[Quiz #14] - Raad het plaatje // antwoorden en uitslag

Gepost door SVF 
Welkom bij quiz #14. Ik heb wel wat goed te maken n.a.v. mijn vorige quiz die uiteindelijk erg lastig bleek. Deze quiz is hopelijk een stuk beter te doen en bestaat uit een willekeurige mix van moderne en oude auto’s. Geen hele exclusieve modellen of peperdure exoten maar bijna allemaal vrij normale en doorsnee modellen. Elk merk komt maar één keer voor en bij 2 plaatjes wil ik ook een toevoeging van de betreffende specifieke uitvoering, dat is namelijk zeer herkenbaar in beeld. Voor alle plaatjes geldt dat ik de Nederlandse benaming van het model wil. De rest van de tekst heb ik van de vorige quizmaster over genomen. winking smiley

Puntentelling: er zijn 2 punten te verdienen per auto (1 punt voor merk, 1 punt voor model), dus in totaal 40 punten. Ontbrekende delen van een antwoord kunnen een half puntje aftrek kosten. Pas daarom goed op met overcomplete of incomplete antwoorden. Twee voorbeelden ter verduidelijking:
Overcompleet: als het plaatje een Ford Focus stationwagon laat zien, dan vind ik "Ford Focus" als antwoord prima, maar "Ford Focus hatchback" kost een half punt aftrek, want die (onnodige) toevoeging is simpelweg fout (tenminste, als op het plaatje duidelijk de achterkant te zien is natuurlijk).
Incompleet: als het plaatje een Toyota Yaris Verso laat zien, dan kost "Toyota Verso" een half punt aftrek; je zou immers ook een Avensis Verso of Corolla Verso bedoeld kunnen hebben. Voor het geval dat ze in de quiz voorkomen: "Mercedes" in plaats van "Mercedes-Benz" en "Alfa" in plaats van "Alfa Romeo" kost je een heel punt! Over "VW" in plaats van "Volkswagen" zal ik niet moeilijk doen, die afkorting gebruikt het merk zelf ook in het logo.
Graag ook de benaming gebruiken zoals 'ie in de prijslijst staat. Mensen hebben nog wel eens de neiging om bv. BMW E46 in te vullen, maar noem die dan alsjeblieft BMW 3-serie, dat maakt het voor mij wat makkelijker.

Meedoen kan door de antwoorden in een privébericht naar mij te sturen. Geen antwoorden of aanwijzigingen in dit topic posten om het voor iedereen leuk te houden. Tot aan de inzendtermijn mag je zo vaak als je wilt updates van je antwoorden sturen, maar wel graag telkens de volledige lijst van 20 antwoorden sturen (da's makkelijker met nakijken).

Inleveren kan t/m zaterdag 13 maart 20:00. Ik zal in de openingspost bijhouden van wie ik inzendingen (en eventuele updates) ontvangen heb.


(klik op het plaatje voor een vergroting)

Veel succes en plezier!

Antwoorden ontvangen van:

MCW
929V6
lybra (3 updates)
CosmosBlueKadjar
Barri
Modus (1 update)
Quadrifoglio Verde
Probenator (2 updates)
Timo (1 update)
rzasa (1 update)
Thunderburt
Vezes
voiture
Jay DoubleYou
Escher11 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13-03-2021 20:57 door SVF.
Dat ziet er uit als vrij goed te doen smiling smiley.
Ja voiture, dat dacht ik ook in eerste instantie, lijkt goed te doen.
Toen echt begonnen en de eerste 10 - ja, die lijken een makkie (mits ze goed zijn natuurlijk! smileys with beer)
Maar nr 11 was toch wel een lastige voor mij en ook nr 19 was vrij lastig door de manier waarop de foto is gemaakt en ik op het verkeerde been werd gezet...
Ik hoop nu toch op 40 punten, maar ja dat dacht ik de vorige keer ook en toch had ik een klein foutje gemaakt...smiling bouncing smiley
Ha, ik moet me er toch goed in verdiepen begrijp ik. Ga ik zeker doen thumbs up
Ik heb voor het eerst ook maar eens mee gedaan. Alleen die echte oude auto's ken ik niet zo goed. 9, 14 en 19 heb ik sowieso al fout.
Deed ergens rond 2013-2015 (??) regelmatig mee, maar kan mijn account nergens meer vinden (lijkt door de shredder gehaald omdat te lang niet ingelogd ofzo??), ook topics uit die tijd zijn weg?

Opnieuw geregistreerd en maar ingestuurd. Ik mis er 2.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06-03-2021 19:51 door Modus.
Met wat horten en stoten denk ik ze allemaal te hebben. Ben benieuwd of ik inderdaad de 40 punten red.
Je bent in elk geval de update kampioen lybra.winking smiley Leuk dat deze quiz blijkbaar ook wat nieuwe deelnemers aantrekt. Al mis ik nog wel een paar "vaste" deelnemers die nog niet hebben ingezonden. Maar goed, we hebben nog ruim een dag.
Leuke quiz! Ik vond het zelf verrassend dat ik 7 en 14 niet herkende maar wel meteen wist bij welk merk ik 't zoeken moest. Uiteindelijk zijn er toch 2 foto's die ik helemaal niet weet en 2 waarover ik twijfel. Benieuwd of het "O ja!" gaat zijn of dat ik de auto's echt niet ken.
Quote
SVF
Je bent in elk geval de update kampioen lybra.winking smiley
Kijk, die heb ik alvast binnen! smileys with beer
Wellicht ten overvloede maar omdat ik ‘m nog niet in de OP zie staan... had je mijn update ontvangen?
Ja je update heb ik ontvangen! Wie wil de volgende quiz maken? Ik heb geen nieuwe quiz klaar staan momenteel en dat gaat ook niet lukken op zeer korte termijn.
Ik wil wel een nieuwe quiz maken, dan zet ik hem vanavond klaar.
Oh had niet door dat je een update mocht plaatsen. Anders had ik nog wel langer gezocht naar welke auto's het waren. Is het niet juist het leuke dat je het direct wel of niet herkent?
Quote
MCW
Oh had niet door dat je een update mocht plaatsen. Anders had ik nog wel langer gezocht naar welke auto's het waren. Is het niet juist het leuke dat je het direct wel of niet herkent?

