Fotowedstrijd augustus 2018: Kunst in beeld | Stemmen tot 30-08!

Gepost door 929V6 
Welkom bij de fotowedstrijd van de maand augustus, deze maand heb ik gekozen voor het volgende thema:

Kunst in beeld

Kunst, je komt het overal en in allerlei vormen tegen. In gebouwen, in parken, op straat in dorpen en steden. Je voelt hem al aankomen: voor deze wedstrijd is de opdracht dat je een auto samen met een kunstwerk in beeld brengt.De regels:
-Op de foto moet duidelijk een auto samen met een kunstwerk in beeld worden gebracht. Het moet daarbij uiteraard gaan om een artistiek kunstwerk (dus niet een viaduct of iets dergelijks). Een gebouw als geheel mag niet als kunstwerk worden beschouwd, maar het kunstwerk mag er wel op zijn aangebracht (zie voorbeeld met de graffiti). Zolang het maar duidelijk in beeld is.
- Het kunstwerk dient een vast object te zijn (een auto met een sneeuwpop op de achtergrond wordt dus sowieso afgekeurd, maar bijvoorbeeld praalwagens tellen ook niet).Qua niveau wil ik graag benadrukken dat je écht geen professional hoeft te zijn en je ook geen dure camera hoeft te gebruiken. Soms komen de beste foto's ook gewoon uit je mobieltje. En heb je de vorige fotowedstrijd-topics wel bezocht en eventueel zelfs je stem uitgebracht: zet dan ditmaal het laatste stapje en lever zelf ook een foto aan!

Een paar basisregels:
- Maximale breedte: 800 pixels
- 1 inzending per deelnemer, maak je later een mooiere foto, pas dan je oorspronkelijke inzending aan.
- De foto moet gemaakt zijn in de maand dat de wedstrijd actief is (tussen 1 augustus 2018 0:00 uur en 24 augustus 2018 20:00 uur) én gemaakt zijn door de inzender.
- Elke vorm van nabewerking is toegestaan.
- De winnaar opent een nieuwe wedstrijd.


Voorgaande wedstrijden:
- Februari 2017: 'de auto' - Winnaar: Twix!
- Maart 2017: 'de auto in een ander perspectief' - Winnaar: j.ko!
- April 2017: 'In het zonnetje' - Winnaar: Brrrruno!
- Mei 2017: 'Vrouw en auto' - Winnaar: Pjötr!
- Juni 2017: 'Mijn mooiste autofoto' - Winnaar: Niels.!
- Juli 2017: 'De rijdende auto' - Winnaar: Wrangler!
- Augustus 2017: 'De zon' - Winnaar: Gewoon Dirk!
- September 2017: 'Auto en industrie' - Winnaar: Zadelsnuiver!
- Oktober 2017: 'Auto en profil' - Winnaar: smarter!
- November 2017: 'Nattigheid' - Winnaar: superformer!
- December 2017: 'Vorst en auto' - Winnaar: rasa!
- Januari 2018: 'Zwart-wit' - Winnaar: Elco!
- Februari 2018: 'De auto vanbinnen' - Winnaar D' oh!
- Maart 2018: 'De auto en kunstlicht' - Winnaar Gewoon Dirk!
- April 2018: 'De Miniatuur' - Winnaar: D' oh!
- Mei 2018: 'De Nieuwe, Oude Foto' - Winnaar: smarter!
- Juni 2018: 'De detailfoto' - Winnaar: D' oh!
- Juli 2018: 'Het verkeer' - Winnaar: 929V6

Inzenden kan tot vrijdag 24 augustus, 20:00 uur.
Stemmen kan tot vrijdag 31 augustus, 20:00 uur.Succes!2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-08-2018 20:53 door 929V6.

Ik werd erg blij toen ik dit tafereel zag, en perfect voor deze wedstrijd volgens mij!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-09-2018 20:06 door rzasa.
Wow gelijk een hele mooie binnenkomer! Wat een timing Rzasa big smile smiley
Vakantie zit er op, dus weer tijd om hier over na te gaan denken. Kunst... hmmm. Eerst maar eens zoeken waar hier in de omgeving kunst te vinden is grinning smiley
Ik ga ook eens nadenken. Er schieten me zo een paar plekken in de regio te binnen, de vraag is meer hoe ik daar een auto bij in de buurt zou kunnen plaatsen.
Gewoon hier hard rechtdoor rijden en je hebt een unieke foto. winking smiley

