Fun auto project

Gepost door Knoopa 
Fun auto project
30-06-2020 06:22
Hallo allemaal,

Ik rijd nu als daily een BMW e46 330, leuke auto waarmee ik heb geleerd om zelf onderhoud te doen. Nu wil ik eigenlijk wat meer gaan sleutelen en ook track/drift days gaan doen maar vind het zonde om die auto daarvoor te gebruiken.

Ik ben dus eigenlijk op zoek naar een leuke project auto om af en toe in het weekend mee rond te touren en het circuit mee op te gaan. De auto moet aan de volgende eisen voldoen:

- goedkoop in aanschaf (max 3000)
- goedkoop in vaste lasten (verzekering /belasting)
- achterwiel aandrijving

De meest voor de hand liggende opties zijn denk ik een oude 3 serie of een mazda mx5 maar ik ben benieuwd of jullie nog andere leuke suggesties hebben.
Volvo 360

Mercedes 190

Toyota mr2

Mg f/ mg tfSucces1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30-06-2020 08:21 door Auto encyclopedie.
Een E36 compact, eventueel zelf ombouwen naar 6 cilinder is denk ik het beste wat je kunt doen. Mercedes moet je niet hebben die hebben een veel te indirect stuurgevoel om mee te driften etc.
Budget iets ophogen zodat een E87/E81 120d in beeld komt?
Ik heb zelf 5 jaar een 190 class sportline gehad, ik herken dat niet.
Het is gewoon een feit dat Mercedes het "recirculating ball" principe gebruikt voor hun stuurinrichting en dat is goed voor meer comfort maar niet zo direct als het vaker toegepaste zgn "rack & pinion" principe.
Re: Fun auto project
30-06-2020 13:22
Quote
Knoopa
De meest voor de hand liggende opties zijn denk ik een oude 3 serie of een mazda mx5 maar ik ben benieuwd of jullie nog andere leuke suggesties hebben.
Als je die twee met elkaar combineert kom je uit bij een BMW Z3. cool smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.