2018 Lada Granta (Facelift)

Gepost door Pjötr 
Sinds 2011 wordt in Rusland de Granta gemaakt, de Granta is er als sedan en liftback, zijn hatchback-broer en station-zus dragen de naam Kalina II.
In de loop van 2018 zal er een facelift plaats vinden, de auto moet in Augustus op de markt komen.
Op 17-1 kwamen de eerste foto's online:


Naast de gecamoufleerde Granta staat een gecamoufleerde Xray Cross trouwens.Het prototype op de foto is zorgvuldig is ingepakt maar het karakter van de ontwerpveranderingen kan worden gezien als een design in richting van de Vesta. Dit geld voor zowel de voor als achterkant. De achterkant zal ook het prominente "Lada" hebben, en ook zullen er andere bumpers en roosters EN indelingen voor en achter komen. Of er technisch en aan de binnenkant ook wat veranderd is niet bekend.

Wat wel bekend is, dat vanaf augustus alle modellen de naam Granta zullen dragen, de naam Kalina II zal komen te vervallen..Het artikel is niet helemaal duidelijk of deze facelift ook voor de Kalina II Hatchback geldt, of dat deze komt te vervallen...
edit
volgens een andere site, waarin de plannen voor 2018 benoemd worden, wordt er gesproken dat de hatchback ook in productie blijft


De Granta is de best verkochte Lada, en is de op één na best verkochte auto in Rusland, nummer één is de Kia Rio.
Bron

Het huidige model:


Sowieso wordt 2018 een druk jaar voor AvtoVaz, naast de facelift van de Granta, komt er een Xray Cross, een Vesta Sport en wordt er gewerkt aan een Niva 3, op basis van een Duster.
Ook zal de export worden vergroot, vorig jaar werden er ruim 24.000 exemplaren geëxporteerd, ruim 12.5 % hier van werd gedaan door Lada GMBH, die naast Duitsland & Oostenrijk ook plannen heeft voor andere landen.
Sowieso is Lada GMBH heel erg druk om Lada weer (beter) op de kaart te zetten1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-01-2018 18:19 door Pjötr.
De Kalina werd in 1999 voor het eerst als studiemodel getoond, dat het ontwerp inmiddels bijna 20 jaar oud is, is 'm wel aan te zien. Naast de Granta en Xray is 'ie wel erg achterhaald. Maar een Lada is voor het gewone volk en die functie vervult de Granta vast nog met verve op de thuismarkt. De facelift lijkt ook geen verbetering te worden, het simpele, redelijk rechthoekige front van het huidige model past mijns inziens beter dan de sterk gebogen neus die het nieuwe model lijkt te krijgen.
Quote
D-C
De Kalina werd in 1999 voor het eerst als studiemodel getoond, dat het ontwerp inmiddels bijna 20 jaar oud is, is 'm wel aan te zien. Naast de Granta en Xray is 'ie wel erg achterhaald. Maar een Lada is voor het gewone volk en die functie vervult de Granta vast nog met verve op de thuismarkt. De facelift lijkt ook geen verbetering te worden, het simpele, redelijk rechthoekige front van het huidige model past mijns inziens beter dan de sterk gebogen neus die het nieuwe model lijkt te krijgen.

De Granta is wel degelijk een andere auto dan de Kalina Sedan, ik meende dat er tussen de Kalina en Kalina 2 ook wel wat meer verschil zit dan alleen andere lichten, ik meen ook dat ie iets hoger is en een langer wielbasis heeft
Eens dat ie niet helemaal meer mee kan komen naast de Vesta, want dat is inderdaad een erg knappe auto geworden, maar die opereert ook in een heel ander segment en is veel duurder, de Granta is meen ik de goedkoopste auto in Rusland, of één van de goedkoopste.

Fisueel:

Lada Kalina 2


Lada Kalina


Lada Kalina (2) Wagon


Lada Kalina Wagon


Lada Granta


Lada Kalina Sedan1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06-04-2018 15:52 door Pjötr.
Granta zal de eerste van Lada zijn die het Lada Connect-systeem ontvangt.


In augustus van dit jaar debuteert de vernieuwde familie Lada Granta op de internationale motorshow in Moskou. De foto's van de gecamoufleerde prototypemodellen zijn al twee keer gepubliceerd , maar het is moeilijk om te beoordelen op welke veranderingen de goedkoopste Lada zal worden onderworpen, aangezien de machines zorgvuldig worden geplakt met camouflagefilm. Nu hebben we schetsen die een idee geven van de aard van het restyling-model.

De schetsen geven de belangrijkste wijziging van de familie weer - de sedan. Front Granta krijgt een X-vormig ontwerp in de stijl van het vlaggenschip AvtoVAZ - het Vesta-model. Tegelijkertijd kan het volledige gezicht van Grant gemakkelijk worden onderscheiden van Vesta door een eenvoudiger ontwerp, verstoken van verchroomde "boemerangs".