OT Erg leuk onderwerp. Er schiet al wel wat te binnen maar het hoe en wat moet ik nog even bedenken...
Quote
Gewoon Dirk
Gewoon hier hard rechtdoor rijden en je hebt een unieke foto. winking smiley

Haha, Volgens mij zijn hier in de buurt ook ergens twee blauwe bogen (het is maar wat je kunst noemt) te vinden. Als ik daar met de auto bij kan komen matcht dat wellicht lekker. Niettemin, leuke opdracht thumbs up
Quote
Gewoon Dirk
Gewoon hier hard rechtdoor rijden en je hebt een unieke foto. winking smiley

Dat was de eerste plek die mij te binnen schoot, als het daar niet allemaal fietspad was geweest was mijn foto al gemaakt...
Even getwijfeld of ik niet teveel in het vaarwater van Dirk zijn inzending zit, maar ik vind de verschillen groot genoeg. Ik kies voor een wat kleinere, minder permanente, maar niet minder gemeende vorm van kunst. winking smiley (En dan heb ik het nog niet eens over die prachtige en zeer kundig geparkeerde Impala)

2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21-08-2018 22:04 door afentoe.
Mijn foto voor de maand augustus. Ook ik heb voor graffiti als kunstvorm gekozen maar wel met een iets andere invalshoek.
Gelukkig nog een paar dagen de tijd, heb wel iets in gedachte maar géén idee hoe ik m'n auto daar ga krijgen big smile smiley
Inzending gewijzigd naar een wat bescheidener vorm van kunst.

@Dirk: gemeend verzoek, als ik toch te dicht in jouw vaarwater zit, laat me dat weten dan verander ik mijn inzending terug.
Alle inzendingen tot nu toe (het mochten er nog wel wat meer worden) goedgekeurd.
@afentoe: geen nood, de verschillen zijn mijns inziens groot genoeg! thumbs up
Ik ga misschien vanmiddag nog even op pad, maar moet het nu even doen met deze.Kunst? Tja, ik heb nog even gezocht of de kraan en trechter kunst zijn. Ze zijn niet meer in gebruik, zijn opgeknapt met het oog op de plannen om ze als aankleding te laten staan bij een nog te ontwikkelen nieuwe functie van dit oude havengebiedje.
[www.doesburgdirect.nl]

Hoop vanmiddag (vrij) een foto te maken die meer voldoet, maar kunst in de omgeving is lastig te vinden merk ik winking smiley
Vanavond bij een kennis op bezoek geweest, kom ik terug bij de auto staat er opeens een spookachtige verschijning naast m'n Mégane eye popping smiley Heb 'm maar geen lift aangeboden..Toelichting:

Toen deze wedstrijd begon, ben ik eerst in de buurt gaan zoeken naar een goede locatie. Toen ik dit standbeeld tegenkwam had ik gelijk een idee in m'n hoofd; ik wilde een wat duistere setting, met het standbeeld goed uitgelicht alsof het echt zou lijken dat er een spook uit de duisternis naast de auto zou verschijnen. Gisteren was het donker, lekker guur weertje dus perfecte omstandigheden. Tripod mee, camera mee en ik zou de zaklamp in mijn telefoon (kreng geeft echt een berg licht) gebruiken om het standbeeld van onderen te belichten.

Helaas kwam ik er bij aankomst pas achter dat ik m'n SD kaart vergeten was, dus de SLR kon weer ongebruikt terug in de tas. Uiteindelijk dus met de telefoon deze foto gemaakt en dus geen extra lichtbron tot mijn beschikking gehad. Hopelijk is het idee achter de foto in elk geval wel duidelijk smiling smiley2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23-08-2018 09:16 door Zadelsnuiver.
Bedankt voor de inzendingen, helaas heb ik zelf geen gelegenheid meer gehad op zoek te gaan.sad smiley Hierbij dus het op-een-rijtje:


rzasa


afentoe


Gewoon Dirk


adinsx


Zadelsnuiver1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27-08-2018 19:06 door 929V6.
Eerst maar de feedback smiling smiley

Rzasa: Toen ik deze foto zag wist ik al meteen dat het heel moeilijk zou worden om deze te overtreffen. Het natuurlijke kader, de compositie, de kleuren.. alles klopt gewoon aan deze plaat. Technisch ook gewoon goed; scherp, goede belichting, niets op aan te merken eigenlijk!

Afentoe: Leuk gevonden! Een bijzondere auto en bij stoepkrijt aan de muur denk je misschien niet direct aan kunst, maar het past prima binnen het thema natuurlijk. Qua compositie had ik denk ik liever iets meer van de auto willen zien en zo'n foto schreeuwt eigenlijk om minder scherptediepte en meer contrast.

