Ford compact SUV (2020)

Gepost door Rutger DC 
Bron: [www.autoweek.nl]

Ford ontwikkelt momenteel diverse nieuwe SUV's. Niet alleen de voor Europa irrelevante Explorer maar ook een vier- of vijftal modellen die deze kant op komen en moeten zorgen voor een frisse wind in het momenteel nogal wat vergankelijkheid uitstralende personenwagengamma. Immers, alleen de Fiesta en Focus zijn jong en fris, het volledige MPV-gamma krijgt een nekschot (B-MAX/C-MAX/S-MAX/Galaxy) en de Mondeo gaat naar de laatste ronde. Bovendien zijn de voor ontwikkelingslanden bedoelde Ka+ en EcoSport nooit sterke proposities geweest. Nu zijn er dus een viertal Ford SUV's in ontwikkeling die ook naar Europa komen:

- Een nieuwe SUV als opvolger van de EcoSport, waarmee Ford wederom de One Ford-strategie laat varen, want deze lijkt niet zozeer bedoeld voor Latijns-Amerika en India.
- Een elektrische SUV met als codenaam 'Mach 1'
- De nieuwe Kuga
- Een nieuwe, meer vierkante SUV op basis van de Kuga die waarschijnlijk Puma of Maverick gaat heten

En wellicht komt de Bronco, een rivaal voor de Jeep Wrangler, ook wel naar Europa. Maar goed, die nieuwe EcoSport-opvolger, een auto die ongetwijfeld een andere naam krijgt, zien we hier. De auto zou gebaseerd zijn op het Fiesta-platform, maar interessant zijn de vijf in plaats van vier wielbouten per wiel, dus het modulaire, gloednieuwe platform van de Focus is ook een optie. Optisch lijkt de auto groter te zijn dan auto's als de Renault Captur, Ford EcoSport, Peugeot 2008, Opel Crossland X en Volkswagen T-Cross en lijkt het meer een concurrent voor de Volkswagen T-Roc, Opel Mokka X en Honda HR-V te zijn, dus net dat halve maatje groter.

Een serie 1.0 EcoBoost en 1.5 EcoBoost driecilinder turbobenzinemotoren zijn in ieder geval een zekerheid. De auto moet in 2020 op de markt komen.
Dit lijkt me weer bij uitstek een auto waarbij sommige medeforummers een verhaaltje over wasmachines kunnen afstekendrinking smiley

Wel goed dat men de One Ford-strategie opgeeft, probleem met Ford is alleen dat ze het om de paar generaties toch weer proberen...
Lijkt me een goede zet, zo'n model. Opvallend dat het meer een hoge hatch is, waarbij veel concurrenten qua looks toch iets meer op een stationwagon lijken.
Ze hebben 'm goed vermomd: ik zie weinig bekende Ford lijnen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close