Hyundai i40/Sonata sedan (2019)

Gepost door D-C 
Eerste spionagefoto's van de nieuwe Hyundai Sonata:Fotogalerij: [www.motor1.com]1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27-07-2018 13:31 door D-C.
Voor ons Hollanders niet premium genoeg...…………………!!!
De nieuwe Hyundai i40 sedan voor Europa: [www.autoweek.nl]Is dit nu dezelfde auto als de Sonata? De i40 Wagon zou nog een facelift krijgen om nog een paar jaar door te kunnen, het zou me bevreemden als Hyundai besluit speciaal voor Europa een nieuwe i40 sedan te ontwikkelen. Het lijkt me waarschijnlijker dat de i40 sedan wordt opgevolgd door de Sonata. Ik kan niet echt beoordelen of er optische verschillen zijn, de camouflage is te verschillend. A-stijl/buitenspiegels op stokjes, raamlijn, dakantenne en motorkap vertonen op zijn minst grote overeenkomsten.

Toyota laat de Avensis sedan ook opvolgen door de Camry, Kia heeft simpelweg een stationcar ontwikkeld op basis van een mondiaal verkochte sedan (Optima) en Mazda heeft een wagon voor Europa, Japan en Australië en een sedan met langere wielbasis die meer gericht is op Noord-Amerika.
Het zou een prima besluit zijn om de Sonata hier naartoe te halen. Dat is gewoon een mooie auto die met een kwaliteitsupdate in Europa prima kan slagen. Hoge aantallen zullen er zeker niet van verkocht worden, al helemaal niet in Nederland, maar in Noord- en Oost-Europa zullen ze wel een aantal consumenten weten te vinden.

Misschien ook gelijk als hybride leveren?
Paar maanden geleden de huidige zien rijden op de Ring A10. Toch apart om een auto die je alleen van plaatjes kent dan eens in het echt te zien. Maakte best aardig wat indruk, zeker recht van achteren.
Het zou logisch zijn als Europa de mondiale Sonata krijgt als opvolger van de i40. Misschien ook weer onder de naam Sonata, de Tucson heeft immers ook zijn oude naam weer en ook in Australië is de naam Sonata teruggekomen als opvolger van de i45. Interessanter is dan de vraag wat de verhouding is met de Kia Optima, die immers identiek is aan de huidige Sonata. Die Sonata is iets eerder op de markt gekomen dan de Optima, 2015 resp. 2016. Zou Hyundai dan weer als eerste een compleet nieuwe versie mogen lanceren (2019) en daarna Kia (2020)?
Volgens Korean Car Blog komt er van de nieuwe Sonata speciaal voor Europa ook een Wagon. Die zal dan dus de i40 Wagon opvolgen en eventueel ook weer onder die naam geleverd gaan worden. De nieuwe Sonata zal waarschijnlijk in april op de autoshow van New York debuteren.

Bron: [thekoreancarblog.com]
Alvast punten voor de kleur thumbs up
Ai ai, de trend van breder en dieper aan grille zet door. Rest van de auto lijkt een stuks rustiger te worden, ben benieuwd naar het totaalplaatje
O jee, Civic-achterlichten maar dan nog drukker...

Bron: [thekoreancarblog.com]

Ik ben op zijn zachtst gezegd niet onder de indruk van de designkoers die Hyundai en Kia varen.
Ik vind die achterlichten wel gaaf eigenlijk.


De inspiratie voor de achterlichtpartij?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close