Fotowedstrijd oktober 2018: Dier en Auto - Winnaar: Gewoon Dirk

Gepost door superformer 
Welkom bij de fotowedstrijd van de maand oktober. Het thema van deze maand is:

DIER & AUTO

De voorwaarden waaraan de inzending moeten voldoen zijn simpel: Tenminste één (levend!) dier en één auto dienen in de foto samen in beeld te worden gebracht. Zowel het dier als de auto mogen in zijn geheel of slechts gedeeltelijk in beeld zijn, en welke van de twee de meest prominente rol inneemt op de foto maakt niets uit. Om het geheel niet al te luguber te maken moet het dier nog in leven zijn ten tijde van het maken van de foto! De auto mag -wat mij betreft- al wel zijn overleden... spinning smiley sticking its tongue out
Een plaatje van alleen een VW Kever, een Eend, een snoek, een Panda of een Lamborghini- of Ferrari-logo is dus niet toegestaan, ook niet als er net een vlieg tegen te pletter geslagen is. Een foto van een auto vermomd als beest (of andersom...) wordt derhalve ook niet goedgekeurd.


LET OP: EEN INZENDING ALS DEZE WORDT DUS GEWEIGERD!!

Maak daarom een leuke foto van je hond, kat, cavia of schildpad ín of met jouw (of andermans) auto:Of bijvoorbeeld een willekeurig foto van een willekeurig (al dan niet wild) beestje met een willekeurige auto:Qua niveau wil ik graag benadrukken dat je écht geen professional hoeft te zijn en je ook geen dure camera hoeft te gebruiken. Soms komen de beste foto's ook gewoon uit je mobieltje. En heb je de vorige fotowedstrijd-topics wel bezocht en eventueel zelfs je stem uitgebracht: zet dan ditmaal het laatste stapje en lever zelf ook een foto aan!

Een paar basisregels:
- Maximale breedte: 800 pixels
- 1 inzending per deelnemer, maak je later een mooiere foto, pas dan je oorspronkelijke inzending aan.
- De foto moet gemaakt zijn in de maand dat de wedstrijd actief is (tussen 1 september 2018 0:00 uur en 23 september 2018 20:00 uur) én gemaakt zijn door de inzender.
- Elke vorm van nabewerking is toegestaan.
- De winnaar opent een nieuwe wedstrijd.


Voorgaande wedstrijden:
- Februari 2017: 'de auto' - Winnaar: Twix!
- Maart 2017: 'de auto in een ander perspectief' - Winnaar: j.ko!
- April 2017: 'In het zonnetje' - Winnaar: Brrrruno!
- Mei 2017: 'Vrouw en auto' - Winnaar: Pjötr!
- Juni 2017: 'Mijn mooiste autofoto' - Winnaar: Niels.!
- Juli 2017: 'De rijdende auto' - Winnaar: Wrangler!
- Augustus 2017: 'De zon' - Winnaar: Gewoon Dirk!
- September 2017: 'Auto en industrie' - Winnaar: Zadelsnuiver!
- Oktober 2017: 'Auto en profil' - Winnaar: smarter!
- November 2017: 'Nattigheid' - Winnaar: superformer!
- December 2017: 'Vorst en auto' - Winnaar: rasa!
- Januari 2018: 'Zwart-wit' - Winnaar: Elco!
- Februari 2018: 'De auto vanbinnen' - Winnaar D' oh!
- Maart 2018: 'De auto en kunstlicht' - Winnaar Gewoon Dirk!
- April 2018: 'De Miniatuur' - Winnaar: D' oh!
- Mei 2018: 'De Nieuwe, Oude Foto' - Winnaar: smarter!
- Juni 2018: 'De detailfoto' - Winnaar: D' oh!
- Juli 2018: 'Het verkeer' - Winnaar: 929V6
- Augustus 2018: 'Kunst in beeld' - Winnaar: rzasa
- September 2018: 'De auto in zijn habitat'- Winnaar: Superformer

Inzenden kan tot woensdag 24 oktober donderdag 25 oktober, 20:00 uur.
Stemmen kan tot woensdag 31 oktober, 20:00 uur.Succes!2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-11-2018 07:39 door superformer.
Laat mij maar de eerste zijn.
Niet dat ik het gevoel heb dat dit een winnende foto is, meer omdat deze voldoet aan het thema en ik anders weer last minute op zoek moet naar ene fotogelegenheid.

