Hoe zit dat nou met Jet Cars...

Gepost door braadslee 
De Cinquecento van m`n moeder komt de keuring niet meer door helaas, dus ik ben voor haar (en stiekem ook voor mezelf) opzoek gegaan naar een autotje voor 500 euro(punt 1, dat is het budget van m`n moeder) en punt 2, omdat ze niet té zwaar moet zijn. Nou kwam ik uit bij deze auto`s.

[www.autotrader.nl]
`96er Panda, heeft wel veel gelopen maar een nieuwe APK.

[www.autotrader.nl]
`92er AX. Heeft er een redelijk nieuwe APK op zitten, en hij is lichter dan de Cinquecento dat is ook fijn.

[www.autotrader.nl]
`92er Micra. Japans, dus lijkt me prima betrouwbaar.. ook deze heeft een nieuwe APK.

[www.autotrader.nl]
`89er 5je. deze heb ik eigenlijk uitgezocht omdat ik hem zo leuk vind, geen idee wat APK betreft... maar hij heeft nog niet zo heeeel veel gelopen. En hij ziet er best ok uit.

[www.autotrader.nl]
`97er Ka, nieuwe APK en toch een redelijk luxe autotje (luxer dan alles wat ze al heeft gehad big smile smiley )

[www.autotrader.nl]
`99er 200serie Rover. Ok het is een engelse auto, maar hij heeft verse APK.

Nou komen ze inprincipe allemaal (behalve die 5) bij Jet Cars vandaan.

Mijn opa is auto monteur, en het voordeel is dat m`n moeder heel veel famillie op het kamp heeft wonen die aan auto`s sleutelen, dus ze kan ze qua onderhoud altijd daarheen brengen.

Maar... wat is er met Jet Cars gaande? Lees heel veel negatieve reviews, en ik vind die auto`s ook allemaal heel goedkoop.

Zijn die auto`s zo goedkoop omdat het allemaal waardeloze inruilertjes zijn, of bieden ze slechte service?
Quote
braadslee
Zijn die auto`s zo goedkoop omdat het allemaal waardeloze inruilertjes zijn, of bieden ze slechte service?

Ja.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
09-04-2013 07:28
Quote
braadslee
Nou komen ze inprincipe allemaal (behalve die 5) bij Jet Cars vandaan.

Mijn opa is auto monteur, en het voordeel is dat m`n moeder heel veel famillie op het kamp heeft wonen die aan auto`s sleutelen, dus ze kan ze qua onderhoud altijd daarheen brengen

Elk bedrijf krijgt de klanten die het verdient. Er zijn ook klanten die zich fijn voelen bij de benadering van Jet Cars. Ik kan me zomaar voorstellen dat jullie je bij Jet Cars op je gemak gaan voelen als klant.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
09-04-2013 08:15
Jet Cars staat niet bekend om hun eerlijke en betrouwbare zakendoen, maar dat betekent niet dat je daar geen prima auto zou kunnen kopen. Je moet er alleen dubbel op je tellen passen en zorgen dat je weet wat je doet en wat je koopt. Als leek zou ik er niet heen gaan in ieder geval. Maar zoals Phaeton al schrijft: er zijn ook mensen die wél tevreden klant zijn bij Jet Cars. Alleen hoor je die niet, je hoort het alleen als mensen klagen...
JetCars bestaat al jaren. Per saldo maken ze er dus niet zo'n puinhoop van als wel eens wordt gesuggereerd.
Ze zorgen voor een groot aanbod betaalbare auto's en ze verwachten, dat je zelf realistisch genoeg bent om
bij een occasion van 1000,00 euro niet de hoofdprijs te verwachten. Dus zelf koppie er bij en dan is er niets
aan de hand daar in Rotterdam. En die eeuwige bouvier geef je gewoon een schop tegen z'n ballen.
Die vraagprijzen ogen misschien laag, maar ze zijn wel reëel denk ik. Kijk naar kilometerstand, bouwjaar, aanbod en staat van onderhoud. Daarnaast kan er waarschijnlijk niks meer van de prijs af. Je kunt ook bij een andere handelaar/particulier dezelfde auto kopen voor € 400,- meer en er dan € 250,- op afdingen. Een auto kopen heeft ook wel iets te maken met wie je de verkoop gunt, ook voor dit budget, voelt het goed of niet?
Nou, dan zou ik - als ik TS was - z'n hele familie meenemen. Aan diegenen zal er zeker een verkoop gegund worden. Wel opvallend dat je nu vooral goed moet opletten, terwilj al jaren bekend is dat JC zeer slecht bekend staat. Niet alleen qua auto's en geboden waar, maar ook voor wat betreft de manier waarop men omgaat met klanten. Als jij het risico wilt lopen voor die paar tientjes verschil... Persoonlijk zou ik nog liever gaan kanoën in de Bermudadriehoek.
Ik heb een aantal jaar terug een Golf 3 verkocht aan Jet Cars. APK bijna verlopen, 380.000 km op de teller, roestende zijskirts en lekke schokdempers. Verkocht voor 550,- euro, stond een week later te koop met nieuwe APK voor 1800,- euro. Maar wel met de juiste km-stand.

