CitroŽn C3-XR facelift (CN)

Gepost door D-C 
PSA verkeert nog steeds in zwaar weer op de Chinese markt. CitroŽns marktaandeel daalde van 2% in 2010 naar 0,55% in 2017. DS: van 0,14% in 2014 naar 0,02% (!) in 2017. Peugeots geschiedenis gaat minder ver terug op de Chinese markt dan dat van CitroŽn. Maar ook hier zijn de cijfers negatief: van 2% in 2015 gehalveerd naar 1% in 2017. Niets lijkt te werken. Ik kan me voorstellen dat PSA niet verder investeert in DS, het merk van de Chinese markt haalt en het merk ook in Europa op den duur weer laat verdwijnen, zodat de twee modellen weer onderdeel uitmaken van CitroŽns productgamma. Maar goed, terug naar CitroŽn: hoewel de verkoopcijfers ook dit jaar niet indrukwekkend zijn, laat CitroŽn tenminste wel verkoopgroei zien. De C4 Aircross (de C3 Aircross, maar dan langer) komt daar bovendien binnenkort het productgamma versterken. Verder is CitroŽn die andere crossover niet vergeten, de C3-XR. Die krijgt eind dit jaar een facelift, getuige onderstaande spionagefoto's.

Huidig model:

Prima karretje. Niet heel bijzonder, maar inderdaad een keurig model voor China.
Wel echt dramatische cijfers zeg.

Nu ja, m.b.t. DS hebben we het er al eerder over gehad: tot voor kort richtten ze zich op een sedan en een hatchback... nut smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close