De auto staat voor vrijheid, iets wat tegenwoordig helaas steeds minder lijkt te worden. De auto staat nu meer en meer voor vaste lasten, verantwoordelijkheid en vervuiling. Iets wat eind jaren '70 nog totaal anders was. Toen waande je je met de auto zo vrij als... wat? Nou als een vogel natuurlijk!
Dank voor deze eerste inzending, Dirk. Ik ben opgegroeid in de seventies dus weet precies wat je bedoelt!
Had je in die jaren geen vaste lasten?
Natuurlijk wel maar dat is niet waar over het algemeen aan gedacht werd bij de auto, dat was de vrijheid die hij bracht. dat is juist mijn punt.
En 'vervuiling' was al helemaal iets waar niemand zich nog druk om maakte... zeker niet als klein manneke op de achterbank van een 300 Diesel, met een vader achter het stuur die nóg harder rookte dan de auto zelf. nut smiley
Zonder huisdier en zonder eigen auto is dit een hele moeilijke wedstrijd om een inzending voor te vinden, maar zowaar...


"Ik voel het. Dit keer gaat het me lukken. Zwarte hond; zwarte auto: zo gaan die rotvogels me nooit aan zien komen. Ik bedoel natuurlijk: woef."2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20-10-2018 15:57 door afentoe.
Aangezien Vrouwlief van oorsprong een Ierse is, ben ik vaak (en graag!) in dat land te vinden. Zoals ook vorig weekend.
De grote vraag is natuurlijk elke keer, wat voor huurauto we zullen gaan krijgen. Na o.a. een Mégane diesel (heerlijke auto) vorig jaar, een standaard 'budget' Seat Ibiza afgelopen Pasen en een verrassend ruime en stille Skoda Rapid in augustus, mochten we deze keer een 'proefrit' van een dag of vijf maken in een Hyundai Kona.
Van buiten heb ik de Kona sinds de introductie een heel fraaie auto gevonden, dus ik was zeer benieuwd naar deze verdere kennismaking. Om kort te zijn: het is niet het 'neusje van de zalm', waar we op onderstaande foto naar kijken. Het goedkope plastic interieur, de rumoerige 1.0 driecilinder, de krappe kofferruimte en een (af en toe) haperende cruisecontrol en geluidsinstallatie waren een totale afknapper!

Met andere woorden:
Een wolf in schaapskleren is de Hyundai Kona zeer zeker niet. Eerder andersom.
Maar deze mini-SUV's zijn hélemaal 'hot', ook in Ierland. En als er eenmaal één schaap over de dam is...

Beste fotografen,

Blijkbaar is de lat deze maand iets te hoog gelegd, gezien het aantal inzendingen tot nu toe (welgeteld drie in totaal, inclusief die van mezelf)..?
Jullie hebben -officieel- nog tot morgenavond 20.00 uur de tijd om iets in te zenden, dus pak nog snel even de camera en maak (desnoods onderweg langs een weiland met paarden of koeien) een leuke foto en schrijf er een origineel verhaaltje bij. Dat laatste is zeker zo belangrijk; kijk maar naar eerdere inzendingen / winnaars! Zo moeilijk had ik deze opdracht van tevoren niet ingeschat.

Mocht het desondanks bij deze drie inzendingen blijven, dan ga ik toch even te rade bij de initiatiefnemer van deze wedstrijd: Zadelsnuiver.
Gaan we de termijn verlengen? Doorschuiven naar de volgende maand? Kiezen uit drie? Of deze wedstrijdmaand als 'verloren' beschouwen, met mijzelf als grote verliezer omdat ik het thema voor deze maand bedacht heb?

Alle suggesties zijn welkom, nieuwe (late) inzendingen des te meer!
Ik heb echt wel mijn ogen open gehouden de afgelopen weken, maar ik ben helaas geen mooi plaatje tegengekomen. Maar met 3 inzendingen kun je ook een top 3 maken.
Ook ik ben constant bezig met het zoeken naar een leuke opname maar ik heb zelf geen dieren.. heb nog wel een idee, Hopelijk kan ik er vandaag of morgen nog mee aan de slag.