Dat je slecht wordt behandeld als klant, zal wel los lopen bij Jet Cars. Maar het is wel garantie tot het hek. En APK zegt alleen maar iets over minimale veiligheidseisen.

Jetcars is vooral berucht vanwege (in het verleden) dure schade-auto's die werden opgelapt en voor een relatieve spotprijs te koop werden aangeboden.

Als je kijkt naar de auto's in de openingspost, dan mag je er niet veel meer van verwachten dat het rijdt. Als je je ogen goed open houdt, kun je er best wat leuks kopen.
Op basis van jarenlange reviews over Jet Cars...

Wellicht is met de kilometerstand geknoeid,
wellicht heeft de wagen een schadeverleden,
dienstverlening na verkoop is onbestaande,
service gaat tot net aan de drempel,
en ga zo maar door...

Maar als je al die zaken op voorhand incalculeert,
en er staat een wagen die je echt wel durft meenemen,
op basis van je eigen deskundige blik (of een betrouwbare derde die je meeneemt),
zelfs rekening houdende met achterstallig onderhoud en wellicht een veel hogere reële kilometerstand,
omdat de prijs goed zit,
en je zelf kan sleutelen...

Er zijn zelfs mensen die meespelen met de postcodeloterij,
dus waarom niet...
Elk gokje kan goed uitvallen...
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
09-04-2013 10:25
tsjaah, de meningen erover zijn heel erg verdeeld. Ikzelf woon er vlakbij en ga er om de week wel is kijken gewoon omdat ik het leuk vind om auto's te kijken. En ik moet eerlijk toegeven, er staan echt wrakken bij die je je aards vijand nog niet gunt, maar je ziet er soms ook wel is wagens tussenstaan waarvan je zoiets heb van hee, dat is wel een leuk ding. Een goeie vriend van me doet ook zijn opleiding autotechnicus en bij hem in de klas zit er dus iemand die bij jetcars stage loopt (ja het is blijkbaar dus echt een erkend leerbedrijf nut smiley ) En hij heeft eerlijk uitgelegt hoe het zit, ze hebben 2 vestigingen eentje van auto's goedkoper dan ±3500 en de hoofdvestiging waar de duurdere wagens staan, bij de vestiging voor de goedkopere wagens staan zo goed als alleen maar auto´s die door inruil verkregen zijn hier doen ze voor de rest niet veel mee alleen een apk´tje bijvoorbeeld erop, en hier kan je dus soms echt een koopje vandaan halen MITS!!! je weet wat je doet en je een portie gezond verstand hebt. Dan de andere vestiging, dit zijn veel auto´s die geïmporteerd zijn, en die ze bij diverse veilingen en andere merkdealers vandaan halen. En ja ze doen ook wel eens een schade wagen opknappen (dit is echter gemakkelijk zelf te controleren aan de hand van het feit of de auto een WOK melding heeft ja of nee) En natuurlijk onverklaarbare lasnaden in ze motorruimte of kofferbak ruimte.

