Fotowedstrijd september: De auto in zijn habitat: superformer is de winnaar van deze maand.

Gepost door rzasa 
Welkom bij de fotowedstrijd van de maand september. Het thema van deze maand is:

De auto in zijn habitat

We hebben allemaal weleens een foto geschoten van een auto die mooi in zijn omgeving past. Geeft mij altijd veel voldoening als het plaatje op deze manier klopt. Een oldtimer voor een monumentaal gebouw, een Smart in een druk centrum, een sportwagen op het circuit. Zo'n foto mogen jullie deze maand ook proberen te maken. Maakt verder niet uit hoe je de opdracht invult; als jij er een goed verhaal bij hebt, is het akkoord. Maar mooier is natuurlijk als direct de bedoeling van je foto duidelijk is!Maak dus een foto waarbij de auto om de een of andere manier logisch in de omgeving past.Qua niveau wil ik graag benadrukken dat je écht geen professional hoeft te zijn en je ook geen dure camera hoeft te gebruiken. Soms komen de beste foto's ook gewoon uit je mobieltje. En heb je de vorige fotowedstrijd-topics wel bezocht en eventueel zelfs je stem uitgebracht: zet dan ditmaal het laatste stapje en lever zelf ook een foto aan!

Een paar basisregels:
- Maximale breedte: 800 pixels
- 1 inzending per deelnemer, maak je later een mooiere foto, pas dan je oorspronkelijke inzending aan.
- De foto moet gemaakt zijn in de maand dat de wedstrijd actief is (tussen 1 september 2018 0:00 uur en 23 september 2018 20:00 uur) én gemaakt zijn door de inzender.
- Elke vorm van nabewerking is toegestaan.
- De winnaar opent een nieuwe wedstrijd.


Voorgaande wedstrijden:
- Februari 2017: 'de auto' - Winnaar: Twix!
- Maart 2017: 'de auto in een ander perspectief' - Winnaar: j.ko!
- April 2017: 'In het zonnetje' - Winnaar: Brrrruno!
- Mei 2017: 'Vrouw en auto' - Winnaar: Pjötr!
- Juni 2017: 'Mijn mooiste autofoto' - Winnaar: Niels.!
- Juli 2017: 'De rijdende auto' - Winnaar: Wrangler!
- Augustus 2017: 'De zon' - Winnaar: Gewoon Dirk!
- September 2017: 'Auto en industrie' - Winnaar: Zadelsnuiver!
- Oktober 2017: 'Auto en profil' - Winnaar: smarter!
- November 2017: 'Nattigheid' - Winnaar: superformer!
- December 2017: 'Vorst en auto' - Winnaar: rasa!
- Januari 2018: 'Zwart-wit' - Winnaar: Elco!
- Februari 2018: 'De auto vanbinnen' - Winnaar D' oh!
- Maart 2018: 'De auto en kunstlicht' - Winnaar Gewoon Dirk!
- April 2018: 'De Miniatuur' - Winnaar: D' oh!
- Mei 2018: 'De Nieuwe, Oude Foto' - Winnaar: smarter!
- Juni 2018: 'De detailfoto' - Winnaar: D' oh!
- Juli 2018: 'Het verkeer' - Winnaar: 929V6
- Augustus 2018: 'Kunst in beeld' - Winnaar: rzasa

Inzenden kan tot zondag 23 september, 20:00 uur.
Stemmen kan tot zondag 30 september, 20:00 uur.Succes!7 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30-09-2018 20:35 door rzasa.
Leuk onderwerp! Ik ga mijn ogen openhouden. Over tijdgebrek mag ik deze maand alvast niet klagen... smiling smiley
Vandaag was ik lekker een paar uurtjes in mijn Copen aan het genieten van het lekkere weer. Op een kronkelend, smal dijkweggetje geniet ik maximaal van de rij-eigenschappen en de fun-factor van de dappere Dai. Het voelt alsof deze gemaakt is voor dit soort weggetjes:Aangezien de max. forumresolutie de fotokwaliteit en scherpte compleet om zeep helpt: Hier de link naar volledig formaat en resolutie.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11-09-2018 17:59 door smarter.
Een sportwagen is het nooit geweest, het is geen superpraktisch stadsautootje (meer), het is geen GT gespecialiseerd in lange stukken autoroute en je ziet ze nog relatief veel... Maar wees eerlijk, wie van ons zou er geen enorme glimlach op het gezicht krijgen wanneer hij een stukje per 2CV over achterafweggetjes mag kachelen?


