Corsa-20SEH - BMW 1 serie - Renault Megane III Estate - Super 7 kitcar, bijna klaar

Gepost door Corsa 20SEH 
Donderdag heb ik de Aangifte BPM gedaan, omdat er geen C02 uitstoot bekend is moet je hier 507gr.km invullen.. ocht dit zo zijn, had ik 170.000 € moeten betalen, maar omdat hij van 1998 is kwam het bedrag mooi rond uit op 0,0 Euro. smiling smiley

Het kenteken is sinds gisteravond 21.04 ook bekend. Dus nu verzekering regelen en een APK afspraak maken, alleen nog even wachten tot het pasje in de bus valt.
Fantastisch zo'n kitcar voor erbij! Ga je er circuits mee af of enkel voor plezier op de openbare weg?
Hee, hij is gewoon voor op de openbare weg, lekker toerritten maken en uitstapjes smiling smiley
Zo de BMW is weer een jaar goedgekeurd, inmiddels ruim 3 jaar in het bezit maar nog geen kriebel om hem weg te doen.
De auto bevalt nog uitstekend!De 7 ligt weer (deels) uit elkaar, kleine beschadigingen aanpakken en zaken verfijnen/verbeteren
Zo heb ik een diffusor kunnen kopen, gemaakt voor een ander model 7 hij was in 2 delen, maar inmiddels pas gemaakt en weer als 1 deel gemonteerd onder de auto smiling smiley incl fabricage van 6 ophangpunten en verlenging van de diffusor.

Nu alleen nog de zaaglijn, opvullen met zwarte gelcoat, terugschuren en polijsten.. Dan is het echt weer 1 geheel.
Alle overige gelcoat beschadigingen heb ik ook al gevuld met gelcoat die moeten worden teruggeschuurd en gepolijst.
Maar dat is een werkje voor een vrije dag, niet voor de avond uren.
Woow dat staat echt heel gaaf zo'n diffusor! thumbs up Goed bezig!
Kwamen toch ook nog moderne ( LED ? ) achterlichten? Had je al wat gevonden?
We zijn inmiddels een dikke 2 maanden verder en de kitcar is bijna klaar.

De achterkant staat weer helemaal in elkaar, alleen de wielen moeten er nog op. Daarna de motorkap nog wrappen en de voorkant terug in elkaar zetten. Interieur er weer in, en dan kunnen we weer rijden smiling smiley

sneak peak
Wat gaaf zeg! Mooi auto ook, lees al lang mee, mooi om te zien!
De kitcar is bijna klaar.... Elektrisch het e.e.a. verbeterd. uiterlijk ook, korte cyclewings ipv. de lange wielbogen. Polyester waar gescheurd/beschadigd is aangepakt, en de "zwakke" punten zijn extra verstevigd. NIeuw kleiner stuurtje, nieuwe knipperlichten en een een nieuwe kleur.
Een nieuwe Caterham hitteschild zit er op.. Alleen de voorruit nog afwerken, maar ik ben er nog niet uit hoe. Dat komt wel, even extra ventilatie. smiling smiley

Wrappen viel me toch wel tegen, vooral de achterwielbogen waren een drama. Dit is 1 deel en is erg lastig.. is het 100% strak overal. Nee, voor 90% wel en zolang ik er #buildnotbought bij kan zetten vind ik 90% zeer acceptabel smiling smiley Het is ook geen Caterham of Donkervoort van 10 duizenden euro's.

Rijhoogte heb ik iets lager gehad, maar dan zit ik 7 cm van de weg, nu staat hij terug op 9 cm. Laagste punt is niet mijn (ingekorte) carter gelukkig, maar een "veiligheidsstrip" die ik er onder heb gelast. 9 cm is al vrij kritisch dus 7 cm is zeker te laag. Dus die rijhoogte blijft zo.
Ruimte in de wielkast had ik graag wat kleiner gehad, maar daarvoor zou ik de wielbogen moeten losslijpen en aanpassen.. Sta ik voro open, maar dan wil ik wel een extra setje mocht het niet lukken. evt. voor de volgende winter winking smiley

Nu kunnen mijn dochter en ik dus weer van het lekker weer genieten smiling smiley

Gaaf, meer foto's graag cool smiley!