Dan de klantvriendelijkheid, ikzelf heb nooit problemen (koop er ook niks, wel altijd hallo en tot volgende keer) maar ik kan wel geloven dat als je een beetje vervelend gaat doen ze niet zo vriendelijk meer zijn. Op garantie moet je verder ook niet rekenen (tot de deur zegmaar) of je moet bijvoorbeeld een nieuwe dikke Mercedes AMG met fabrieks garantie kopen, want die staan er ook.

Conclusie:
Je kan er best een auto halen, mits je dus er verstand van hebt of iemand bij je is die er verstand van heeft, je een flink portie gezond verstand heb en gewoon realistisch bent.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
09-04-2013 11:53
Voor 500 euro hoef je bij elke dealer niet veel te verwachten. Als je verstand van die oude dingen hebt kun je een prima slag slaan, maar je kan ook een wrak kopen. Als JC echt zo slecht is, dan zouden ze inmiddels niet meer bestaan, ze verkopen dus ook -redelijk- spul. Velen hier zijn er nog nooit geweest en lullen elkaar maar een beetje na.

van je lijstje zou ik voor de super 5 gaan, toch leuke karakteristieke bakjes, en je ziet ze bijna niet meer. Daarnaast erg goedkoop qua onderdelen, die japanse onderdelen voor een hok van 20 jaar oud zijn veel duurder, als je ze al kan vinden.
'APK nieuw' bij Jet Cars = zelf APK regelen.

Zij doen dit dus NIET.
Kijk anders eens bij De Baan in Weesp. Heeft ook een hoop goedkoop spul staan, maar is dichterbij en (iets) minder dubieus.
Qua doelgroep komt De Baan erg overeen denk ik. Qua aanbod ook wel. Bij Jet Cars ben ik nooit geweest, maar bij De Baan vond ik het opzich wel een vriendelijke boel. Al hoef je daar natuurlijk ook niet terug te komen als er een rammeltje zit in je ongewassen gekochte occassion met nog maar een maand APK.
Quote
Barri
Qua doelgroep komt De Baan erg overeen denk ik. Qua aanbod ook wel. Bij Jet Cars ben ik nooit geweest, maar bij De Baan vond ik het opzich wel een vriendelijke boel. Al hoef je daar natuurlijk ook niet terug te komen als er een rammeltje zit in je ongewassen gekochte occassion met nog maar een maand APK.

Bij De Baan doen ze echt geen enkele moeite met betrekking tot schoonmaken van het aanbod, onderhoud, of zelfs maar een poging tot een representatieve uitstraling als bedrijf.

Maar ze zijn wel hulpvaardig als je een auto wilt bekijken, en ik geloof niet dat ze doelbewust klanten proberen op te lichten. Wel ook bij deze handelaar inderdaad een kwestie van 'goed zelf opletten, en als er iets mis is heb je pech gehad'.

Overigens lijkt de Mazda 121 die ze momenteel hebben staan een vrij nette auto (en heeft nog bijna een heel jaar APK), je moet dan alleen die swirls uit de lak zien te krijgen...1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09-04-2013 14:15 door D. Elzinga.
Ongetwijfeld kun je daar een prima auto kopen, je opa is monteur zeg je; neem hem mee. Maar waarom daar terwijl het barst van de slechte ervaringen? Particulier heb je evenveel garantie, minder kans om opgelicht te worden en betaal je waarschijnlijk nog minder.

Je kunt denk ik beter die Cinquecento laten repareren voor het bedrag dat je van plan bent bij Jetcars uit te geven, dat is waarschijnlijk een minder bodemloze put...
Die 121 is mogelijk een van de jongste bolhoedjes.
Daar staat ook nog een (op het oog) mooie Mercedes-Benz 600 SEL uit 1991, met maar 17.301 km op de teller! eye popping smiley
Quote
Rob076
Daar staat ook nog een (op het oog) mooie Mercedes-Benz 600 SEL uit 1991, met maar 17.301 km op de teller! eye popping smiley