Verder zou ik de wedstrijd gewoon morgen sluiten, oertje maken en stemmen thumbs up
Ik ben er op de laatste dag van de fotowedstrijd toch nog even op uit gegaan voor een foto. Het idee voor de fotowedstrijd is prima alleen heb ik een beetje hetzelfde probleem als rzasa en Zadelsnuiver. Ik hou mijn ogen open maar vind weinig 'interessants'...

Vandaag de hond van ouders opgehaald om een stuk te gaan wandelen (en uiteraard een foto te schieten). Als sinds ik in 2009 mijn rijbewijs haalde laat ik met regelmaat de hond uit. We pakken de auto en rijden naar een mooi wandelgebied. Jesse (naam van hond) heeft altijd gewoon naast mij gezeten/gestaan, vaak ook met zijn hoofd uit het raam. Regelmatig hebben mensen bij het stoplicht al foto's gemaakt van Jesse, met zijn kop uit het raam en helaas heb ik nooit zo'n foto terug gezien. In de loop der jaren is Jesse langzaamaan veranderd in een 'oude' hond. Zijn bruine vacht wordt langzaamaan steeds grijzer, hij hoort amper nog wat en ook heeft hij een beetje last van artrose. Desondanks blijft Jesse nog wel jong van geest, hij rent nog graag, speelt nog met tennisballen en piepspeeltjes en hangt tijdens een autorit nog regelmatig uit het raam. En dat op 14-jarige leeftijd!

(Toegegeven, het is een beetje een herhaling van de foto uit de openingspost maar bij het aanschouwen van de nieuwe wedstrijd+titel schoot een foto als deze wel meteen door mijn hoofd...)

D'oh, ook deze is voor mij zeer herkenbaar! Wij hebben een 14,5 jaar oude Beagle, Charlie genaamd, die vroeger niets liever deed dan naast mij in de barchetta zitten. Ook hij wordt zichtbaar ouder en grijzer. Zijn ogen, oren en poten worden minder, maar zijn neus is nog prima en hij gaat een paar keer per dag nog vrolijk mee een blokje om. Ik zeg dan gekscherend dat ik weer een rondje met 'onze oldtimer' aan het maken ben... :-)

Ik wacht nog op de laatste inzendingen (Zadelsnuiver, schiet je een beetje op?!) en verleng de deadline tot donderdag 25 oktober 20.00 uur. Als het effe kan maak ik daarna een OER en kunnen we gaan stemmen!
Quote
superformer
Gaan we de termijn verlengen? Doorschuiven naar de volgende maand? Kiezen uit drie? Of deze wedstrijdmaand als 'verloren' beschouwen, met mijzelf als grote verliezer omdat ik het thema voor deze maand bedacht heb?

"Grote verliezer" vind ik erg negatief. Voor de ene wedstrijd is het makkelijker fotograferen als voor de andere, beetje uitdaging is niets mis mee. smiling smiley
Goed dat je nu de call gemaakt hebt de inzendtermijn te verlengen, al hadden we ook best uit (inmiddels) vier kunnen kiezen. Input van anderen vragen is nooit verkeerd, maar onder de streep ben jij de jury en bepaal jij. Ik ben benieuwd welke inzendingen we nog tegemoet gaan zien!
Quote
superformer
D'oh, ook deze is voor mij zeer herkenbaar! Wij hebben een 14,5 jaar oude Beagle, Charlie genaamd, die vroeger niets liever deed dan naast mij in de barchetta zitten. Ook hij wordt zichtbaar ouder en grijzer. Zijn ogen, oren en poten worden minder, maar zijn neus is nog prima en hij gaat een paar keer per dag nog vrolijk mee een blokje om. Ik zeg dan gekscherend dat ik weer een rondje met 'onze oldtimer' aan het maken ben... :-)

Mooi dat het herkenbaar is. Ik hoop dat het verhaal de foto op een leuke manier een beetje ondersteund. (Saillant detail: Ik hield een koekje net links boven de camera, hij wilde maar niet in de lens kijken winking smiley )
Ik ga er van uit dat de deadline is verstreken?

