dealers was ik gewend (opel, kia, ford) dat ze de auto wassen na een beurtje maar de VW dealer vind dat niet nodig. Geen erg, maar meer opmerkelijk.


De laguna;

Daar stond ik laatst met een lekke achterband! ANWB gebeld die gelukkig snel terplaatse kwam en het bleek een mini spijker te zijn precies in het midden van het loopvlak. Ook leuk was om te zien dat ze iemand van de planning mee hadden om eens met de mensen op de weg mee te kijken. Leuk gesprek gehad en de vierwielsturing viel ook op. Verder nog steeds erg genieten van de auto, ik denk vaak aan wat anders maar ik denk dan telkens ook weer; waarom? feitelijk heeft de laguna alles en zoveel word er ook niet mee gereden.
Quote
Verder nog steeds erg genieten van de auto, ik denk vaak aan wat anders maar ik denk dan telkens ook weer; waarom? feitelijk heeft de laguna alles en zoveel word er ook niet mee gereden.

Hier hetzelfde. Wel zin in wat anders maar echt nodig is het niet en de huidige bevalt ook nog prima.

Laguna blijft nog steeds een erg mooie auto!
De laguna, doet gewoon precies waar hij voor is gemaakt. Af en toe lekker door gassen, kilometers maken, familiebak en blijkt ook een prima trekauto voor zware lasten. Qua vermogen kwam ik niets te kort, super stabiel, geen centje pijn thumbs up1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-07-2020 19:48 door AsconaGT.
Quote
AsconaGT
De laguna, doet gewoon precies waar hij voor is gemaakt. Af en toe lekker door gassen, kilometers maken, familiebak en blijkt ook een prima trekauto voor zware lasten. Qua vermogen kwam ik niets te kort, super stabiel, geen centje pijn thumbs up


Da's een beste bak... Ik had met de helft van dat aantal pannen achter de Octavia er wel genoeg achter hangen smiling bouncing smiley
Blijft een mooie verschijning in deze kleur! Zelf ook even kort gekeken naar zo'n Laguna als opvolger van de C5, maar uiteindelijk toch maar 'veilig' weer gekozen voor het comfort van een Citroën.. grinning smiley
Quote
Bossinkje
Blijft een mooie verschijning in deze kleur! Zelf ook even kort gekeken naar zo'n Laguna als opvolger van de C5, maar uiteindelijk toch maar 'veilig' weer gekozen voor het comfort van een Citroën.. grinning smiley

Voor het comfort moet je zeker geen laguna nemen, althans, geen GT. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de auto soms wel erg stug vind. Super met een potje sturen! Hij is zo lichtvoetig door vierwiel sturing en ligt zo strak op de weg, echt een gooi en smijt auto waarmee je onbewust veel harder gaat dan je denkt.

Maar de keerzijde is wel dat je toch wel aardig in moet leveren op comfort. Laatst reed ik een stukje in een jonge audi A4 met S-line onderstel en grote wielen (platte banden) en daar had ik ook een beetje het zelfde mee. Bij een opvolger ooit zal ik daar ook zeker op letten.

Zondag nog een lange rit naar Schiphol gereden, dan is het toch wel een hele fijne kilometervreter, fijne stoelen, veel luxe, genieten smileys with beer Voorlopig nog geen opvolger nodig
Kijk eens wat ik net op Schiphol zag staan. grinning smiley

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08-03-2019 21:25 door Joe met trema l D met punt.
Blijft toch een heel mooie auto he!
En goed geparkeerd; links een paal, en dan ook iets meer links in het vak.
Haha, zelfde parkeerbeleid als ik heb dus.
Heb ook al eens op zo'n ídeale plek gestaan, en dan inderdaad net buiten het blauwe vlak parkeren voor de veiligheid. winking smiley
Afgelopen dinsdag was het wat langer zoeken maar vond ik dit plekje 's morgens op P1:Zo ruim mogelijk van de Lexus af, dus strak langs die paal:


's Avonds stond de Lexus er nog, dus prima. thumbs up.

