Nissan Magnite (IN)

Gepost door Rutger DC 
Nissan Magnite (IN)
28-05-2020 14:17
Nissan zal binnenkort een nieuwe SUV introduceren op de Indiase markt. Het schijnt dat de crossover oorspronkelijk voor Datsun is ontwikkeld, maar men later besloten heeft om er een Nissan van te maken. Datsun blijft weliswaar (alleen) op de Indiase markt (voorlopig) voortbestaan, maar zal het moeten doen met de redi-Go, Go en Go+. Nissan heeft de (oude) Micra, Sunny en van de oude Dacia Duster afgeleide Terrano recent uit het Indiase aanbod geschrapt, zodat alleen de Kicks is overgebleven naast de GT-R, waarvoor uiteraard niet veel belangstelling bestaat. De Magnite wordt onder de Kicks gepositioneerd en krijgt het platform van de Renault Kwid, Triber en een aankomende crossover die waarschijnlijk Kiger gaat heten. Reken op 1.0 en 1.0 Turbo benzinemotoren en een zeer scherpe prijsstelling die duidelijk onder die van de Ford EcoSport, Suzuki Vitara Brezza, Hyundai Venue en Tata Nexon zal komen te liggen.

Impressie:

Teasers van de binnenkort te lanceren Magnite Concept:

Het is duidelijk te zien dat de auto oorspronkelijk als Datsun op de markt zou komen. De grille is helemaal in lijn met de vernieuwde Datsun redi-Go.

Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.