Nouja, een top 3 maken is deze maand vrij makkelijk maar de volgorde iets minder makkelijk. winking smiley

1. Gewoon Dirk: Fraaie plaat, mooi idee, het dier maakt duidelijk onderdeel uit van de foto! Ook leuk hoe de vogel perfect in vliegstand is vastgelegd! Ook de kleuren vind ik in deze foto echt van het scherm spatten. winking smiley

2. superformer: De foto is kwalitatief erg goed met een mooie compositie. Jammer is dat de dieren zo ver weg staan, dat maakt het mijns inziens wel een beetje dat de dieren niet echt onderdeel zijn van de foto. (Alhoewel ik ook begrijp dat een schaapje niet zo goed zal luisteren als je hem roept om op de foto te komen winking smiley ) Overigens, ik vind je verhaal wel erg leuk aansluiten bij de foto!

3. afentoe: Ja, het is lastig om een foto te maken als je geen eigen huisdieren hebt, dan is het een kwestie van geluk hebben dat er misschien net eentje langsloopt. Sterk verhaal bij de foto, ik zie het verhaal ook terug in de foto. Wel vind ik dat de foto zelf een beetje snel-snel lijkt genomen. Alsof je in het voorbijgaan even snel op de knop hebt gedrukt. Zoals ik al zei; ik snap dat je geen eigen dieren hebt die mooi kunnen poseren ( winking smiley ) dus dan blijft zo'n opdracht als dit lastig.
Het OER (kort rijtje deze keer):

Gewoon Dirk:afentoe:


superformer:


D' oh:


Stemmen kan nog tot woensdag 31 oktober 20.00 uur!
Quote
D' oh
Ik ga er van uit dat de deadline is verstreken?

Nouja, een top 3 maken is deze maand vrij makkelijk maar de volgorde iets minder makkelijk. winking smiley

1. Gewoon Dirk: Fraaie plaat, mooi idee, het dier maakt duidelijk onderdeel uit van de foto! Ook leuk hoe de vogel perfect in vliegstand is vastgelegd! Ook de kleuren vind ik in deze foto echt van het scherm spatten. winking smiley

2. superformer: De foto is kwalitatief erg goed met een mooie compositie. Jammer is dat de dieren zo ver weg staan, dat maakt het mijns inziens wel een beetje dat de dieren niet echt onderdeel zijn van de foto. (Alhoewel ik ook begrijp dat een schaapje niet zo goed zal luisteren als je hem roept om op de foto te komen winking smiley ) Overigens, ik vind je verhaal wel erg leuk aansluiten bij de foto!

3. afentoe: Ja, het is lastig om een foto te maken als je geen eigen huisdieren hebt, dan is het een kwestie van geluk hebben dat er misschien net eentje langsloopt. Sterk verhaal bij de foto, ik zie het verhaal ook terug in de foto. Wel vind ik dat de foto zelf een beetje snel-snel lijkt genomen. Alsof je in het voorbijgaan even snel op de knop hebt gedrukt. Zoals ik al zei; ik snap dat je geen eigen dieren hebt die mooi kunnen poseren ( winking smiley ) dus dan blijft zo'n opdracht als dit lastig.

Bovenstaande top 3 van D'oh telt natuurlijk mee! Je was niet te vroeg met stemmen, maar ik ben iets later met het OER... nut smiley

Hierbij mijn top 3 voor deze maand (waarbij ik me aansluit bij voorgaande post: "...een top 3 maken is deze maand vrij makkelijk maar de volgorde iets minder makkelijk." ) :

1) Gewoon Dirk: Alweer 'gewoon' een mooi plaatje! Het verhaal erbij bracht mij weer terug naar mijn jeugd, zoals ik eerder meldde. Het doet me tevens realiseren dat ik volgend jaar zèlf een halve eeuw oud word...

2) D'oh: Met een dikke tien voor de genomen moeite! Het koekje doet wonderen, zo blijkt, wat deze Jack Russel 'oldtimer' trekt er een fantastisch koppie bij. Ik vind alleen de achtergrond wat minder 'lekker' gekozen.