Quote

Voor het comfort moet je zeker geen laguna nemen, althans, geen GT. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de auto soms wel erg stug vind. Super met een potje sturen! Hij is zo lichtvoetig door vierwiel sturing en ligt zo strak op de weg, echt een gooi en smijt auto waarmee je onbewust veel harder gaat dan je denkt.

Zó herkenbaar. Was de Laguna nou ook nog wat zwaarder dan mijn M4 GT205 met 1505 rijklaar? Hier nog op 17" winterrubber aan het rondsturen, maar ik verlang naar de 18" zomerset voor nog wat meer directheid en dan inderdaad nog wat stugger maar dat vind ik wel lekker.
Laguna 3 Coupe GT 2.0 DCi is net zo zwaar als jouw M4 Adinsx. winking smiley

Maar goed....Laguna is een heerlijke auto. Ik ben al hard aan het sparen ook al moet ik dat eigenlijk niet zeggen....tongue sticking out smiley
Quote

Kijk eens wat ik net op Schiphol zag staan.

Dat is wel heel toevallig dat je daar net liep langs mij auto grinning smileythumbs up Normaal staat hij ook op previum P1 of P6

Quote

En goed geparkeerd; links een paal, en dan ook iets meer links in het vak.

Het is ook niet geheel toevallig dat hij zo geparkeerd staat. Als het even kan dan zoek ik zo'n plekje op dat ik aan 1 kant vrij staat en de andere kant genoeg ruimte zodat mensen geen deuren of koffertjes tegen aan slaan.

Quote

Haha, zelfde parkeerbeleid als ik heb dus.
Heb ook al eens op zo'n ídeale plek gestaan, en dan inderdaad net buiten het blauwe vlak parkeren voor de veiligheid.
Afgelopen dinsdag was het wat langer zoeken maar vond ik dit plekje 's morgens op P1:

Eerder stond ik altijd op excellence parking tussen de dikke bakken maar dat is sinds begin vorig jaar belachelijk duur geworden. Normaal sta ik nu meestal op P6 vallet parking omdat ik meestal 6 dagen weg ben zoals nu, en dan mag je niet (meer) op P1 staan.
Maar op een of andere manier mag je sinds kort soms heel enkel wel op P1 of P1 previum staan als je van te voren reserveert. Nu was er die mogelijkheid thumbs up Dat iemand mij toevallig ook nog spot is nog opmerkelijker thumbs up

Zaterdagmorgen om 4 uur geland en heerlijk terug gereden naar huis over een vrijwel lege A4/A10/A1. 6 uur in de morgen thuis smileys with beerGisterenmorgen nog op schoonfamiliebezoek geweest in zuid holland (2 uur rijden), man man wat een slecht weer onderweg, zowel heen als terug eye popping smiley Was aardig op toen ik thuis kwam.
Weet nog goed dat die ijzeren vaten iedere keer de dakdragers van de imperiaal van mijn Renault Trafic raakte koleregeluid maar pastte moeiteloos de garage in. Eerste keer wel met 1km/u gereden. Ben blij dat ik er niet meer werk...

Even weer een update; dat er eigenlijk niet heel veel te melden valt op autogebied grinning smiley

Laguna doet het nog steeds perfect, ik kijk soms wel eens met een schuin ook naar andere auto's. BMW 5 serie (F11), Renault Talisman Initiale, Facelift Insignia A 2.0T. Maar als ik een beetje vergelijkbare uitrustig wil (goede stoelen, panoramadak, trekhaak, leer, misschien zelfs automaat en wat andere goodies) en fatsoenlijk uitgeruste motorisering (rond de 200PK) dan moet je toch wel heel fors in de buidel tasten. Thuis ook het nodige geïnvesteerd en er is bovendien eind dit jaar een 2e kindje op komst dus de (financiele) prioriteiten liggen ook nu elders. winking smiley