Gewoon Dirk: kunst op kunst! Qua uitsnede vind ik deze foto precies goed, de typerende lijnen van het achtersteven verklappen direct om welke auto het gaat en dat is knap voor een detailopname. Heerlijk scherp, creatief en gewoon een fijne plaat, al vind ik 'm wel een tikkeltje donker.

Adinsx: mooie symmetrische plaat met veel speelse lijnen. De prachtige blauwe koets springt er echt uit in de wat grauwe achtergrond. Ook hier creatief nagedacht over het thema, niet heel erg voor de hand liggend maar goed gevonden! Wellicht had een wat lager standpunt, eventueel in combinatie met meer groothoek de foto wat dramatischer kunnen maken.

Dan de punten:

1e plaats: Rzasa
2e plaats: Gewoon Dirk
3e plaats: Adinsx
Ten eerste per inzending mijn geklets.
rzasa: erg leuke plaat! Ook de auto voegt door zijn primaire kleur echt iets toe aan de foto! Als ik iets te zeuren moet noemen had je de foto wellicht iets verder bij kunnen snijden, waardoor de wat fel belichte muur minder in beeld staat en de blauwe rechterbovenhoek meer opvalt. Maar alles bij elkaar een hele mooie inzending.
Gewoon Dirk: jou een beetje kennende lag een graffitiplaat in de lijn der verwachting, complimenten voor de creativiteit, het gebruiken van de weerspiegeling op de carrosserie heb je optimaal gedaan. De kleur van de auto (die ik ook meteen herkende thumbs up) maakt de foto automatisch wat donker, maar de felle kleuren graffiti blijven eruit springen. Niet als kritiek bedoeld maar oprechte vraag: was het donkere minder 'opgevallen' als je net het chromen hoekje op rechts had weggesneden?
adinsx: op de foto heb ik niets aan te merken. Auto springt er duidelijk uit, positionering van de camera kan niet beter. De combinatie van de moderne Mégane met het rechttoe-rechtaan oude havengebied is erg leuk, maar de voornaamste vraag die ik bij je inzending heb stel je zelf al: “Kunst?” Daar valt over te discussiëren, die vraag laat ik even in het midden. Typerende architectuur is in mijn ogen niet automatisch kunst, hoe mooi ook.
Zadelsnuiver: het idee is erg goed, ik denk dat de compositie die jij voor ogen had een prachtig resultaat had opgeleverd. Maar… in mijn ogen mist de foto scherpte, en in alle eerlijkheid moest ik een tweede keer kijken om het standbeeld als zodanig te herkennen, met name dankzij het licht van de lantaarnpaal (?) rechtsboven.

En het moeilijke deel.
1e plaats voor rzasa
2e plaats voor Dirk
3e plaats voor adinsx1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26-08-2018 12:33 door afentoe.
Een kleine beoordeling:

Rzasa - Soms moet je geluk hebben met hetgeen dat je tegen komt, dat had jij hier zeker want het plaatje is echt top. Wel had ik persoonlijk de foto wat kleiner gesneden zodat de schuine lijnen van de carport van de foto af zouden vallen.

Afentoe - het raakvlak met de auto was bij je eerste inzending wat dunner, bij deze is juist het raakvlak met kunst wat minder voor mij. Hoewel de auto erg leuk is spreekt de foto niet echt voor mij.

Adinsx - Industrieel erfgoed zorgt altijd voor mooie plaatjes, of het kunst is valt te bezien (immers is industrieel erfgoed wat geen industriële bestemming meer heeft niet automatisch kunst) maar je hebt het geheel wel heel kunstzinnig vastgelegd.

Zadelsnuiver - Jammer dat de foto zo korrelig is geworden maar ik ken het verhaal erachter, dit was niet de bedoeling maar het resultaat van een foutje in de voorbereiding. Het idee is wel erg leuk en het spooky effect komt (misschien juist door de korreligheid) toch best goed uit de verf.

Dan is het tijd voor de score:

1e plek - Rzasa
2e plek - Adinsx
3e plek - Zadelsnuiver
Ik kan helaas de foto van rzasa niet meer zien... sad smiley

Edit: foto teruggevonden op flickr, OER aangepast met nieuwe link.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27-08-2018 19:07 door 929V6.
Commentaar op de foto's laat ik over aan de specialisten, mijn top 3 is gebaseerd op wat ik het leukste plaatje vind om naar te kijken in combinatie met het verband met het onderwerp:

1. rzasa
2. afentoe
3. Gewoon Dirk
Quote
929V6
Ik kan helaas de foto van rzasa niet meer zien... sad smiley

Edit: foto teruggevonden op flickr, OER aangepast met nieuwe link.

