Audi A7 II (2018) | Nieuw: A7 L 4-drs (CN)

Gepost door Wouter82 


Quote

Gesnapt: nieuwe Audi A7 Sportback

Evolutie met Prologue-invloeden. Audi werkt aan een compleet nieuwe A7 Sportback en vandaag zien we de bijzonder gelijnde Duitser voor het eerst in het openbaar zijn benen strekken.

In 2014 lanceerde Audi de Prologue Concept, een studiemodel dat later bijval kreeg van de Prologue Avant en Prologue Allroad concept-cars. Het zijn designelementen van de eerste die ogenschijnlijk hun weg naar de splinternieuwe Audi A7 weten te vinden.

Dat blijkt uit de foto's van dit nog fanatiek ingepakte exemplaar die onze spionagefotograaf ons wist toe te zenden. In grote lijnen lijkt de A7 een evolutie te zijn van de huidige, al lijken front - met zijn enorme grille - en kont tot op zekere hoogte geïnspireerd op de reeds genoemde Prologue Concept. De nieuwe A7 krijgt een slankere koets mee dan de huidige en de kenmerkende achterzijde lijkt minder schuin te zijn getekend.

Opvallend is overigens het ontbreken van een goed zichtbare uitlaatpijp. De huidige A7 is ook in combinatie met de basismotor - een 190 pk sterke 1.8 TFSI - voorzien van duidelijke aanwezige uitlaateindstukken. Als we de speculeermachine aanzwengelen, zou het ontbreken van de zichbare uitlaten op dit testmodel kunnen betekenen dat Audi óf een elektrische versie, óf zelfs een waterstofvariant op de planning heeft staan. Dat laatste lijkt zeker een mogelijkheid, gezien Audi in 2014 de A7 h-tron aan de wereld toonde, een conceptuele A7 die voorzien was van een brandstofcel.

Het zal nog even duren voor we kennis kunnen maken met de nieuwe A7. Eerst brengt Audi een nieuwe A8 op de markt. Die verwachten we volgend jaar. De nieuwe A7 verwachten we net als voorheen voor de komst van de nieuwe A6 op de markt.

De A7
Het is 2010 als Audi de huidige A7 op de markt brengt, een auto die het leven van de Mercedes-Benz CLS-klasse en later de 6-serie Gran Coupé van BMW moeilijk moest gaan maken. De A7 staat op het MLB-platform waar ook de huidige A6 op is geplaatst. De nieuwe generatie zal gebruikmaken van het MLBevo-platform. In Nederland zijn sinds 2010 1.438 A7's aan de man gebracht. In 2011 beleefde de auto zijn topjaar, toen werd met 721 stuks ruim de helft van alle A7's in ons land verkocht.
[www.autoweek.nl]2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06-09-2020 17:52 door Wouter82.
Eerste spionagefoto's van de Audi A7L, de verlengde (vierdeurs-sedan) uitvoering van de A7 (vijfdeurs Sportback) speciaal voor China.Bron: [news.bitauto.com]
Dat gaat toch nergens over nut smiley Komt er straks dan ook een A8 Liftback?
Vreemd model. Daar de A7 al geen schoonheid is, lijkt dit nog meer discutabel.
De logica ontgaat mij? Het ziet er niet meer uit als een A7...
Ik zou zeggen, als je een grotere Audi dan de A7 wilt, neem je toch de A8. Ik denk dat Audi dat ook zo voor ogen had.

Vreemde jongens, die Chinezen.
Alle foto's: [www.motor1.com]

Ziet er een béétje raar uit..
Goh, zeg me dat het een A8 is en ik geloof het ook wel hoor, o.b.v. die scoopfoto's van hierboven in elk geval.
Is dit niet gewoon de opvolger van de a6 l. Door er aan a7 van te maken kun je er net wat meer voor vragen.
Niet geslaagd. Het is duidelijk dat het ontwerp van de A7 niet geschikt is om er een sedan van te maken. Ze hadden beter een oplossing gezocht zoals Citroën dat indertijd met de CX had gedaan.
Ik zie hier echt totaal het nut niet van in. Voor wie de A7 wat te krap vindt maar ook perse geen A8 (of voor mijn part een Q7/8) blieft?
Ik vind hem wel geslaagd eigenlijk.
OMG, de verhoudingen zijn totaal zoek eye popping smiley. Het achterwiel staat veel te ver naar achteren waardoor de auto totaal uit proportie is. Wat een beroerd ontwerp!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.