In oktober krijg de laguna een grote beurt + 2 nieuwe michelin banden. In februari 2020 distributieriem en dan mag hij nog zeker weer een jaar of 2 blijven is de planning.
De Up! ; die doet ook gewoon wat hij moet doen. Het is en blijft een A segment auto, ik blijf er nog steeds bij dat er concurrenten zijn die beter afgewerkt of uitgerust zijn maar slecht is de Up zeker niet. De airco trekt het wel lastig zodra de buitentempratuur iets op loopt, vermogen is echt ondermaats als je buiten de stad komt en soms loopt hij stationeer even onregelmatig en af en toe hoor ik achter het dashboard een relais heel snel ratelen enkele secondes lang. Verder merk ik nergens wat aan dus zal wel niet erg zijn, zal het wel aangeven bij de beurt. Ik schat ergens in September dat hij de 30.000 al weer aan tikt namelijk. thumbs up
Quote
AsconaGT
Even weer een update; dat er eigenlijk niet heel veel te melden valt op autogebied grinning smiley

Herkenbaar grinning smiley

Quote
AsconaGT
Laguna doet het nog steeds perfect, ik kijk soms wel eens met een schuin ook naar andere auto's. BMW 5 serie (F11), Renault Talisman Initiale, Facelift Insignia A 2.0T. Maar als ik een beetje vergelijkbare uitrustig wil (goede stoelen, panoramadak, trekhaak, leer, misschien zelfs automaat en wat andere goodies) en fatsoenlijk uitgeruste motorisering (rond de 200PK) dan moet je toch wel heel fors in de buidel tasten.

Een Talisman schrijft wel lekker vlot af, dat scheelt winking smiley

Quote
AsconaGT
Thuis ook het nodige geïnvesteerd en er is bovendien eind dit jaar een 2e kindje op komst dus de (financiele) prioriteiten liggen ook nu elders. winking smiley

Kijk, dát is pas nieuws. Gefeliciteerd! Tja, dat kost weer de nodige duiten is mijn ervaring. Vooral als de tweede een stuk harder groeit dan de eerste, dan is de 'mazzel' van hetzelfde geslacht ineens minder nuttig spinning smiley sticking its tongue outQuote
AsconaGT
... De airco trekt het wel lastig zodra de buitentempratuur iets op loopt, vermogen is echt ondermaats als je buiten de stad komt en soms loopt hij stationeer even onregelmatig en af en toe hoor ik achter het dashboard een relais heel snel ratelen enkele secondes lang. Verder merk ik nergens wat aan dus zal wel niet erg zijn, zal het wel aangeven bij de beurt. Ik schat ergens in September dat hij de 30.000 al weer aan tikt namelijk. thumbs up

Is de airco wellicht aan een onderhoudsbeurtje / nieuwe vulling toe? Per jaar ontsnapt er (op Aziatische merken na) 10% van het koudemiddel.
Quote

Is de airco wellicht aan een onderhoudsbeurtje / nieuwe vulling toe? Per jaar ontsnapt er (op Aziatische merken na) 10% van het koudemiddel.

vanaf dag 1 is de Up al ondermaats qua airco. Het is gewoon standje 4 volle bak dan koelt hij wel af zodat de ergste warmte er uit is. maar als ik hem dan op 3 zet loopt de temperatuur in de auto langzaam op zodra het 30+ is. gelukkig is het dat niet vaak. Denk gewoon dat de airco wat ondermaats is gemaakt bij de up. De laguna word het interieur wel relatief snel aangenaam, ondanks het panoramadak.

