Chevrolet Corvette C8

Gepost door Flipje1977 
Jammer dat ze afstappen van de motor voorin nu wordt het de zoveelste sportwagen met middenmotor, jmmr. Ben benieuwd hoe de markt hierop gaat reageren, hoop stiekum dat het een soort van topmodel wordt en dat de huidige Corvette blijft.
Idd jammer! Corvettes zijn altijd herkenbaar geweest aan de lange tot zeer lange neuspartij, dat lijkt binnenkort verleden tijd te zijn met een model dat ook een Ferrari of een McLaren zou kunnen zijn.
Quote
BENZine
met een model dat ook een Ferrari of een McLaren zou kunnen zijn.

Zelfs in sportwagenland begint het blijkbaar één grote inwisselbare copy-paste te worden.
Ik vind het supergaaf dat ze iets compleet anders doen. Terwijl, waarschijnlijk, de styling herkenbaar zal zijn thumbs up
Mijn zoontje zou zeggen: een ferrari. Ik zou hem gelijk geven. En gek genoeg is dat geen compliment.
In m'n tienerjaren (zeg maar van m'n 12e tot 20e) verzamelde ik zo'n beetje alles van Corvettes wat ik maar kon vinden. Schaalmodellen en boeken vooral. Veel meetings afgegaan, eerst op de (brom-) fiets en later met de auto. Met een paar verschillende gereden (C3/C4/C4 ZR-1/C5), in 2001 nog op Le Mans live gezien hoe de Corvettes hun klasse wonnen. Het is voor mij nog steeds een guilty pleasure.
Het recept is gewoon goed, V8 voorin, ruime cabine voor 2 personen, targa dak, een opvallend design en een (in Europa) tikje fout. Heerlijk.

En nu? Ik weet het niet, ik heb de indruk dat GM graag wil laten zien dat ze met de Corvette de enige echte Amerikaanse sportwagen bouwen. Mede ingegeven door de honger naar betere prestaties op het circuit (een middenmotor heeft in de basis een betere balans dan een frontmotor) en wellicht de nieuwe Ford GT nu dus toch een middenmotor.

Voor mij is dit geen Corvette meer. Ook al draagt die de naam.

Ik sluit me aan bij een forummer hierboven, ik heb stille hoop dat dit een top-model wordt dat seperaat naast de normale Corvette wordt aangeboden.
Corvettes hebben altijd al een middenmotor gehad. Dus waarom nemen ze de moeite om het zo te doen?
Als apart model naast de reguliere Corvette prima, maar als vervanger van? Ik ben benieuwd wat dit met zaken als praktische inzetbaarheid en prijspositionering doet.


Nog meer impressies: [www.carscoops.com]
Vertraagd met 6 maanden vanwege elektronische problemen: [www.carscoops.com]
Ik vind die impressies er eigenlijk stuk voor stuk beroerd uit zien. Hopelijk is het uiteindelijke resultaat wat beter.
AW plaatst liever elke scheet van VAG ipv ander nieuws dus hier wat updates:

2020 Corvette C8 Is Reportedly So Powerful That It Breaks Itself: [www.carscoops.com]
The 2020 Corvette C8 Will Retain Stingray Name: [www.carscoops.com]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close