Achter de belangrijkste verandering van de sedan zal een nis worden geplaatst onder het nummer op het kofferdeksel, en niet op de bumper, zoals nu. In het onderste deel van de bumper, op de manier van Vesta en XRAY, zal de mistlamp worden overgebracht. Het is mogelijk dat het grafische ontwerp (afbeelding) van de lampen verandert.

Als je naar de details kijkt, zal de bijgewerkte Grant anders zijn dan het voorpaneel van de motorkap, de bumper voor en achter, de grille en de koplampen. De voor- en achtervleugels blijven oud.

Met de restyling van Grants in de geschiedenis zal de "single-root" familie van Kalina vertrekken, terwijl tegelijkertijd de lijn van Grants "door overerving" zal worden aangevuld met versies van de stationwagon en cross-wagon. Hatchback Kalina in het bereik van beurzen zal hoogstwaarschijnlijk niet slagen.

Modernisering zal ook van invloed zijn op de salon - daar, zoals gerapporteerd door de publicatie "Russische auto", zal een nieuw instrumentenpaneel verschijnen.

Het technische gedeelte van de wijzigingen is niet gepland, maar er worden nieuwe extra apparatuur verwacht. We schreven over het feit dat de bijgewerkte Granta In november 2017 "Vedomosti" zal de eerste van Lada-modellen zijn , waarvoor het systeem biedt afstandsbediening en het bewaken van Lada Connect. Met dit systeem, ontwikkeld door het bedrijf "Laboratorium intelligent rijden", zal het mogelijk zijn om op afstand (via smartphone) om de motor te starten, het openen van een deur, zet het licht aan, volgen de locatie en status van het voertuig (kilometers, brandstofniveau, batterij, enz.).

Interessant is dat restyling Granta een ander belangrijk detail zal brengen - een bijgewerkt Lada-logo (met een rechtgericht zeil). Bedenk dat het gemoderniseerde Lada-logo in 2014 debuteerde, maar tot nu toe wordt het alleen gebruikt op drie modellen van het merk - Vesta, XRAY en 4x4. De rest van de Lada is nog steeds uitgerust met oude stijliconen.

Lada Granta van het huidige model is uitgegeven in mei 2011. Nu omvat de familie aanpassingen met sedan en liftback-lichamen.

De productie van de gemoderniseerde Lada Granta start in augustus-september van dit jaar.


Schetsen van de bijgewerkte Lada GrantaSchetsen van de bijgewerkte Lada Granta, nieuwe detailsEen andere prototype op de Russische wegenHet nieuwe logo, sinds 2014 in gebruik


Het oude logo

Bron
Een iets ouder artikel over Lada Connect, wat zal debuteren in de Granta, geschreven op 13 november 2017:

AvtoVAZ zal het Lada Connect-systeem in 2018 implementeren

In 2018 zal AvtoVAZ de Lada Granta in een luxe uitvoering uitrusten met het Lada Connect afstands- en bewakingssysteem . Dit wordt gemeld door de krant "Vedomosti" verwijzend naar zijn bronnen in de auto-gigant.

Met behulp van dit door Smart Driving Laboratory ontwikkelde systeem is het mogelijk om de motor op afstand te starten (met behulp van een smartphone of computer), deuren te openen, de lichten aan te doen, de locatie en staat van de auto te volgen (kilometerstand, brandstofniveau, lading van de batterij, enz.).

De nieuwe apparatuur zal verschijnen na de lancering van de productie van de vernieuwde Lada Granta, die gepland staat voor juli volgend jaar . In 2018, plannen om tot 10.000 Granta-auto's met Lada Connect uit te geven. Ze zullen duurder zijn dan modellen zonder dit systeem voor ongeveer 10.000 roebel. Een soortgelijk systeem kan nu bij dealers worden besteld, maar kost 25 000-30 000.

Vedomosti merkt op dat ontwikkelaar Lada Connect eigendom is van Ekaterina Ignatova, de vrouw van de algemeen directeur van staatsbedrijf Rostek, Sergei Chemezov. "Rostekh" is eigenaar van AvtoVAZ samen met Renault-Nissan.

"Ignatova werd in het voorjaar van 2016 mede-eigenaar van de ontwikkelaar. Het concept Lada Connect werd in augustus van hetzelfde jaar op de autosalon van Moskou geďntroduceerd. Een jaar later won het Smart Driving Laboratory de aanbesteding voor AvtoVAZ om het Lada Connect-systeem te maken, dat op auto's wordt geďnstalleerd. De voorwaarden van de aanbesteding zijn niet bekendgemaakt ", schrijft de krant.