Quote

Kijk, dát is pas nieuws. Gefeliciteerd! Tja, dat kost weer de nodige duiten is mijn ervaring. Vooral als de tweede een stuk harder groeit dan de eerste, dan is de 'mazzel' van hetzelfde geslacht ineens minder nuttig
Ik zei ook op autogebied dat er weinig nieuws was, grinning smiley 2e word weer een jongetje volgens de geleerden dus ik hoop wel stiekem iets van dat voordeel te hebben dat er hier en daar wat herbruikt kan worden
Quote

Een Talisman schrijft wel lekker vlot af, dat scheelt

Klopt! Dat was bij de Laguna natuurlijk idem. Maar bij verkoop krijg je er ook aanzienlijk minder voor terug. Maar de talismannen initale estate beginnen ergens bij 25.000. Dus dat mag wat mij betreft nog wel eerst een flink stuk afschrijven winking smiley Over 2 jaar zullen de kaarten allicht anders geschud zijn en zien we wel of deze binnen bereik ligt en of ik het tegen die tijd nog steeds interessant vind.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-07-2019 09:36 door AsconaGT.
Vanmorgen kom ik in de auto en zie dat de leeslampjes beide aan zijn. Vreemd.... B had de avond er voor nog iets uit mijn auto gehaald maar toen was het nog licht en kan mij niet voorstellen dat ze daar aan had gezeten.

Wil ik kauwgum pakken toen ik voor de spoorwegovergang stond te wachten, weg eye popping smiley Ik dacht, verdorie ze heeft gewoon mijn kauwgum uit de auto gehaald.

Toen keek ik verder, is mijn geldbakje in het middenconsole leeg. Zelfs de 5 cent muntjes zijn er uit. Nouja zeg; die kauwgum was al raar maar dat geld helemaal nut smiley Toen zag ik de garagedeuropener, wasmunt en wat andere niet geld zaken die ook in dat bakje lagen op de bijrijderskant op de grond. Er heeft gewoon iemand in mijn auto gezeten eye popping smiley

Heb de camerabeelden nagekeken. Die heeft niet alles goed geregistreerd omdat het donker was en de auto te ver geparkeerd van de camera, maar om 3.15 in de nacht zie je duidelijk iemand de deur zo open trekt van mijn auto. Blijkbaar niet goed op slot. eye rolling smiley De schade is dus beperkt tot een paar euro kleingeld en een doosje kauwgum dus niet zo erg maar zelfs in een dorpje in het oosten van het land, rustig straatje in een woonwijk zitten mensen in je auto als je de deur eens een keer niet goed hebt afgesloten.
Dat is altijd jammer, maar gelukkig valt de schade mee. Weet nog wel toen wij een Passat hadden. Stond 2x in vrij korte tijd het raam open in de ochtend. Alleen was dan de ruit eruit gehaald en de ingebouwde navigatie spoorloos eye rolling smiley. Overigens staan hier ook 2 camera’s op de oprit, en daar kijken de dieven naar. Snel een mutsje op en door..
Mag je eigenlijk wel zo'n stuk van de openbare weg filmen J.?

Goed, wel bijzonder dit. Alsof ze wisten dat de auto open was, of lopen ze gewoon alle auto's langs in de hoop dat er iets open is. En eh, de keyless-sleutel wel in een blikje liggen tegen Relay Attack? Wie komen de volgende keer wat professionelere gasten die niet een kauwgompje maar de auto meenemen.
Quote
adinsx
Mag je eigenlijk wel zo'n stuk van de openbare weg filmen J.?

Moet het in elk geval aangeven.
Hmm... interessant want ik zit er ook wel eens over te denken om de boel wat meer in de gaten te houden. In de wijken rondom ons komen wel eens inbraken voor, of complete auto's weg. Een extra oogje in het zeil is nooit verkeerd, (al is het maar vanwege de spelende kinderen die keer op keer toch tussen de auto's doorfietsen), alleen is de parkeerplaats openbaar.

@AsconaGT: Wat heb je draaien qua systeem?2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08-08-2019 14:27 door adinsx.
Volgens mij mag je de openbare weg niet 'an sich' filmen, maar als je je auto op eigen terrein filmt en hij pakt openbare weg mee, is dat geen probleem.
Voor openbaar toegankelijke plaatsen moet je inderdaad wel aangeven dat er camerabewaking is.