Kleur is tof geworden, staat hem erg goed.
Een wijziging in het wagenpark... de Aygo gaat de verkoop in, we hebben een Renault Megane station gekocht het is een 1.2 TCE van 2012 in de kleur bruin. exacte kleurnaam weet ik nog niet. Mijn vriendin zal er het meest in rijden, dat deed ze ook in Aygo.. Ik zal in de BMW blijven rijden... en de kitcar natuurlijk smiling smiley

de foto's smiling smiley
en nog een beetje speelgoed smiling smiley
Nette auto. Stuk meer ruimte dan in een Aygo. Kleur lijkt me 'brun marron glace'1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30-03-2019 22:03 door RenaultF1.
Thanks, dat is de naam inderdaad en inderdaad een stuk ruimer, rustiger, volwassener en als familie auto schuift de 1 serie nu door als 2e auto.
Chique familiebak! Waarom eigenlijk de Aygo weg ipv de 1-serie? Want jij rijdt niet echt veel toch?
Veel succes ermee! Mooie kleur, wat is die doffe plek rechts onderaan de dorpel?
@ Berry.. Ja waarom de Aygo en niet de Einser. Dat is meer een emotionele dan een rationele keuze. Zoals de nieuwe Megané een rationele keuze is, willen we allebei graag de Einser houden, rijdt leuker, is meer gevoel bij dan bij de Aygo. De Einser willen we ook gewoon op rijden smiling smiley

@ Speedtouch, Waar bedoel je?
Quote
Corsa 20SEH

@ Speedtouch, Waar bedoel je?

Rechtsonder, tussen de voordeur en de achterdeur, in het midden op de dorpel, daar zit een doffie plek, of is het een deel van een kledingstuk dat eruit steekt?
Quote
speedtouch
Quote
Corsa 20SEH

@ Speedtouch, Waar bedoel je?

Rechtsonder, tussen de voordeur en de achterdeur, in het midden op de dorpel, daar zit een doffie plek, of is het een deel van een kledingstuk dat eruit steekt?

Dat lijkt zo. De deurvanger is daar iets ingekeept zodat de deuren kunnen scharnieren. Op mijn ex-witte beter te zien:
[i.imgur.com]1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-04-2019 10:15 door adinsx.
@ Speedtouch
Dat is het opzetstuk op de deur.. Hoe noem je dat.. ??
Hier zie jet het ook.. Is altijd zo, maar vaak niet meegespoten volgens mij.

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-04-2019 10:13 door Corsa 20SEH.
Ik zie het nou, ik liet me misleiden! Het is de logische inkeping van de kunststofrand.
Quote
Corsa 20SEH
@ Speedtouch
Dat is het opzetstuk op de deur.. Hoe noem je dat.. ??

(..)

Stootstrip.

Mooie kleur, dat bruin. Zie je niet al te vaak, volgens mij. thumbs up
Stootstrip, uiteraard.. smiling smiley

Ja dat vonden wij ook, we hebben nu een bruine 1 serie en een bruine Megané. smiling smiley Je ziet de kleur inderdaad niet vaak, meestal grijs. Wat overigens ook een mooie kleur is.
En de Aygo is verkocht en opgehaald. Binnen 3 dagen, dat is best netjes smiling smiley voor de prijs die we wilden.

Dus nu in bezit:

BMW 1 serie 116i uit 2006
Renault Megane station 1.2 TCE uit 2012
Super 7 Robin Hood, 2.0i uit 1998
En, hoe bevalllen de auto's? En dan met name de Megane de dagelijkse praktijk en de Super 7 na de eerste mooie dagen van dit jaar smileys with beer
@Joost, de Megane bevalt echt top, rijdt heerlijk, comfortabel ruim, zuinig.. Nee niets te klagen. Uiteraard is het geen 1 serie, waarbij je automatisch de bochten wat strakker neemt en de rotonde wat harder smiling smiley. Maar voor algemeen gebruik als familieauto echt top!