Waarvan het leer op de bestuurdersstoel wat los zit, en hier en daar zitten krasjes op de bumpers en zijbeplating. Maakt het nog niet tot een lelijk exemplaar, maar het ondermijnt wel de geloofwaardigheid van de kilometerstand.
Quote
Ford Versailles V8
JetCars bestaat al jaren. Per saldo maken ze er dus niet zo'n puinhoop van als wel eens wordt gesuggereerd.
Ze zorgen voor een groot aanbod betaalbare auto's en ze verwachten, dat je zelf realistisch genoeg bent om
bij een occasion van 1000,00 euro niet de hoofdprijs te verwachten. Dus zelf koppie er bij en dan is er niets
aan de hand daar in Rotterdam. En die eeuwige bouvier geef je gewoon een schop tegen z'n ballen.
Dus omdat ze al jaren bestaan zullen ze het niet slecht doen?nut smiley


Quote
Gullwing
Voor 500 euro hoef je bij elke dealer niet veel te verwachten. Als je verstand van die oude dingen hebt kun je een prima slag slaan, maar je kan ook een wrak kopen. Als JC echt zo slecht is, dan zouden ze inmiddels niet meer bestaan, ze verkopen dus ook -redelijk- spul. Velen hier zijn er nog nooit geweest en lullen elkaar maar een beetje na.

van je lijstje zou ik voor de super 5 gaan, toch leuke karakteristieke bakjes, en je ziet ze bijna niet meer. Daarnaast erg goedkoop qua onderdelen, die japanse onderdelen voor een hok van 20 jaar oud zijn veel duurder, als je ze al kan vinden.
Uit eerste hand kan ik je vertellen dat je daar echt opgelicht wordt. Heb er niet zelf iets gekocht maar meerdere aangiftes onder ogen gezien.
Er zijn genoeg autobedrijfjes die auto's verkopen zoals ze zijn. Meestal schroot, maar er zou maar net iets tussen zitten wat je kunt gebruiken. Moet je een bedrijf daarvoor afstraffen? Bij een particulier is het ook garantie tot aan de stoep. JetCars is een particulier in het groot: nog steeds geen garantie, maar wel veel meer keuze. Koop gewoon de auto die je wilt hebben, in de beste conditie. Misschien kom je bij een particulier uit en misschien bij JetCars. Een keuring bij een concurrerende garage levert de uitslag of het vertrouwd is om de auto te kopen. Kost 30 euro, ipv wat de ANWB of ADAC ervoor vraagt.
Omgekeerde wereld, van een autobedrijf mag je meer verwachten dan van een particulier. Bij een autobedrijf is er al snel sprake van oplichting, waar een particulier zich kan beroepen op wederzijdse dwaling.
Quote
---GT---
Een keuring bij een concurrerende garage levert de uitslag of het vertrouwd is om de auto te kopen.

Ik betwijfel of JetCars daaraan mee zou werken.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
10-04-2013 08:56
Quote
Dakloos
Omgekeerde wereld, van een autobedrijf mag je meer verwachten dan van een particulier. Bij een autobedrijf is er al snel sprake van oplichting, waar een particulier zich kan beroepen op wederzijdse dwaling.

Je hebt natuurlijk gelijk, maar helaas is de wereld niet perfekt. Echter, dat JC een slechte reputatie heeft betekent niet dat je er alleen maar belazerd kan worden. Met gezond verstand en de juiste kennis van zaken kan je ook daar een goede auto op de kop tikken, al was het maar theoretisch. Persoonlijk zou ik me er ook niet aan wagen hoor, daar niet van.

Je zou moeten kunnen verwachten dat een bedrijf betrouwbaar is en het is dan ook kwalijk dat dat blijkbaar niet zo is. Maar de TS vraagt er specifiek naar en heeft dus al kennis van die discutabele reputatie. Vanuit die optiek kan er dan best met wat meer nuance geantwoord worden. Als het nou om iemand gaat die van toeten noch blazen weet zou ik het ook afraden.
Dat ben ik met je eens hoor, in mijn eerdere reactie gaf ik ook aan dat je daar ongetwijfeld ook een goede auto kan kopen, zeker als je iemand met verstand van zaken mee neemt. Ik vraag me alleen af waarom je bewust zou kiezen voor een bedrijf met een slechte reputatie. Het is niet zo dat je nergens anders voor dit geld een auto kan kopen.
Quote
LoveMyJeep
Quote
Dakloos
Omgekeerde wereld, van een autobedrijf mag je meer verwachten dan van een particulier. Bij een autobedrijf is er al snel sprake van oplichting, waar een particulier zich kan beroepen op wederzijdse dwaling.