3) afentoe: Heel knap dat je twee verschillende dieren in één plaatje hebt weten te treffen! Daardoor lijkt het echter wèl een snelgenomen 'Lucky Shot'. De gedachtegang van de viervoeter die je erbij plaatste, is erg grappig gevonden!

Opmerking bij mijn eigen foto: Schapen zijn eigenlijk symbolisch voor het Ierse landschap. Vandaar dat ik bewust een extra rondje met de Kona heb gemaakt om ergens deze beesten te fotograferen. En omdat ik mijn verhaaltje (lees: mijn oordeel over deze Hyundai) al in gedachten had. Na enige tijd vond ik uiteindelijk een veldje met deze dieren en moest toen nog een opening (hek o.i.d.) zien te vinden. En aangezien schapen minstens zo eigenwijs zijn als onze Charlie (beagle-beest), bleven ze op méér dan 'gepaste afstand'. Vandaar dat ze niet prominent in beeld zijn gebracht.
Wanneer dit niet gelukt was, had ik nog uit kunnen wijken naar een weiland met paarden. Met een tekst in de trant van: "De Kona komt flink wat van deze beesten tekort" ofzo. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat iemand anders daar wel mee zou komen, maar helaas: het bleef deze maand bij een handjevol vogels, twee honden en een paar schaapjes die ik niet geteld heb. Slaap lekker! drinking smiley2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26-10-2018 00:29 door superformer.
Quote
D’oh
Wel vind ik dat de foto zelf een beetje snel-snel lijkt genomen. Alsof je in het voorbijgaan even snel op de knop hebt gedrukt.
Quote
superformer
Daardoor lijkt het echter wèl een snelgenomen 'Lucky Shot'.
Beiden dank voor de feedback! Altijd leuk om te zien hoe mijn inzendingen in deze wedstrijd bevonden worden, en dat is gemeend. thumbs up
Ik kwam recht van voren op dit veldje afgefietst toen ik vogels zag opvliegen en in de verte iemand een hond hoorde roepen. Een snel genomen foto is het dus zeker, ik stond net op tijd stil.

Wanneer het gaat om commentaar geven zijn de verschillen tussen de foto's klein. Omdat de drie foto’s automatisch mijn punten krijgen is voor deze ene keer het geklets en het moeilijke deel samengevoegd. winking smiley
1e plaats: Superformer. De link die je in je verhaal legt tussen Hyundai en schapen komt op mij wat geforceerd over. De foto zelf – met onder meer de schapen in het glooiende landschap en het smalle weggetje – laat in een notendop zien waarom ik nog wel eens een flink stuk door Ierland zou willen rijden. Prachtig!
2e plaats: D’Oh. Een mooi verhaal en dito plaatje. De gebouwen op de achtergrond doet wat af aan de compositie, waarvan het idee (naar voren kijkend; hond haarscherp; achtergrond wat minder) zeer geslaagd is.
3e plaats: Dirk. Als kind van de jaren ’90 kijk ik anders naar de jaren ’70 dan mensen die die periode daadwerkelijk hebben meegemaakt. Of ik de geschetste toenmalige “rozengeur en maneschijngedachte” wel zo’n goede vind is een andere discussie, maar uit verhalen lijkt hij wel correct. De foto zelf is erg geslaagd, al had je de vogels wellicht beter in beeld kunnen krijgen als de belichting wat minder was geweest.
Gelukkig, ik kan net op tijd weer reageren hier...

1e plaats is voor D'oh. Als ik een hond zou hebben had ik hetzelfde gedaan.
2e plaats is voor afentoe. Net zo toevallig gevonden en plots genomen als mijn eigen inzending.
3e plaats is voor Superformer. Strakke plaat maar voor mij komt het verhaal bij de foto te geforceerd over.
Volgens mij hebben we een gedeelde eerste plaats...
In dat geval vind ik dat degene die het eerst een inzending gestuurd heeft als winnaar uit deze stembus komt.
Met andere woorden: Gewoon Dirk, van harte gefeliciteerd! smileys with beer
Succes met het verzinnen van een nieuwe uitdaging.
Hey wat leuk, dankjewel! smiling smiley
Ik ga me eens buigen over een nieuw thema. thumbs up
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close