Ja mijn fout. Ik was gisteren bezig om eens een uitsnede van de foto te maken, zoals gesuggereerd. Later het origineel weer teruggezet, dan krijgt die foto blijkbaar een nieuwe link.

Maar ik heb de foto bewust zo gelaten. Op die manier zit er iets meer diepte in de foto en staat het voertuig wat beter in de foto.
Ik vind de uitgesneden foto wat doodslaan. Maar dat is denk ik heel persoonlijk. In ieder geval bedankt voor de feedback!2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27-08-2018 21:45 door rzasa.
Mijn top 3.
1. Gewoon Dirk
2. afentoe
3. Zadelsnuiver
@rzasa,

Vind ik ook, je kunt zo tenminste nog zien dat je naar een garagedeur kijkt.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27-08-2018 20:32 door 929V6.
Quote
rzasa
Quote
929V6
Ik kan helaas de foto van rzasa niet meer zien... sad smiley

Edit: foto teruggevonden op flickr, OER aangepast met nieuwe link.

Ja mijn fout. Ik was gisteren bezig om eens een uitsnede van de foto te maken, zoals gesuggereerd. Later het origineel weer teruggezet, dan krijgt die foto blijkbaar een nieuwe link.

Maar ik heb de foto bewust zo gelaten. Op die manier zit er iets meer diepte in de foto en staat het voertuig wat beter in de foto.
Ik vind de uitgesneden foto wat doodslaan. Maar dat is denk ik heel persoonlijk. In ieder geval bedankt voor de feedback!

Door niet vast te houden aan het 800*600 formaat kan je ook alleen bovenaan de foto (en wellicht het stuk muur links waar je van voor op kijkt) een stuk wegnemen, dat zou ik hebben gedaan. Maar zoals gje zelf al aangeeft is dat erg persoonlijk, het is sowieso een erg mooie foto die ik niet voor niets 3 punten heb gegeven. winking smiley
Quote
afentoe

Gewoon Dirk: jou een beetje kennende lag een graffitiplaat in de lijn der verwachting, complimenten voor de creativiteit, het gebruiken van de weerspiegeling op de carrosserie heb je optimaal gedaan. De kleur van de auto (die ik ook meteen herkende thumbs up) maakt de foto automatisch wat donker, maar de felle kleuren graffiti blijven eruit springen. Niet als kritiek bedoeld maar oprechte vraag: was het donkere minder 'opgevallen' als je net het chromen hoekje op rechts had weggesneden?

Heel eerlijk: het donkere is mijn eigen schuld, met een langere sluitertijd was het geheel lichter geweest (ik heb er nu best aan moeten editen om hem licht genoeg te krijgen). Helaas was ik zo slim om ter plaatse niet op mijn camera te kijken naar de preview dus kwam ik er thuis pas achter. Ondanks dat ik nog vele andere foto's had, die in sommige gevallen ook veel lichter waren, vond ik dit toch de meest geslaagde plaat voor de opdracht.
Is er al een uitslag? Anders tel ik wel even om daarna te roepen dat rzasa gewonnen heeft. winking smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-09-2018 17:15 door afentoe.
Aangezien het vandaag 1 september is hebben we een uitslag.

Het zal voor iedereen die het stemmen een beetje heeft gevolgd geen verrassing zijn maar de winnaar is:

Rzasa


Ter vervollediging nog de eindscore:

1e plaats: Rzasa met 12 punten
2e plaats: Gewoon Dirk met 8 punten
3e plaats: Afentoe en Adinsx met 4 punten
5e plaats: Zadelsnuiver met 2 punten

Rzasa gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar het nieuwe thema.
Bedankt voor de stemmen!
Ik ga hard nadenken over een nieuw thema. Als iemand een goed idee heeft, stuur me maar een berichtje!
Bedankt voor het tellen Dirk, het was me even volledig ontschoten!

Gefeliciteerd rzasa! thumbs upsmileys with beer
Rzasa gefeliciteerd! Heb helaas geen inspiratie voor de volgende wedstrijd maar er komt vast wel iets bij je op smiling smiley

929V6 bedankt voor de organisatie en iedereen bedankt voor de feedback en punten thumbs up
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close