Je hebt natuurlijk gelijk, maar helaas is de wereld niet perfekt. Echter, dat JC een slechte reputatie heeft betekent niet dat je er alleen maar belazerd kan worden. Met gezond verstand en de juiste kennis van zaken kan je ook daar een goede auto op de kop tikken, al was het maar theoretisch. Persoonlijk zou ik me er ook niet aan wagen hoor, daar niet van.

Je zou moeten kunnen verwachten dat een bedrijf betrouwbaar is en het is dan ook kwalijk dat dat blijkbaar niet zo is. Maar de TS vraagt er specifiek naar en heeft dus al kennis van die discutabele reputatie. Vanuit die optiek kan er dan best met wat meer nuance geantwoord worden. Als het nou om iemand gaat die van toeten noch blazen weet zou ik het ook afraden.
JC is niet te vergelijken met elk ander willekeurig autobedrijf. Een auto kan slecht zijn maar op het moment dat je je gaat bezighouden met terugdraaien van de klok, onderdelen niet vervangen wat wel gerekend/afgesproken is, zaagsel in het blok gooien en meer van dat soort fratsen. Zeg maar het willens en wetens de zaken mooier voordoen dan ze zijn dan hebben we het gewoon keihard over oplichting en flessentrekkerij.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
10-04-2013 22:29
Quote
D. Elzinga
Quote
---GT---
Een keuring bij een concurrerende garage levert de uitslag of het vertrouwd is om de auto te kopen.

Ik betwijfel of JetCars daaraan mee zou werken.
Volgens mij kun je bij JetCars alleen een proefrit maken als je het koopcontract hebt getekend en een aanbetaling hebt gedaan. Ze zijn ook niet erg van afspraken in het voordeel van de klant goed in het koopcontract te verwoorden. Je moet ook niet al te moeilijk doen, dus komen klagen dat er wel erg veel mis is levert niet altijd het gewenste resultaat op.

Maar als ik lees dat de moeder van de topicstarter veel familie op het kamp heeft wonen met verstand van auto's heb ik zomaar het idee dat het wel goed komt. Vooral als ie die ook meeneemt bij het kopen van de auto.
Ik ben er ook wel eens geweest. Leuk van ze is dat je overal, naar mag kijken en in mag proefzitten zonder een verkoper die steeds meeloopt.

Verder hebben ze in de goedkope vestiging inderdaad ook auto's die als opknapper omschreven kunnen worden, maar ook genoeg waar je vermoedelijk nog een paar jaar in kan rijden. Kwestie van samen met een handige kennis kijken als je een auto onder de E1000,- wil. Maar dat is overal zo.

Trouwens zijn ze wat minder makkelijk met proefritten omdat het terrein best wel volstaat en er soms iets van 23 auto's verplaatst moeten worden voordat de achterste kan vertrekken. Maar bij serieuze intresse mag je echt wel proefrijden. Maar vaak is goed bekijken en horen lopen al een waardevolle indicatie of het de moeite van het proefrijden waard is.

Wat ook kan, is op autotrader of marktplaats kijken naar een grote auto met meer dan 4 cylinders en een km stand van 3 ton+. Meestal zijn zulke auto's goed onderhouden en omdat bijna niemand ze wil, zijn ze vaak ook rond de E1000,- al te vinden. Wil je echter ook airco en andere moderne gemakken, dan zijn ze een paar 100 duurder. Natuurlijk, het verbruikt iets meer, maar daarvoor krijg je wel een comfortabele en snelle auto die het vaak nog behoorlijk lang volhoud zonder hoge kosten. Wat je dan zoekt? Maximaal 2 eigenaren vanaf nieuw, afgestempeld onderhoudsboekje, alle papieren (zoals originele nota) erbij en een degelijk premium merk. Zeg Volvo, Audi, Saab, Mercedes of BMW. Bij die laatste 2 natuurlijk wel alleen originele auto's, ze worden namelijk soms behoorlijk fout getuned, wat meestal ook betekend dat de vorige eigenaar hem afragte.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
01-02-2014 21:43
Geen auto kopen of verkopen aan Jet Cars , het zijn oplichters. Je wordt gelokt met lage prijzen of een interessant bod. Uiteindelijk wordt er niks van waargemaakt En verspil je alleen maar tijd en geld aan dit malafide bedrijf
Zie ook mijn topic Auto verkopen aan Jet Cars Rotterdam. Ongelooflijk dat dit bedrijf al zo lang z'n gang kan gaan en misbruik maakt van de situatie waar sommige mensen in verkeren.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
03-02-2014 13:10
Toch fijn dat je je hiervoor aan wilt melden, om dit met ons te delen... O wacht, je hebt ook ergens anders al een bericht getypt, ook al over JetCars. smiling smiley
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
04-02-2014 18:56
Beste mensen,

