Ford Mondeo facelift

Gepost door Flipje1977 
'Vroege' facelift voor Ford Mondeo

Voor ons is de Ford Mondeo nog spiksplinternieuw, maar hoe anders is dat voor de Amerikanen. Daar zijn ze inmiddels wel toe aan een gefacelifte versie van de daar geheten Fusion.

Omdat de Mondeo door omstandigheden pas in 2014 in Europa op de markt verscheen maar – als Fusion – al enkele jaren rondrijdt in de VS, komt de facelift veel te vroeg voor ons. En tsja, Ford gaat de Mondeo natuurlijk niet separaat behandelen omwille van dit oinvoorziene feit, want dat zou het rendement op de auto behoorlijk

Het slechte nieuws…
Het kan knap vervelend zijn als je zopas een net gelanceerde auto hebt aangeschaft en je binnenkort al weer met een verouderde uitstraling rondrijdt. Toch zal de Mondeo-rijder het ermee moeten doen. Al is het ook weer zo dat men dit niet aan had kunnen zien komen als je het autonieuws rond Ford's belangrijkste zakenmodel enigszins op de voet had gevolgd.

Het goede nieuws...
Daartegenover, zo heel veel waarde moet je hier ook niet aan hechten. Al helemaal niet als je simpelweg zielsgelukkig bent met je Mondeo. Ford is niet van gisteren en beseft maar al te goed hoe de Mondeo-versus-Fusion-vork in de steel steekt en is daarom van plan niet al te veel te veranderen. Slechts subtiele aanpassingen zullen er aan de orde zijn, waardoor het pre-faceliftmodel niet ineens hopeloos verouderd oogt. En gelukkig is de Mondeo van nature bedeeld met een tamelijk tijdloos design.

Eerste helft 2016
Waar de verfijning wordt toegepast mag duidelijk zijn na het zien van deze foto's. De camouflage is echter nog te heftig om daadwerkelijk uit te vogelen in hoeverre de lichtunits en bumpers aangepast zijn. Gewijzigde lichtsignatuur is in elk geval een zekerheid. Ook over de tevens verwachte interieur-updates en de onderhuidse techniek is nog niets bekend. En dat terwijl de vernieuwde Mondeo al binnen een jaar voorgesteld zal worden.
Hopelijk halen ze ook die afzichtelijke 1990 ruitenwisser van de hatchback..

Verder zie je de Mondeo niet zoveel, maar vind ik het wel een erg mooie auto. Hij heeft alleen wel echt serieuze wielen nodig om beetje over te komen. Maar dat probleem hebben tegenwoordig erg veel auto's.
Anonieme bezoeker
Re: Ford Mondeo facelift
05-08-2015 19:42
Zeker als station toch wel een erg mooie auto. Tikkie lomp misschien. Interieur kan wel een flinke boost gebruiken
Re: Ford Mondeo facelift
05-08-2015 20:12
Quote
MC W
(...) erg mooie auto. Tikkie lomp misschien.

Ik vind 'm altijd wat 'zwaar' overkomen, vooral op kleine wielen. Maar daar gaat een facelift niks aan veranderen.
Anonieme bezoeker
Re: Ford Mondeo facelift
05-08-2015 20:58
Tenzij ze het std op grotere wielen zet winking smiley Het oogt idd wat lomp, bij de hatchback nog erger door de aflopende lijn

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05-08-2015 20:58 door MC W.
Anonieme bezoeker
Re: Ford Mondeo facelift
08-12-2015 02:25
Re: Ford Mondeo facelift
20-12-2015 14:56
Nogal Jaguar, zo'n (chromen) streep door de achterlichten.
Re: Ford Mondeo facelift
21-12-2015 20:03
Past wat dat betreft wel bij het Aston Martin-achtige front. Ik vind de Mondeo een mooie auto, maar net als zo'n beetje alle andere recente Fords heb ik er niet zo veel mee, alsof de ontwerpen wat missen - focus... Dat terwijl er met de proporties van bijvoorbeeld de Mondeo of Focus werkelijk niets mis is, de Focus Wagon is wat mij betreft zelfs de C-segment stationcar met de meest geslaagde verhoudingen.
Vier uitlaten

Quote

Gefacelifte Ford Mondeo volledig in beeld

Dit is de vernieuwde Ford Mondeo!. De Amerikanen konden in de vorm van de Fusion al zo'n anderhalf jaar eerder dan wij kennismaken met de huidige Mondeo. Voor hen is de tijd alweer rijp voor een facelift. Vandaag kunnen we je hem al volledig laten zien! Al in augustus vorig jaar dook een afbeelding op van de aanstaande facelift voor de Ford Fusion, de naam waaronder de Mondeo in de Verenigde Staten al sinds 2013 in de orderboeken staat. Dankzij het Amerikaanse Motor1 kunnen we jullie de gefacelifte Mondeo nu al laten zien. We zien een hertekend front met een nieuwe grille, anders ingetekende koplampunits nieuw bumperwerk. Ook aan de achterzijde zien we wijzigingen, al zijn Ford's tekenmeesters hier minder rigoureus te werk gegaan. Een opgefriste achterbumper en opnieuw ingetekende achterlichtunits, daar hebben we het wel mee gehad. We gaan er vanuit dat de chroomstrip gebonden is aan een uitvoering van de Fusion.

Vanbinnen zal Ford eveneens de bezem door de Mondeo gehaald hebben. We mikken op de aanwezigheid van Ford's nieuwe SYNC3 infotainmentsysteem en her en der opnieuw ingedeelde knoppen. Op alle definitieve informatie zullen we nog een krappe week moeten wachten. Volgende week slaat de North American Auto Show in Detroit zijn poorten open, een beurs waar Ford de vernieuwde Fusion/Mondeo aan het grote publiek voorstelt.

De Europese markt zal naar onze verwachting langer op de gefacelifte Mondeo moeten wachten dan de Amerikaanse markt. Kijken we naar de huidige Ford Kuga - in de Verenigde Staten Escape geheten - dan zien we dat dat model begin 2012 in het thuisland op de markt is gebracht. In Europa moesten we er tot 2013 op wachten. In de Verenigde Staten is inmiddels een facelift gepresenteerd, een variant die op z'n vroegst volgend jaar in Nederland verschijnt. Diezelfde lijn verwachten we bij de introductie van de opgefriste Mondeo. Verwacht hem dan ook niet voor volgend jaar op de markt.
[www.autoweek.nl]
Op de site van Worldcarfans wordt het volgende gezegd over de hier gespotte Fusion/Mondeo:

"This particular model is a Sport variant and it is distinguished by a rear spoiler and a four-tailpipe exhaust system. It will likely be powered by a 2.7-liter EcoBoost V6 engine that develops 315 horsepower and 350 pound-feet of torque."

WORLDCARFANS
Mmm. Weinig spectaculaire wijzigingen zo op het eerste gezicht.
Re: Ford Mondeo facelift
11-12-2018 18:17
Nieuwe spionagefoto's van de vernieuwde Mondeo Wagon:Meer foto's: [www.motor1.com]
Re: Ford Mondeo facelift
11-12-2018 21:10
Gek dat die faceliftversie nog niet is gepresenteerd. Ik heb enkele weken een hele vrachtwagenlading ervan zien rijden op de Antwerpse ring.
Ik heb er NL één gezien, hier in Oostenrijk al meerdere. Twee of drie.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close