Hoe het zit als je je auto in een openbaar parkeervak in de gaten wil houden weet ik niet, maar ik vermoed dat dat niet mag.
Precies wat barri zegt. Ben er zelf ook mee bezig na een recente inbraak golf bij ons in de wijk. Iedereen komt langs ons huis. Ik heb een camera langs de voorgevel die de deur filmt en de straat 'meepakt'. Deze ga ik ook aanmelden bij de politie.
Quote

Alsof ze wisten dat de auto open was, of lopen ze gewoon alle auto's langs in de hoop dat er iets open is. En eh, de keyless-sleutel wel in een blikje liggen tegen Relay Attack? Wie komen de volgende keer wat professionelere gasten die niet een kauwgompje maar de auto meenemen.

Denk dat het gewoon een zwerver of iets was die gewoon alle auto's aan de deuren trekt. Helaas hadden wij net pech dat wij een keer de deur een keer niet op slot hadden gedaan. En heeft hij er een paar euro aan over gehouden.

Camera zoals ik hem heb mag gewoon. De hoofdreden is om mijn voordeur, oprit in de gaten te houden en niet de straat. Zoals je ziet, met name in het donker kun je niet iemand herkennen en heeft de camera zelfs niet alles opgenomen omdat er te weinig beweging was. Sterker nog; mijn camera is ook bekend bij de politie, ze weten precies wat ik kan zien, als ze beelden van mij willen zien mogen ze contact met mij opnemen. thumbs up

Quote

Volgens mij mag je de openbare weg niet 'an sich' filmen, maar als je je auto op eigen terrein filmt en hij pakt openbare weg mee, is dat geen probleem.

inderdaad thumbs up maar zolang de hoofdreden maar je eigen goed is en niet hoofdzakelijk de straat of andermans grond. Daarnaast mag je het van de wet niet openbaar maken. Dat iemand herkenbaar is beeld komt of bijvoorbeeld een kenteken zichtbaar is.

Quote

@AsconaGT: Wat heb je draaien qua systeem?

Logitech Circle, ten eerste omdat de beelden gewoon in de cloud gaan en ik dus zelf geen aparte computer of iets moet heb draaien, ten tweede is bij logitech 24 uur opslag gratis. Langer kan ook maar dan moet je wel iets betalen, afhankelijk hoe veel je opgeslagen wil hebben, ten derde is de kwaliteit best goed, met name overdag en als laatste werkt de app ook gewoon erg goed en stabiel. Ik heb de indoor beraadde versie en tegen het raam geplakt, zo kunnen anderen er niet bij. Misschien zijn er tegenwoordig wel betere, hier hangt dat ding al paar jaar.

Vond laatst ook een onbekende vuilniszak in mijn container, die persoon was overdag en heel goed in beeld die hem er in gegooid had. Ken die persoon niet, buren ook niet, heb er verder niets mee gedaan, verder maar opmerkelijk toch? achteraf dacht ik wel na of er niets iets 'ergs' in die zak zat.

Ook toen ik bericht kreeg dat een heel groot pakket plots bezorgd was en afgeleverd was terwijl er niemand thuis was zag ik dat hij gewoon bij de voorkeur was neer gezet. Toen mijn ouders maar gebeld of iemand het in de garage wil zetten gezien er ook regen aan kwam.


Maar hoe je het went of keert, als iemand bewust kwaadwillend is dan doen ze wel een mutsje op. Je hebt dan wel bewijs maar je herken natuurlijk niemand. zeker in het donker.

Maar wees dus gewaarschuwd, altijd alles op slot, zelfs in een dorpje in het oosten in een rustige wijk. gelukkig is het hier bij paar euro gebleven en een doosje kauwgum smiling smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08-08-2019 15:23 door AsconaGT.
Quote
AsconaGT
(..)

Camera zoals ik hem heb mag gewoon. De hoofdreden is om mijn voordeur, oprit in de gaten te houden en niet de straat. (...) . Daarnaast mag je het van de wet niet openbaar maken. Dat iemand herkenbaar is beeld komt of bijvoorbeeld een kenteken zichtbaar is.
(..)