Ik raad het niemand aan om hier een auto te kopen. Want ik ben er flink de dupe van geweest heb circa 2 maanden geleden een golf 5 gekocht en ben meteen van alle kanten opgelicht. ten eerste hebben ze mij meer laten betalen dan op hun website stond kwam ik in de avond achter en volgende ochtend was deze auto verwijderd uit hun site!!!! bellen etc heeft geen zin willen ze niks van weten!!

Nu 2 maanden later.. pfff niks anders dan gezeik met deze auto, heb tot nu toe bijna meer dan 1000 euro aan besteed en nog zijn er gebreken aan deze auto!!!!!! Vervolgens naar een vag specialist gegaan om te kijken of de ecu was uit te lezen van de auto om zo misschien een correcte km stand te kunnen zien en ja hoor!!!! deze auto is circa 150k kilometers terug gedraaid :/

Voor mij nooit meer jetcars !! ik zet dit hier hopende dat anderen niet hetzelfde fout als mij maken om daar een auto te kopen voor woon werk verkeer.

ABSOLUUT NIET DOEN!
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
04-02-2014 19:05
Waarom überhaupt gekocht dan? Een stuk goedkoper dan vergelijkbare modellekes?

-> sort price > low->high == altijd gezeur
Een hoop open deuren en domme reacties. Jet Cars is heel eenvoudig te vinden op internet (dan heb ik het over de recensies) en dan had je je een hoop leed kunnen besparen. Ik zal niet zeggen dat het de eigen schuld is, want dit zou de werkwijze van JC (Jet Cars, niet Jezus Christus) enigszins goedpraten en/of afzwakken. Maar met een paar klikken had men dit al kunnen weten...
Dankzij deze reacties. Zo dom zijn die dus niet.
Ik heb het niet over de reactie an sich, maar over de inhoud ervan. De naïviteit, de slachtofferrol. Terwijl met een simpele handeling (waarschijnlijk simpeler dan alle sores) alles voorkomen had kunnen worden. Dus ja, in dat opzicht vind ik dit behoorlijk dom.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
04-02-2014 19:18
Is gewoon geschreven door Jet Cars zelf. Zodat ze in het nieuws blijven. Slecht nieuws is ook nieuws.
Gelukkig is de audio professioneel weggewerkt. big smile smiley
Verder wel een erg leuk ding. Maar goed, ze hebben wel vaker leuke auto's staan...
Pssstt........


A en D auto`s in Amersfoort....die zijn ook lekker goedkoop...

En....als je terugkomt voor garantie.....dan vragen ze vol enthousiasme "wat is jouw probleem".


Bestaan ook al jaren. Oplichting is echt fout, en dat soort prutsers geven een slechte naam aan de branche, maar de klanten komen doorgaans met de broek op de knietjes binnengelopen..
Quote
Engo
Beste mensen,

Ik raad het niemand aan om hier een auto te kopen. Want ik ben er flink de dupe van geweest heb circa 2 maanden geleden een golf 5 gekocht en ben meteen van alle kanten opgelicht. ten eerste hebben ze mij meer laten betalen dan op hun website stond kwam ik in de avond achter en volgende ochtend was deze auto verwijderd uit hun site!!!! bellen etc heeft geen zin willen ze niks van weten!!