1983 Citroën 2CV62 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11-09-2018 23:33 door afentoe.
Met 'de snelste gezinsstation van Renault' zou ik bijna een foto plaatsen met de sleurhut erachter in de bergen, maar ik zal eens naar een andere compositie zoeken, en natuurlijk een verse plaat maken. winking smiley
Na enkele maanden van afwezigheid (en enigszins bij toeval) mijn inzending van deze maand.

Afgelopen zondag (2 sept. jl.) hadden we met een aantal Facebookvrienden van 'barchetta Tilburg' een prachtige toertocht in Overijssel. Elke liefhebber weet dat je 'barchetta' uitspreekt als 'barketta' én dat het Italiaans is voor 'bootje'.
In Giethoorn wemelt het normaal gesproken al van de bootjes, deze dag waren het er nog een vijftiental meer... Onze barchetta's voelden zich helemaal thuis in dit 'Venetië van het Noorden'!Origineel: IMG_2039 by Jeroen van den Heuvel, on Flickr
Een moddervette Lotus Exige uit Noorwegen (dus een behoorlijk stukje) op het autowalhalla van Duitsland (de Nurburgring)

Hier ook een foto van de Nurburgring, gisteren gemaakt; testen van de nieuwe (!) 911 op de ring.

Inzending gewijzigd, en deze moet haast wel definitief zijn, in een veel passender omgeving ga ik een auto niet op de foto krijgen. smiling smiley
En dan was dit nog geheel toevallig...
Mijn inzending. Een leuke Mini op een gracht in Alkmaar.

Vanmorgen gezien in Dokkum. Een eendje met verweerde flower power stickers voor het Dokkums bejaardentehuis.
Voor mij klopt dit plaatje helemaal.
De inzendingen van deze maand!

smarter


afentoe


superformer


Nico GTR


Quadrifoglio Verde


rzasa


Gewoon Dirk


Succes met stemmen!
Gezien het thema ziet mijn top 3 er zo uit:

1) QV: De foto is wel erg flets, maar dit is desalniettemin een perfecte 'scoop'! Want waar anders kunnen ze een nieuw model 911 (voor velen nog altijd de ultieme sportauto) beter testen dan op de Nurburgring (voor velen nog altijd het ultieme circuit)? Bovendien zit de snelheid er behoorlijk in, hetgeen duidelijk in beeld gebracht is door de onscherpe achtergrond. Met wat meer kleur en een tikkie minder licht kan deze plaat zó de folder in!

2) Gewoon Dirk: Als deze opname geen lach op je gezicht tovert, dan weet ik het niet meer. "Ben ik eindelijk mijn wilde haren kwijt... worden ze grijs!" En voordat je dát eenmaal door hebt, beland je in het bejaardentehuis, zo lijkt het.
Of zijn het de kinderen (geboren in de sixties) die bij pa en/of ma op bezoek zijn? Ik vind hem goed getroffen in elk geval!

3) Smarter: Dit geeft voor mij een perfect cabriogevoel weer: "I'm on a road to nowhere" (Talking Heads) zachtjes uit de speakers, een verlaten landweggetje waar je lekker enthousiast van bocht naar bocht rijdt, de horizon tegemoet. De vliegtuigstrepen in de lucht lijken de weg te wijzen, kortom: Genieten met een grote (maar zachte) G en o, zó herkenbaar, want ik doe niets liever met mijn barchetta!