Toch is het hele plein met voertuigen te zien.. en zie ik wel een balkonrek ? maar niet echt een voordeur.. toch?
De camera hangt pal naast de voordeur. Als iemand bij de deur staat komt hij/zij in beeld

Dat 'rek' is omdat ons huis onderkelderd is. De Garage zit als het ware onder de hal/voordeur. De hellingbaan naar de garage zit daar voor. Dat rek voorkomt dat je niet een paar meter naar beneden valt op de hellingbaan. De hoofdzaak is om mijn eigen goed in beeld te brengen en niet openbaar terrein. Het feit dat ook het pleintje grotendeels in beeld word gebracht mag. Sterker nog, de politie weer precies wat ik wel en niet kan zien en is daar ook erg blij mee, indien nodig kunnen ze mij vragen om beelden te controleren.

Het word wel een probleem als ik mensen of kentekens van auto's openbaar ga maken op bijvoorbeeld youtube.

Het blijft natuurlijk een grijs gebied, mensen fotograveren en filmen ook tegenwoordig alles met hun mobile telefoon en nog erger, alles word te pas en te onpas openbaar gemaakt. Zeker dat laatste vind ik in veel gevallen niet juist, ook al word het later verwijderd, dan is het kwaad al geschied.
Toevallig 'savonds nog even de kofferbak open gedaan waardoor de auto van het slot was? Ik merkte vanmorgen dat onze Megane nog open was, gisteravond nog snel even twee kratjes bier uit de kofferbak gehaald en hierna gewoon weg gelopen, ik denk dat het keyless sluiten alleen werkt wanneer je dit met de portieren doet?

Al met al fijn dat het slechts om wat kauwgom en kleingeld gaat, maar het gevoel dat dit ook al in kleine dorpjes in het oosten voorkomt is toch niet erg prettig. Een goede wake-up call.
M'n Laguna wil een enkele keer niet openen met de keyless card, dan gebruik je de afstandsbediening. Als de auto daarna niet rijdt moet je 'm ook met de afstandsbediening afsluiten.
Doorgaans is de laguna altijd afgesloten dmv keyless entry.

Mijn vrouw heeft de avond er voor iets uit de auto gehaald. Ze rijd weinig met mijn auto en is geen keyless entry gewend en heeft gewoon de afstandsbediening gebruikt. Bij het weglopen heeft ze wel op een knop gedrukt, op de camerabeelden zag je de knipperlichten ook aan gaan. Maar het vermoeden is nu dat ze perrongeluk weer op open heeft gedrukt en vervolgens is weggelopen waardoor de keyless entry hem niet meer op slot heeft gezet.

Toevallig dat er die nacht net iemand is langs gelopen. Samenloop van omstandigheden. Afgelopen nacht is er niets geregistreerd bij de auto

Gelukkig gewoon kleingeld, maar idd goede wakeup call smiling smiley ook voor de rest hierZondag weer op naar schiphol, staat hij weer een weekje gelogeerd. Ook heeft de auto volgende maand een grote beurt + APK nodig. Ook daar maar eens tijd voor maken en onderdelen bestellen
Quote
Pietzoveel
M'n Laguna wil een enkele keer niet openen met de keyless card, dan gebruik je de afstandsbediening. Als de auto daarna niet rijdt moet je 'm ook met de afstandsbediening afsluiten.

Klopt, dat is bij de vorige generatie (Mégane III, Laguna III, etc.) het geval. Bij de nieuwere systemen met de dikkere kaart (Talisman, Mégane IV, etc.) blijft handsfree actief, ook wanneer je de auto hebt geopend met de knop op de kaart. Loop je weg, dan gaat ie weer keurig op slot. De deuren kunnen alleen open blijven als je er een niet goed dicht hebt gedaan. Is me wel eens overkomen. Ik loop weg, even niet gelet of ik de 'pieppiep' hoor, en merk dan de volgende ochtend dat de auto niet op slot was.
Vervelend, gelukkig valt de schade mee!

