Ford Transit facelift

Gepost door D-C 
Ford Transit facelift
24-07-2018 12:18
Ford heeft de complete lijn bestelauto's bijna vernieuwd: alleen de grootste en jongste van het stel, de gewone Transit, wacht nog op een opfrisbeurt. Die komt volgend jaar. Nieuw is de komst van een Transit met vierwielaandrijving.Bron: [www.motor1.com]

Bron: [www.caradvice.com.au]
Quote
D-C
Nieuw is de komst van een Transit met vierwielaandrijving.

Wat is daar nieuw aan?
De Transit is al jaren te bestellen met FWD, RWD of AWD smiling smiley
Alleen de Custom is er met FWD. De 'gewone' Transit is er alleen met RWD. Toch?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26-07-2018 03:27 door Barri.
Quote
GWW-bouw.nl schreef:
(..) Offroad
Enkel de 2 Ton, de grootste Transit-variant, is leverbaar met vierwielaandrijving. Bij Ford spreekt men van AWD (All Wheel Drive), die wordt aangeboden in combinatie met 130- en 170 pk-motoren. We kregen de gelegenheid om in het Europese Ford-testcentrum in Lommel te rijden met een nieuwe Transit 2 Ton met laadbak en lange wielbasis. Dit is de vierde generatie Transit AWD. Door de komst van de Euro 6 en de dieselpartikelfilter was er minder ruimte onder de motorkap, waardoor de Ford-ingenieurs aan de slag moesten om een compactere aandrijfunit te ontwikkelen. Er zat niets anders op dan het differentieel en de aandrijving van de vooras onder te brengen in een compacte behuizing links van de motor (vroeger waren ze gescheiden). Het voordeel van deze ingreep is dat de nieuwe transmissie 10 kg lichter is dan voorheen. (..)

[www.gww-bouw.nl]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close