De rest krijgt een 'eervolle vermelding'. In chronologische volgorde:

Afentoe: Iedereen wordt blij van een Deux cheveaux, natuurlijk. Jammer dat deze mensen het dakje niet open hadden (wat meer 'één met de natuur') en van blijdschap uit hun dak hingen, of liever: gingen! Maar goed, sommige dingen kun je niet plannen. Het geeft me wel een soort van 'vrijheid, blijheid'-gevoel, hetgeen toch ook tot de natuurlijke habitat van de Eend hoort!

Nico GTR: Het moddervette spát er inderdaad vanaf! Zeker met die dikke semi-slicks en de (subtiele) donkergrijze strepen. Jammer van die vreemde sticker (tandjes??) aan de zijkant. En, voor de foto: ik had deze Lotus natuurlijk liever óp de Nurburgring gezien dan alleen de kleine sticker op de achterkant!

Rzasa: Men neme een kleine Mini, een smalle parkeerplaats aan de gracht (uitkijken bij het uitstappen; voor je het weet lig je er ín!) en een (toevallig?) grappig detail dat het kleine bootje dezelfde rood-witte kleurencombinatie heeft. Maar voor het 'natuurlijke habitat-gevoel' had ik de Mini liever in een iets te smal straatje gezien, of nét iets te krap ingeparkeerd. Maar wel een leuk getroffen foto!

Ik kijk uit naar de volgende uitdaging!
1e plaats: Smarter. Echt een geweldige plaat, niets op aan te merken.
2e plaats: Superformer
3e plaats: Gewoon Dirk
Zelf helaas geen inzending deze maand, maar natuurlijk wel even een rondje feedback en punten smiling smiley

Smarter: goede compositie en een fraaie achtergrond. Helaas valt de gefotografeerde kant van de auto in de schaduw en is daarmee niet optimaal belicht. Ook zie ik niet direct draagvlak met het thema.

Afentoe: leuke frisse plaat! Qua compositie vind ik de auto net iets te centraal en te ver weg. Lekker veel contrast, daar hou ik wel van maar dit maakt de foto wel wat overbelicht op sommige plekken.

Superformer: sterke link naar het thema, mooie kleuren, speelse compositie en gewoon een goede plaat. Wellicht dat wat minder scherptediepte nog wat toe had kunnen voegen?

Nico GTR: lekker scherp en je hebt de Lotus vanuit de beste hoek gefotografeerd. Helaas is de achtergrond wat te druk (mensen, andere auto's..) waardoor het meer als een "kiekje" over komt.

Quadrifoglio Verde: Heerlijke foto, moeilijke hoek voor een panning shot maar het is je toch gelukt! Goede belichting en compositie, had er zelf waarschijnlijk een wat pittiger contrast overheen gegooid of zelfs een zwart/wit omzetting van de achtergrond.

Rzasa: boeiende foto, heerlijk scherp van voor tot achter en een leuke compositie. Het repeterende rood/wit geeft de foto een extra dimensie, goed gezien!

Gewoon Dirk: technisch gezien een hele goede foto en met de toelichting ook een hele sterke link naar het thema. Zelf zou ik de camera net iets meer naar links hebben bewogen voor een wat speelsere compositie.

Dan de punten:

1. Quadrifoglio Verde
2. Gewoon Dirk
3. Rzasa
1 - Superformer (het bootje in het water maakt hem af)
2 - Afentoe (Heerlijk toeren in je eendje, mooi vastgelegd)
3 - quadrofoglio Verde (was de foto flink donkerder geweest dan was het mijn nummer 1, nu vind ik hem veel te licht)
1. superformer
2. Quadrifoglio Verde
3. Gewoon Dirk
De Uitslag:

1. superformer: 14 punten (4x 1e plaats)
2. Quadrifoglio Verde: 14 punten (2x 1e plaats)
3. smarter: 9 punten

4. Gewoon Dirk: 6
5. afentoe: 4
6. rzasa: 1

Gefeliciteerd! En iedereen bedankt voor de deelname.
Superformer is weer Supertrots... cool smiley smileys with beer en gaat heel hard nadenken over het thema voor de komende maand!
Hey Superformer gefeliciteerd! Ik ben erg benieuwd wat oktober voor ons in petto heeft thumbs up
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close