De 7 heeft dit jaar al 350 km gemaakt, wacht nu op nieuwe custom built schokbrekers en nieuwe veren rondom. Die verwacht ik over 2 weken binnen vanuit Engeland. Dan wordt ook gelijk een extra radiateur ingebouwd want bij stoplichten en oponthoudt wort de motor toch wel richting de 95 graden en dat is wel echt warm. Mocht ik een keer file tegenkomen dan heb ik het blok aan de kook. Dus een radiateur erbij!
Oja, er trilt weleens iets los. smiling bouncing smiley Dus sleuteltje 7, 10 en 13 liggen evenals een kruis en platte schroevendraaier in de "kofferbak".1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18-06-2019 09:47 door Corsa 20SEH.
Zet je de radiateur ook op een andere plek of direct ervoor c.q. erachter? Dan zou ik ook een andere of een extra fan plaatsen namelijk om toch genoeg luchtstroom door beide radiateurs te krijgen. Je kan een push-fan ervoor plaatsen. Je kan ook nog even kijken naar hoe effectief je waterpomp is en eventueel een upgrade plaatsen. Dat zou ik wel pas als laatste doen; soms werkt dat zo goed dat je de motor haast niet meer warm krijgt.
@ Engineer2, De waterpomp is nieuw.. de nieuwe radiateur komt voorin de neus. voor de inboard schokbrekertorens.
(niet mijn foto) wel dezelfde situatie:

.
De huidige radiateur staat achter de schokbrekers, net zoas hierboven alleen hierachter zit een fan die de lucht erdoor heen zou moeten trekken. Dit werkt prima, maar met 25+ graden buiten zit er teveel voor de radiateur om tot zijn volle nut gebruikt te worden. Een fan ervoor plaatsen is ook nog een optie die er extra lucht doorheen duwt. Dat kan ik eerst wel proberen die heb ik nog wel liggen.
Schokbrekers en veren van Gaz? Heb ik nu ruim een jaar onder een 85'er Polo van mij zitten: uitermate over te spreken, de wegligging is veel beter geworden op 't circuit thumbs up
Ja wordt instelbaar in hardheid en demping van GAZ, veel kitcar rijders zijn er ook tevreden over. Dus samen met een technisch medewerker daar veel contact gehad over maten en gewichten en een set op maat laten maken.
Even geleden dat ik hier was maar de 7 is vandaag weer voor een jaar goedgekeurd. Heeft ook niet veel KM gereden dus had ook niet anders verwacht.
Betekent ook dat er dit jaar, als het meezit wat vaker en verder mee gereden gaat worden. het eerste jaar was vooral in de buurt, maar wil binnenkort toch ook wel een tripje binnendoor naar Zeeland doen en een dagje daar vertoeven en zo wat verdere tripjes doen met mijn dochter.

De Mégane, ja die rijdt heerlijk, genoeg ruimte, geen problemen sinds aanschaf, nu inmiddels ruim een jaar geleden. Die zal ook nog een paar jaar blijven.

De 1 serie, rijdt ook heerlijk, maar sinds aanschaf Mégane slechts 1600 km gereden.. Echt een woon-werk auto, dat vind ik zonde. Zowel van de auto en van mijn geld, dus die gaat de verkoop in binnenkort. Na een bezit van 5 jaar, zonder problemen zelfs geen kapot lampje kan ik wel zeggen dat deze auto echt super betrouwbaar en fijn is gebleken. 14 jaar oud, bijna 195.000 op de teller maar echt top!
Goede en logische ontwikkelingen,
En nu al verkooppraatje voor de BMW, doe je handig.winking smiley
Fijne auto's bij BMW, maar als verkopen verstandiger is dan is dat de beste keuze. Komen er daarmee ook updates aan de 7 om 'm te verbeteren/verfijnen?
@Jay DoubleYou. het is in vaste lasten een vrij dure auto en ik fiets nu ook al 2 dagen naar mijn werk.. Dat worden er dan 5.. smiling smiley en af en toe de 7.
Nee de 7 blijft lekker zo, daar zitten net nieuwe schokbrekers onder, blok is 3 jaar geleden compleet gereviseerd en vorig jaar opnieuw gewrapt. Tuurlijk kan je altijd bezig blijven, maar ik wil er vooral gewoon mee rijden dit jaar. smiling smiley Ik wil er niet te zuinig op moeten zijn...

@Carkiller.. big smile smiley Maar geen woord van gelogen!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.