Jaguar XE facelift (2019)

Gepost door D-C 
Jaguar XE facelift (2019)
14-06-2018 16:28
Jaguar's XE is een belangrijk model voor Jaguar, in Nederland is het de meest populaire Jaguar, zeker sinds de introductie van de E-Pace, die de afzet van de ongeveer gelijk geprijsde F-Pace kannibaliseert: per saldo schiet het merk niks op met de E-Pace, in Nederland althans. De XE doet het hier daarentegen aanzienlijk beter dan grote broer XF. De auto werd in het najaar van 2014 gepresenteerd, de verkopen begonnen in de zomer van 2015. Een facelift is dus welkom. Daarbij zal de auto profiteren van schonere motoren met dank aan 12V en 48V milde hybride-techniek. Belangrijke kritiekpunten van de XE zijn de interieurkwaliteit en ruimte achterin. Aan dat laatste zal een opfrisbeurt weinig kunnen veranderen, de gebruikte materialen zullen daarentegen vast wel opgevijzeld worden, zeker omdat Jaguar met de I-Pace op dat vlak een behoorlijke stap vooruit heeft gezet. De vernieuwde XE staat in het voorjaar van 2019 op het Autosalon van Genève.Bron: [www.autoexpress.co.uk]
Hopelijk durven ze met een paar details ook een groter onderscheid te maken ten opzichte van de XF, maar daar heeft het vooralsnog geen schijn van.
Deze auto heeft echt een flinke facelift nodig. Vooral de kont is tergend saai
Meer foto's: [www.carscoops.com]

Schermen ala Land/Range Rover en weer een conventionele automaarbediening
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close