[Quiz #21] - Raad het plaatje - Antwoorden (uitslag volgt)

Gepost door MCW 


1. Landwind CV9


2. Citroën C3 Picasso


3. DS 7 Crossback


4. Lexus RC


5. Mercedes-Benz SLR McLaren


6. Mitsubishi Grandis


7. Nissan Almera Tino


8. Seat Ronda

9. Skoda Karoq


10. Rover Streetwise


11. Ford SportKa


12. Kia Magentis


13. Volkswagen New Beetle


14. Lotus Evora 400


15. Audi 90


16. Opel Signum


17. BMW X6


18. Fiat Panda


19. Chevrolet Alero


20. Chrysler Crossfire
10 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-06-2021 21:12 door MCW.
Leuk MCW! Ik heb je zojuist m'n antwoorden gestuurd nadat ik er letterlijk maar een paar minuten naar gekeken heb. Ben benieuwd hoeveel daar uiteindelijk van overeind blijft... smiling smiley
Er zitten er een paar bij die ik zo herken maar die stukjes bumper van moderne auto's... daar haak ik af.
Quote
lybra
Leuk MCW! Ik heb je zojuist m'n antwoorden gestuurd nadat ik er letterlijk maar een paar minuten naar gekeken heb. Ben benieuwd hoeveel daar uiteindelijk van overeind blijft... smiling smiley

Ik heb hetzelfde gedaan, mijn eerste antwoorden gestuurd zonder op internet te checken of zoeken. Maar nu ik internet geraadpleegd heb, blijken een paar antwoorden die ik wel goed dacht te hebben toch niet te kloppen...1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09-06-2021 11:17 door Thunderburt.
Heb ik ook vaak. Denk je het zeker te weten maar klopt het toch niet. Kan je daarna weer lang zoeken grinning smiley
Quote
Thunderburt
Ik heb hetzelfde gedaan, mijn eerste antwoorden gestuurd zonder op internet te checken of zoeken. Maar nu ik internet geraadpleegd heb, blijken een paar antwoorden die ik wel goed dacht te hebben toch niet te kloppen...
Ja... ik heb intussen minstens de helft van m;n antwoorden gewijzigd. Nog 5 te gaan (dacht ik), maar dat zijn (uiteraard) degenen waar ik wat minder aanknopingspunten bij heb.
Nog maar 2 dagen. Heb nog maar 4 verschillende inzendingen gekregen.
Quote
MCW
Na de moeilijke quiz nu maar een makkelijke

Vorige keer had ik ze allemaal goed, deze keer nog 7(!) vraagtekens. So much for "makkelijk", haha!
grinning smiley Had juist anderen geschrapt omdat die mij echt te makkelijk leken. Maar deze is voor de meesten ook pittig merk ik
Ik denk dat je* als maker al snel denkt dat het te makkelijk is. Heb ook eens een aanzet tot een quiz gemaakt en toen neigde ik er ook steeds naar te denken dat plaatjes te makkelijk te herkennen zouden zijn. Maar je komt er blijkbaar pas achter als mensen ermee aan de slag gaan.

Met "je" bedoel ik niet specifiek jou maar in het algemeen.
Klopt. En eentje uit deze reeks leek me juist die men niet makkelijk zou weten maar die is juist makkelijk gebleken grinning smiley
Geldt de regel "plaatje door niemand goed = 2pnt voor iedereen" nog steeds? grinning smiley
Ow het is vandaag de 19e. Zal zo de laptop even open klappen!
Ik ben net thuis van werken en end fietsen. Moet na eten nog in tuin werken ivm nieuwe schutting dat morgen komt. Uitslagen zullen denk ik dan wat later vanavond komen.
Inzending voltooid, op de valreep! En alles dus ook direct de eerste ingeving. Ben benieuwd...
Per ongeluk de antwoorden in de openingspost gezet nut smiley Dus rest van de tekst is weg. Uitslag volgt..1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-06-2021 21:13 door MCW.
Sorry jongens, geen uitslagen. Terence heeft z'n dag niet en is mensen gaan bannen, inclusief moi, o.a aan de hand van het 308-topic waar alleen maar werd verduidelijkt wat er door iemand nou bedoeld werd. eye rolling smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-06-2021 21:38 door MCW2.
bericht verwijderd; MCW heeft het zelf al gemeld

Over de antwoorden dan: ik vond 't zeker geen makkelijke quiz. Had nog 4 lege antwoorden waar ik maar wat gegokt heb, het zou kunnen dat ik Lotus nog goed heb ook en misschien Kia ook nog wel (maar ik heb niet opgeslagen wat ik daar ook alweer ingevuld had). Ben benieuwd of iemand alles goed heeft3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-06-2021 21:41 door lybra.
Onhandig van Terence, want nu zijn alle antwoorden natuurlijk ook verloren gegaan... eye rolling smiley

Ik heb er veel niet kunnen raden: de Landwind, DS, SLR, Karoq, New Beetle, X6 en Panda had ik fout. Bij de Signum had ik Vectra, ik vraag me af waar het verschil zit.
@929V6 Voorbumper van de Vectra GTS is anders en dan juist met name het stukje bij de mistlampen.Verder zijn volgens mij de koplampen bij de Vectra GTS altijd gedeeltelijk zwart/donker.
Oef, wat een matige score heb ik!