Dat maakt bij zo'n lange inzendtermijn weinig verschil, denk ik.
Quiz #15 heb ik inmiddels op de computer klaarstaan, ik zal hem vanavond laat online zetten.
De antwoorden:

1 BMW 1 serie

15 keer goed

2 Nissan 100NX

14 keer goed, 1 x Toyota Tercel

3 Toyota Celica

13 keer goed, 2 x leeg

4 Suzuki X90

13 keer goed, 1 x Suzuki, 1 x leeg

5 Lancia Musa

13 keer goed, 2 x Lancia Ypsilon

6 Smart Roadster coupé

14 keer goed, 1 x Honda RX-8

7 Fiat Regata

11 keer goed, 1 x Fiat, 1 x Fiat Croma, 1 x Lancia Thema, 1 x leeg

8 Seat Toledo

14 keer goed, 1 x Seat Cordoba

9 Ford Capri

9 keer goed, 1 x Ford, 2 x Ford Escort, 1 x Hyundai Pony, 2 x leeg

10 Citroen ZX

14 keer goed, 1 x leeg

11 Peugeot 308 RZC

13 keer goed, 1 x Bentley Continential, 1 x leeg

12 Skoda Fabia

15 keer goed (waarvan 2 x Skoda Roomster, zie toelichting)

13 Mercedes Benz C klasse sport coupé

15 keer goed

14 Renault 6

9 keer goed, 1 x Peugeot, 1 x Citroen, 1 x Citroen Ami Break, 3 x leeg

15 Opel Karl

15 keer goed

16 Mitsubishi Grandis

15 keer goed

17 Volkswagen Scirocco

14 keer goed, 1 x leeg

18 Hyundai i20

13 keer goed, 1 x Hyundai, 1 x Kia Sportage

19 NSU ro80

10 keer goed, 1 x Lancia, 1 x Mercedes, 3 x leeg

20 Lada Kalina

11 keer goed, 1 x Seat Cordoba, 2 x Volkswagen Polo sedan, 1 x leeg


In de openingspost heb ik het over 2 plaatjes waarvan ik een toevoeging wil wat betreft type en modelvariant. Ik was echter in de veronderstelling dat de Smart Roadster en Roadster coupé verschillende modellen waren maar dat zijn ze dus niet. Ik heb dus Roadster en Roadster coupé goed gekeurd. Iemand had in een update nog de toevoeging Brabus en die keur ik ook goed. Die andere was de Mercedes-Benz C-Klasse Sportcoupé. Die had iedereen goed!

Dan de Peugeot RCZ. Iemand merkte op dat ik een plaatje van de concept heb gebruikt wat natuurlijk niet bewust is gedaan. Verschil met de produktieversie is dat de deurgreep wat hoger zit. Toch had bijna iedereen deze goed.

Dan de Skoda Fabia. Die is vanuit deze hoek volledig identiek aan de Skoda Roomster en dus heb ik beide antwoorden goed gekeurd. Ik was die Roomster eigenlijk al helemaal vergeten.

Al met al bleek deze quiz best makkelijk en dat is te zien aan het aantal deelnemers en aan de uitslag:Maar liefst 8 keer de volle buit van 40 punten! Gefeliciteerd en iedereen bedankt voor het deelnemen!

Op naar de volgende quiz. (Vezes bedankt!thumbs up)
Ha, gelukt, 40 punten!
Dank voor het maken van de quiz SVF thumbs up
Quote

NSU ro80

Ah damn, ik dacht een fraaie coupe big smile smiley

Quote

Renault 6

En ik maar zoeken naar oude Citroens, Peugeots en Renaults nut smiley Dacht steeds dat het de 16 was maar de deurlijn klopte niet. Ben duidelijk niet erg goed in oudere auto's..
Heb nog een update gestuurd om de Fabia in een Roomster te wijzigen...drinking smiley

Bedankt voor de leuke quiz!
Quote
MCW
Quote

NSU ro80

Ah damn, ik dacht een fraaie coupe big smile smiley

Quote

Renault 6

En ik maar zoeken naar oude Citroens, Peugeots en Renaults nut smiley Dacht steeds dat het de 16 was maar de deurlijn klopte niet. Ben duidelijk niet erg goed in oudere auto's..

Wat die NSU betreft, same here. En bij 14 dacht ik eerst aan een oude Saab en daarna Renault 16. Toen die, zoals MCW al aangeeft, niet het hapje uit de deur bleek te hebben, ben ik steeds lagere getallen gaan invullen totdat ik bij de 6 kwam en die matchte, haha!

Ik deed voor ‘t eerst mee maar ga dat vaker doen, vond ‘t echt leuk!

PS Ik loop natuurlijk een beetje op de zaken vooruit maar ik heb een ideetje voor een volgende (#16) quiz; kijken of dat lukt...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.