Maar hee, bij mij Scenic II werkt het zo: als de auto op slot is en je drukt op de afstandsbediening op "open", maar je opent geen portier, dan gaat de auto na 30 seconden weer op slot. Maar goed, daar heb je niks aan als je auto al van slot af was...
Deze week mag hij weer een weekje in de parkeergarage van schiphol staan thumbs upBinnenkort eens even een lijstje maken voor de beurt en APK wat ik zoal even wil aanpakken

in ieder geval gasklephuis schoonmaken, kijken of alle remmen goed gangbaar zijn, stekkerdoos trekhaak vast zetten en uitgebreide beurt1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-07-2020 19:48 door AsconaGT.
Quote
adinsx
En weer een mooi ruim plekje gevonden zie ik al wel winking smiley thumbs up.

Zo ruim dat mensen er met een vol karretje langs kunnen.
Ja dat karretjes er krap langs kunnen zie ik nu ook. Nouja, denk dat mensen er wel aan de andere kant langs gaan. Sta volgens mij op previum P1, heb de stille hoop dat mensen daar wat voorzichtiger om gaan met andermans spullen dat op P3 waar families met torenhoog gestapelde koffers richting het vliegveld gaan voor een weekje Turkije tongue sticking out smiley

Quote

En je vrouw de schuld geven over de deur open laten staan...
ga er van uit dat die nu wel dicht zit grinning smiley Het kleine beetje geld wat er in zat is er nu al uit dus valt nu echt weinig meer uit te halen. nut smiley

Maar maak altijd gelijk een foto zodat ik bij terugkomst zie waar ik hem heb gelaten. Heb 1x gehad dat ik het mij echt niet meer kon herinneren. Dan kom je echt aan het zoeken daar nut smiley
Haha, ik heb de auto al eens verzet. Kon eerst moeilijk een plekje vinden, dus ergens tussen gepropt, tot ik al lopend naar de uitgang een mooi hoekje spotte. Dus snel de auto verplaatst, alleen in mijn geheugen de eerste plek opgeslagen. Sta je even raar te kijken tot ik me besefte dat ik naar dat andere trappenhuis moest lopen zoals op de heenreis. grinning smiley

Maak nu dus ook altijd even een foto. Goede reis!
Komt mij ook bekend voor, de plek wist ik nog wel, alleen de verdieding niet, gelukkig hebben de USA wagers een alarmknop op de AB.

Fijne reis!!
Gisteren weer 200 km gereden met een gesloten aanhanger er achter. Airco word nog steeds ijskoud, hij rijd nog steeds top, kleurtje gaat ook niet vervelen.

Tussenstop op de veluwe gemaakt, wat blijft dat ook een mooi gebied thumbs up1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-07-2020 19:49 door AsconaGT.
Prachtige auto nog steeds! En gefeliciteerd met de aankomende spruit! thumbs up
Afgelopen week de Laguna voor de APK opgedaan (bij onafhankelijk bedrijf), niets aan het handje! thumbs up ergens had ik het wel verwacht maar je weet natuurlijk nooit.

Kan hij weer bijna 14 maand verder. Binnenkort even de grote beurt uitvoeren waarbij alle filters, bougies, olie word vervangen. Ook word het gasklephuis even gereinigd. Ga de remmen even loshalen en alles schoonmaken zodat alles weer mooi geleid. En als er tijd over is wil ik kijken of de stekkerdoos van de trekhaak wat meer uit het zicht kan monteren.De Up! is de 30.000 gepasseerd, donderdag gaat die naar de dealer voor zn 2e onderhoudsbeurt. Ook daar geen gekke dingen, het is nergens echt een uitblinker in, behalve dat hij uitblinkt in dat hij je op vrijwel geen enkel vlak teleurstelt en gewoon prima doet wat je verwacht, zuinig, brengt je van A naar B.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.