Mazda 2 aux aansluiting / radio vervangen

Gepost door Robert 2103227 
Hallo,

Laatst heb ik een Mazda 2 uit 2003 gekocht en hier zit een geïntegreerde radio in. Nu zou ik het fijn vinden om ook muziek te luisteren via mijn telefoon via bijvoorbeeld een aux-kabel. Nou heb ik al even rond zitten kijken en het vervangen voor een DIN1 radio zou mogelijk zijn door het in het handschoenkastje bovenop het dashboard in te bouwen, alleen werkt de link naar de verkoopsite niet meer. Ook zag ik dat er nog een audio adapter te koop was die achterop de bestaande radio gekoppeld kan worden, echter staat er expliciet bij dat het niet compatibel is met mijn type radio.
Volgens mij gaat het om dit type: CR-YM0270K

Verder heb ik niet direct andere oplossingen kunnen vinden, dus was benieuwd of jullie mij verder kunnen helpen hiermee.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Robert
Mogelijk wel ja! Ik zal eens even in gaan verdiepen.
Bedankt!
Er zijn ook Parrot carkits die bluetooth streaming en usb/sd mp3 afspelen. Volgens mij zet je een verloopje tussen de speakerdraden en heeft die carkit z'n eigen versterker, volumeknopje etc. Je radio blijft wel gewoon werken.

Het is wel een dure optie maar ik kan me voorstellen dat die dingen regelmatig weer uitgebouwd worden (lease, sloop, etc)
Mogelijk (zelf even uitzoeken) is dit een oplossing?

[www.carinterface.nl]
Veel van deze carkits moeten op de CD speler / wisselaar aangesloten worden. Ik heb alleen radio, geen cd of cassette speler. Dus ik moet het denk ik maar even opschroeven en bekijken wat voor aansluitingen er wel zijn.
In ieder geval bedankt voor de input!
Volgens mij heeft jou radio die aansluiting dan niet. Wellicht is een Bluetooth FM Transmitter een optie?
Vandaag even langs een winkel gegaan die er gespecialiseerd in is en die vertelden mij dat een gewone DIN radio aansluiten niet mogelijk was. Ze konden wel een Parrot carkit inbouwen. Dit vind ik echter best wel prijzig, voor zo'n apparaatje plus kabel en inbouw vragen ze bijna 300 euro. Zelfs als ik het zelf zou doen is de Parrot 170 euro, dus ik moet nog even verder kijken of er nog andere mogelijkheden zijn.
Als iemand nog alternatieven heeft voor de Parrot dan hoor ik het graag!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close