Mercedes-Benz SL?

Gepost door Wouter82 
Mercedes-Benz SL?
24-04-2019 17:38
Kan van alles zijn, maar gegokt wordt op de nieuwe SL vermomd als te heet gewassen E:

Quote

Ben jij dat, SL?

Mercedes test met ‘E-klasse Sportcoupé’. Nee, behalve het toevoegen van het watermerk hebben wij niet aan deze foto’s gesleuteld. Deze E-klasse ziet er écht zo ongelukkig uit en herbergt wellicht een nieuwe SL. De ‘E-klasse’ die je hier ziet oogt fors korter dan een E-klasse hoort te zijn. Achter het voorportier lijkt er zeker 30 cm te missen, waardoor de auto een erg opvallende verschijning is geworden. Het gaat dan ook om een zogenaamde ‘mule’, waarbij de koets van een bestaand model over de techniek van een nieuwe wordt gevouwen. Behalve het gebrek aan lengte valt nog iets op: de breedte. De wielkasten zijn stevig verbreed, ongetwijfeld om wielen te herbergen die dankzij een grotere spoorbreedte anders danig buiten de carrosserie zouden steken. De ‘E’ is verder uitgevoerd als 63 AMG en klinkt volgens de fotograaf ook als een auto uit de AMG-stal. We zijn dus op zoek naar een waarschijnlijk op de E-klasse gebaseerde sportieveling die korter en breder gaat zijn dan Mercedes’ bekende sedan. Met een verse reeks coupé- en cabrioversies van de E-klasse is er dan maar één auto die in onze gedachten opkomt: de SL.

Over de toekomst van de legendarische roadster wordt al enieg tijd veel gespeculeerd, omdat de tweezitter-met-klapdak tussen de tweedeurs versies van de E- en S-klasse aan de ene kant en de AMG GT aan de andere kant enigszins overbodig zou zijn geworden. De huidige SL heeft dan ook de nodige moeite om aan kopers te komen. Als er inderdaad een nieuwe SL komt, is de kans groot dat die een enigszins rol gaat vervullen dan het huidige model. Geruchten doen de ronde dat het om een lichtere auto zou gaan die in plaats van een pure tweezitter, wat de AMG GT ook al is, een 2+2 zou moeten worden.

Op basis van deze ‘E-klasse Sportcoupé’, zoals we deze mule vanwege de eveneens ingekorte C-klasse Sportcoupé uit het verleden maar even zullen noemen, is helaas niet meer te vertellen. Of er daadwerkelijk een nieuwe SL komt en hoe die auto er precies uit komt te zien, moet de toekomst uitwijzen.
[www.autoweek.nl]
te heet gewassen e-klasse?

meer en verongelukte.
of iemand in china was even niet aan het op letten en zette een zaag door een e klasse inplaats van ijzer toegevoegt.

ben benieuwd.
Re: Mercedes-Benz SL?
24-04-2019 19:46
Ha, de SL wordt dus ook een vierdeurs coupé? drinking smiley
Re: Mercedes-Benz SL?
24-04-2019 19:47
Bijzonder mule, zeker omdat deze ook al eens gespot is:

Re: Mercedes-Benz SL?
24-04-2019 19:48
Hopelijk wordt de nieuwe SL weer echt iets bijzonders, zoals destijds de Pagode, de R107 en de R129. En niet te vergeten de W198, de oer-SL.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-04-2019 19:50 door BENZine.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close