Het was de bedoeling dat Lada Connect in 2017-2018 gefaseerd wordt geďmplementeerd, voornamelijk op de machines van de families Vesta en Xray. Plannen moesten worden gewijzigd, omdat het goedkoper en sneller was om Lada Connect met Granta te introduceren. Ze hebben een elektrische "thuisarchitectuur", terwijl Vesta en Xray een "buitenlandse architectuur" hebben (de Renault-Nissan-alliantie) en het kost meer tijd om het te combineren met Lada Connect, ontwikkeld op het binnenlandse platform.

Bron
Het Russische DrômeAutomotive deelde nieuwe beelden van de gecamoufleerde Granta:

Restyling Lada Granta verscheen op de nieuwe video


In het netwerk verscheen nog een video met een gecamoufleerd prototype van de vernieuwde Lada Granta-sedan. Het werd uitgegeven door Togliatti-journalist Yuri Efimov. Hij 'ving' de auto op de weg in de onmiddellijke nabijheid van de hoofdfabriek van AvtoVAZ. De auto is voor en achter gefilmd, zodat je de verhoudingen, de vorm van nieuwe onderdelen en enkele kenmerken van de buitenkant kunt zien.

Onthoud dat de Granta Facelift debuteert in augustus dit jaar op de internationale autoshow in Moskou. Met de modernisering in de line-up van het model, zal de gelijke Kalina-familie volledig verdwijnen

Front Granta krijgt een X-vormig ontwerp in de stijl van het vlaggenschip AvtoVAZ - het Vesta-model. Achter de belangrijkste verandering van de sedan zal een nis worden geplaatst onder het nummer op het kofferdeksel, en niet op de bumper, zoals nu. In het onderste deel van de bumper, op de manier van Vesta en XRAY, zal de mistlamp worden overgebracht. In april hebben we schetsen van deze vernieuwingen al gepubliceerd .

Het technische gedeelte van de wijzigingen is niet gepland, maar er worden nieuwe extra apparatuur verwacht. We schreven over het feit dat de bijgewerkte Granta Lada's eerste model zal uitgerust met de bewaking en de afstandsbediening van Lada Connect, gelanceerd in november 2017. Met dit systeem, ontwikkeld door het bedrijf "Laboratorium intelligent rijden", zal het mogelijk zijn om op afstand (via smartphone) om de motor te starten, het openen van een deur, zet het licht aan, volgen de locatie en status van het voertuig (kilometers, brandstofniveau, batterij, etc.).

Het basispakket van de begroting van Lada komt noodhulp-response-systeem ERA-GLONASS ( Nu wordt het aangeboden als een optionele extra op de Granta).

Nieuwe details over de gezamenlijke familie zullen het artikel over het Renault-Nissan-systeem ontvangen . De geactualiseerde Granta's zullen vijf varianten hebben: een sedan, een liftback, een hatchback, een stationwagon en een cross-wagon. De naam Kalina zal de geschiedenis ingaan.

De eerder aangehaalde video:
video: [youtu.be]

de Russische bron
Hoewel er de vernieuwde Granta binnen afzienbare tijd geďntroduceerd wordt, is er nog veel onduidelijk, wat er anders wordt. Dat de auto een Vesta-achtige neus krijgt is inmiddels wel duidelijk.

AUTOSTAT kwam met de volgende foto's:


Op de wegen van Togliatti werd een gecamoufleerde auto gezien die uiterlijk sterk lijkt op de LADA Kalina-stationwagon . Hoogstwaarschijnlijk zal het eruit zien als gewone LADA Granta, die AVTOVAZ, samen met andere nieuwe modellen, van plan is te presenteren op de Moscow Motor Show in augustus - september van dit jaar. Te oordelen naar de foto's, die ter beschikking van "AUTOSTAT" analytische agentschap waren, heeft de achterzijde van het nieuwe model geen ingrijpende wijzigingen ondergaan en is zeer vergelijkbaar met degene die de huidige generatie wagon LADA Kalina heeft. Maar de voorkant van de auto heeft al een zekere gelijkenis met de vlaggenschipmodellen van AVTOVAZ - de hoge hatchback LADA XRAY en de LADA Vesta- familie . Waarschijnlijk zullen in de toekomst alle LADA-modellen zo'n herkenbare huisstijl hebben.


Bron
Nadat de Granta Sedan FL (zoals ie wordt genoemd) officieel is laten zien aan het publiek, duikt vandaag het eerste bericht op over de Granta hatchback, inderdaad de update van de Kalina 2.De voorkant heeft dezelfde veranderingen als de sedan.


De achterkant lijkt minder grote veranderingen te krijgen, alleen lijkt er groter LADA op te staan, zoals bij de sedan ook is.

De binnenkant is nog altijd wel een mystery. Het schijnt dat dit meer met de iets hoogwaardige materialen die ook in de Kalina zitten, wordt gemaakt.

Dit schijnt het te zijn...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close