Renault Triber (IN)

Gepost door Rutger DC 
Renault Triber (IN)
18-06-2018 12:58
De MPV is nog niet dood. Ook in India snoept de SUV kopers af van de MPV, maar Suzuki (Ertiga) en Toyota (Innova) bewijzen voorlopig als enige autofabrikanten dat er succes mee te boeken valt. Mahindra waagt binnenkort een poging, concurrenten als Honda (Mobilio), Chevrolet (Enjoy ofwel Wuling Hongguang), Nissan (NV200) hebben hun aanbiedingen wegens gebrek aan succes al van de Indiase markt gehaald. De Renault-Nissan-groep heeft in de vorm van de Datsun Go+ en Renault Lodgy nog twee MPV's die nog wel worden gemaakt, maar zich zeer matig laten verkopen. De Dacia & Renault Lodgy worden internationaal opgevolgd door een 7-persoons uitvoering van de Dacia Duster, maar een betaalbare MPV van Renault komt er wel weer blijkens deze spionagefoto. De auto krijgt de beschikking over CMF-A+ platform, een platform dat is afgeleid van het CMF-A-platform van de Renault Kwid. De 1,0-liter motor uit die laatste krijgt de MPV ook, maar dan in geblazen vorm. De MPV wordt op een haar na vier meter lang, daarmee profiterend van belastingvoordelen op de Indiase markt en komt in 2019 op de markt.Bron: [www.autocarindia.com]2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-04-2019 13:15 door Rutger DC.
Re: Renault MPV (IN)
18-06-2018 13:45
Quote
D-C
De MPV is nog niet dood.
Ook in NL is de MPV nog.lang niet dood. Er zitten nu alleen andere bumpers op en ineens heet het 'crossover' of 'SUV'. In de basis bijna* allemaal gewoon een MPV. MPV's met een terreinwagen optiek.

*Enige uitzonderingen zijn wagens zoals de Range Rover, Land Cruiser en de Jimmy.
Re: Renault MPV (IN)
18-06-2018 15:17
Quote
RobG
Er zitten nu alleen andere bumpers op en ineens heet het 'crossover' of 'SUV'. In de basis bijna* allemaal gewoon een MPV.

Klopt, dat zijn bijvoorbeeld de genoemde Ertiga en Innova ook, evenals de Indonesische Toyota Avanza. Nu we het daar over hebben, dit nieuwe model van Renault zou wellicht ook in Indonesië wel een kansje kunnen hebben, wellicht als Datsun (of misschien zelfs Mitsubishi).

Een interessant model in elk geval, zo'n betaalbare MPV/SUV mix. Ik ben benieuwd of Renault hiermee het ietwat verloren momentum in India weer kan oppakken.
Quote
RobG
Quote
D-C
De MPV is nog niet dood.
Ook in NL is de MPV nog.lang niet dood. Er zitten nu alleen andere bumpers op en ineens heet het 'crossover' of 'SUV'. In de basis bijna* allemaal gewoon een MPV. MPV's met een terreinwagen optiek.

Nee hoor, fundamenteel verschil. MPV's hebben een lagere bodemplaat, geen middentunnel, drie of vijf losse stoelen achterin en veel kofferruimte. De bluf-sufs hebben doorgaans een hoge bodemplaat en met een beetje pech een lage daklijn, een (voorgevormde) achterbank waarvan je de middelste plek geen volwaardige zitplaats is, een hoge bodem in de kofferbak en een middentunnel voor de vierwielaandrijving die meestal schittert door afwezigheid. De meeste SUV's mogen daardoor nog niet in de schaduw staan van een MPV als het om ruimte en dagelijks gebruiksgemak gaat, zeker voor grotere gezinnen en in geval van een aktieve levensstijl. ATB's gaan echt makkelijker achterin een Grand Picasso dan in een Qashqai...
Re: Renault Triber (IN)
24-04-2019 19:49
Qua concept (niet qua karakter!) een beetje een R4-achtig ding, zou ik haast zeggen.
Impressie:Bron: [indianautosblog.com]

Hopelijk heeft Renault vast ruimte in de vitrinekast gemaakt voor alle bekers, de designprijzen zullen namelijk binnenstromen.

Maar nee, daar is het natuurlijk niet om te doen bij zo'n auto. Renault (en Nissan, Datsun) hebben een slechte track record als het gaat om modelintroducties op de Indiase markt, alleen de Duster en Kwid doen of deden het goed. De nieuwe Duster zou niet naar India komen, wat een blunder van formaat lijkt. In plaats daarvan is er alweer even de van de Duster-afgeleide Captur (het model dat in Rusland Kaptur heet, lijkt op de Europese Captur, maar is dus eigenlijk een ander model) en da's een kostbare flop gebleken.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.