Nissan Frontier (VS)

Gepost door Rutger DC 
Voor modeljaar 2021 zal de Nissan Frontier, een pick-up voor Noord-Amerika, compleet worden vernieuwd. De huidige Frontier is nog grotendeels identiek aan de vorige generatie Navara en inmiddels dus stokoud en sinds eind 2004 optisch ongewijzigd, maar aflossing is na ruim anderhalf decennium in aantocht. Begin dit jaar kreeg de Frontier al een nieuwe motor: een 3.8 V6 met 310 (Amerikaanse) pk's gekoppeld aan een 9-traps automaat verving de stokoude 4.0 V6. Die motor kon zo vast proefdraaien voor het echte werk in de nieuwe Frontier. De nieuwe Frontier wordt voortaan een op zichzelf staande pick-up die het moet opnemen tegen de Toyota Tacoma, Chevrolet Colorado/GMC Canyon en Ford Ranger.Huidig model:

Die Frontier was toch de goedkoopste pick-up in de VS?
Was inderdaad, voor modeljaar 2020 kreeg de Frontier dus een nieuwe motor en werden de oude 4.0 V6 én viercilinder vervangen, waarmee de prijs met $7.500 steeg...
De vanafprijs ligt daardoor 2.000 dollar hoger dan de Ranger.

Bron: [www.motor1.com]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.