Ford 'Puma' compact SUV (2019)

Gepost door Rutger DC 
Bron: [www.autoweek.nl]

Ford ontwikkelt momenteel diverse nieuwe SUV's. Niet alleen de voor Europa irrelevante Explorer maar ook een vier- of vijftal modellen die deze kant op komen en moeten zorgen voor een frisse wind in het momenteel nogal wat vergankelijkheid uitstralende personenwagengamma. Immers, alleen de Fiesta en Focus zijn jong en fris, het volledige MPV-gamma krijgt een nekschot (B-MAX/C-MAX/S-MAX/Galaxy) en de Mondeo gaat naar de laatste ronde. Bovendien zijn de voor ontwikkelingslanden bedoelde Ka+ en EcoSport nooit sterke proposities geweest. Nu zijn er dus een viertal Ford SUV's in ontwikkeling die ook naar Europa komen:

- Een nieuwe SUV als opvolger van de EcoSport, waarmee Ford wederom de One Ford-strategie laat varen, want deze lijkt niet zozeer bedoeld voor Latijns-Amerika en India.
- Een elektrische SUV met als codenaam 'Mach 1'
- De nieuwe Kuga
- Een nieuwe, meer vierkante SUV op basis van de Kuga die waarschijnlijk Puma of Maverick gaat heten

En wellicht komt de Bronco, een rivaal voor de Jeep Wrangler, ook wel naar Europa. Maar goed, die nieuwe EcoSport-opvolger, een auto die ongetwijfeld een andere naam krijgt, zien we hier. De auto zou gebaseerd zijn op het Fiesta-platform, maar interessant zijn de vijf in plaats van vier wielbouten per wiel, dus het modulaire, gloednieuwe platform van de Focus is ook een optie. Optisch lijkt de auto groter te zijn dan auto's als de Renault Captur, Ford EcoSport, Peugeot 2008, Opel Crossland X en Volkswagen T-Cross en lijkt het meer een concurrent voor de Volkswagen T-Roc, Opel Mokka X en Honda HR-V te zijn, dus net dat halve maatje groter.

Een serie 1.0 EcoBoost en 1.5 EcoBoost driecilinder turbobenzinemotoren zijn in ieder geval een zekerheid. De auto moet in 2020 op de markt komen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06-02-2019 19:36 door Rutger DC.
Dit lijkt me weer bij uitstek een auto waarbij sommige medeforummers een verhaaltje over wasmachines kunnen afstekendrinking smiley

Wel goed dat men de One Ford-strategie opgeeft, probleem met Ford is alleen dat ze het om de paar generaties toch weer proberen...
Lijkt me een goede zet, zo'n model. Opvallend dat het meer een hoge hatch is, waarbij veel concurrenten qua looks toch iets meer op een stationwagon lijken.
Ze hebben 'm goed vermomd: ik zie weinig bekende Ford lijnen.
Ik zie daar echt helemaal niks Ford in? Ook het dash niet.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06-02-2019 19:38 door Barri.
Quote
D Elzinga
Dit lijkt me weer bij uitstek een auto waarbij sommige medeforummers een verhaaltje over wasmachines kunnen afstekendrinking smiley

Wel goed dat men de One Ford-strategie opgeeft, probleem met Ford is alleen dat ze het om de paar generaties toch weer proberen...

Inderdaad. Alleen is het hier nóg een graadje erger als ze ook nog de naam van een capabel coupeetje ervoor gaan verkrachten. Ik hoopte niet dat het afgrijselijke voorbeeld van Mitsubishi door iemand gevolgd zou gaan worden. Dat we tegenwoordig vijfdeurs SUV's met droge ogen coupe's durven noemen bij gebrek aan iets beters is godsgeklaagd, maar laten we in elk geval niet de namen van vroeger ook nog misbruiken.
Ik zie in de achterlichten toch wel wat van de Edge en in de raamlijn wat van de Focus. Goed met je ogen knijpen gaat het dash wat terug naar de Puma. Koplampen kunnen ook nog de vorm van de Puma krijgen. Al met al niet verkeerd.

Nou, dan moet je best wel heel erg met de ogen knijpen...

Mitsubishi Eclipse 1995:


Mitsubishi Eclipse 2009:


Mitsubishi Eclipse 2019:


Een coupe in 1999:


Een coupe in 2019:


Opel Zafira 1999:


Opel Zafira 2015:


Opel Zafira 2019:


Een rijdende MPV in 1999:


Een gesleepte SUV in 2019:


Ford Puma 1999:


Ford Puma 2019:


Jemig, waar heeft het toch zo fout kunnen gaan in de auto-industrie... crying smilie
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close