@929V6: de latere Vectra's, als V-line dacht ik, hebben inderdaad dezelfde bumper en luchtinlaten.
edit: Google leert mij dat de V-line wel de Signum bumper heeft, maar niet de chrome lijsten in de roosters.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-06-2021 22:27 door Barri.
@Berry

Niet helemaal. De normale Vectra en de Station gingen op de Vectra GTS lijken, niet op de Signum!

Zie ook :
[www.autoreview.nl]
Klopt inderdaad. En als Vauxhall had je de Vectra GTS (hatchback) ook gewoon met de normale bumpers. Overigens vind ik die generatie Opels nog altijd zeer sterk. Ze hadden toen een ontzettend duidelijk familiegezicht, niet alleen qua lampen maar ook qua strakke lijnen. Maar goed, dan dwalen we af.

Timo had volgens mij vrijwel alles goed, als ik het goed herinner.

- De Lexus RC werd vaak aangezien als Toyota wat ik wel erg grappig vond.
- De Chevrolet Alero werd vaak goed geraden terwijl ik had verwacht dat men, bij een eerste ingeving, het zou aanzien als een 626 HB of Xedos 6. Misschien was dat wel het geval als alleen het rechterdeel van de lampen te zien was?
- De Audi 90 is aantal keren als 80 of 100 aangeduid. Door een eerdere quiz kwam ik er zelf ook pas achter dat er nog een 90 was, wat een wat luxere 80 was met afwijkende neus.
- New Beetle bleek te lastig. Ik meende zelfs dat die bumper al ooit was gebruikt in een quiz?
- Grandis was ook niet te moeilijk. Iets anders dan een Grandis kon het niet zijn behalve evt een Cadillac of een Mazda5 GT-M
- Die Landwind is echt zo'n auto waar je niet snel aan denkt en dat was mijn doel uiteraard haha
- Wilde eerst de StreetKa doen (eerst de achteruitlamp alleen maar toen toch deel van achterlampen) maar die leek mij te makkelijk dus toch voor SportKa gegaan
- De Lotus was erg moeilijk, kan me ook wel voorstellen. Vind het lastig in te schattig hoe goed de kennis is over diverse Lotussen. Ik had hem waarschijnlijk zelf ook niet geraden
- Seat Ronda kende ik zelf niet eens maar wilde eerst een quiz doen met (een van de) slechtst verkopende auto's van diverse merken. Aantal hadden die goed1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-06-2021 22:50 door MCW2.
Die Lotus had ik toevallig wel goed. Eerste ingeving om in elk geval op dat merk te zoeken, het juiste type kwam snel tevoorschijn.

De Audi 90 kon ook een Coupé zijn.

Zo zie je maar hoe weinig verstand ik heb van auto's voor 1990 grinning smiley
De Landwind, Kia, VW en Lotus had ik niet, de rest had ik volgens mij goed. De Audi had ik inderdaad de Coupe GT ingevuld. De DS was een toevalstreffer; ik was wat aan het bekijken over de nieuwe DS 4 en toen zag ik bij toevel een plaatje van de DS 7 met die vierkante uitlaten.

Ik heb zojuist een nieuwe quiz klaar gezet.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-06-2021 23:51 door lybra.
Quote
MCW2
Timo had volgens mij vrijwel alles goed, als ik het goed herinner.
Alles wat ik ingevuld had, heb ik inderdaad goed. Jammer dat ik ook 8 lege regels had grinning smiley
Er zitten er een paar tussen die ik nauwelijks ken (Landwind, Lotus) maar ook een paar die ik wel had kunnen/moeten weten: de Skoda (ik zat in een BMW/Jaguar-tunnel hoewel ik wist dat het geen BMW kon zijn omdat ik de X6 zeker wist), de VW (makes sense now...) maar vooral de Chevrolet (wist het merk vrijwel zeker, blijkbaar niet goed gezocht). Bij de Mercedes en DS had ik geen aanknopingspunt om op te zoeken.

Al met al vond ik het een lastige deze keer maar dat maakt het niet minder leuk!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21-06-2021 12:25 door Thunderburt.
Lotus had ik niet, vind die spoiler ook helemaal niet passen, de standaard Evora spoiler is veel sierlijker.
Verder twee foutjes; bij de Lexus had ik een Toyota ingevuld en de Audi had ik een 200 ingevuld. Toch nog een best redelijke score.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.