Nu 2 maanden later.. pfff niks anders dan gezeik met deze auto, heb tot nu toe bijna meer dan 1000 euro aan besteed en nog zijn er gebreken aan deze auto!!!!!! Vervolgens naar een vag specialist gegaan om te kijken of de ecu was uit te lezen van de auto om zo misschien een correcte km stand te kunnen zien en ja hoor!!!! deze auto is circa 150k kilometers terug gedraaid :/

Voor mij nooit meer jetcars !! ik zet dit hier hopende dat anderen niet hetzelfde fout als mij maken om daar een auto te kopen voor woon werk verkeer.

ABSOLUUT NIET DOEN!

Een Golf 5....die wordt natuurlijk nergens anders aangeboden. Je moest natuurlijk met knikkende knietjes (Google bracht een stortvloed aan shit) daarnaartoe om deze auto te halen, waar moet je hem anders kopen. Had een Golf 4 gekocht, had met budget wel uitgekomen.
Quote

Had een Golf 4 gekocht,

Dan loop je leeg op achterlichtjes. big smile smiley
Tsja.....dat is ook weer wat...maar voor €1000,- koop je veel lampjes...of een paar LED lampen.
Ik vind het allemaal wel wat overdreven. Jet Cars is niet het beste, mooiste en meest betrouwbare (verleden) autobedrijf van Nederland maar heeft wel degelijk hele interessante voertuigen staan.
Zo kopen ze vrijwel alle inbeslaggenomen auto's van de politie en belastingdienst.
Ook de ex defensie, politie en belastingvoertuigen staan gewoon bij hem op het terrein.
Veelal staan de auto's nog met de sticker "beslag" erop te wachten op een nieuwe baas.
Ze kopen deze auto's dan ook massaal op en daar zal best meer dan eens een slechte tussen zitten.
Maar ook zeer nette en kwalitatief goede auto's staan daar tussen.
Prijstechnisch is het ook gewoon oké mits je zelf een beetje verstand van auto's hebt.

Goed kijken is het devies en je kan voor niet teveel geld in een knappe kar rondrijden.
Volgens mij staan de begrippen 'interessante auto's' volledig los van 'betrouwbaar bedrijf'.
Dat ze vrijwel alle in beslag genomen voertuigen of ex-overheidsvoertuigen opkopen is volgens mij ook niet helemaal waar. Het grootste deel gaat namelijk naar de export, juist doordat de historie vaak onbekend is.

Kennelijk moet je als autoleek dus een groot budget hebben, anders is het logisch/terecht(?) dat je opgelicht wordt door dit soort bedrijven. Het is natuurlijk een stelling die van de gekke is. Je verwacht als consument een fatsoenlijk product te krijgen en passende service, maar verhalen over bedreigingen en oplichtingen zijn eindeloos. Of heeft dit ook te maken met gebrek aan verstand van auto's?
De auto's bij Jet Cars staan er bij zoals ze er bij staan. Als je er heen gaat, moet je OF zelf kritisch en technisch zijn, OF iemand meenemen die dat voor jou is. Dat geldt eigenlijk voor elke bezichtiging van 2e hands auto's.

Ik heb er mijn money pit Chrysler Neon heen gebracht, kreeg er nog een realistisch bedrag voor terug en kocht bij hen een leuke 626 er voor terug.
De auto was niet mooier gemaakt dan dat hij was, gewoon met krassen en een paar deukjes stond hij er.
Airco okay of niet? wisten ze niet, is mijn eigen gok. onderhoudshistorie? wisten ze niet, net zoals zo'n beetje alles in, op en aan de auto.

Afgaand op de reputatie van Mazda, heb ik de wagen toch gekocht, en ben er mee naar huis gereden.
Bij thuiskomst door mijn eigen garage laten checken en het bleek een van de beste aankopen ooit van me te zijn geweest.

airco was okay, enkel leeg. Deukjes waren er uit te restylen en ik heb er een flink aantal jaartjes heerlijk mee gestuurd. Sterker nog, na aankoop, en na een beurtje, ben ik er helemaal mee naar Zuid Frankrijk gekacheld. Heerlijk.

Elk bedrijf heeft wel wat. Jet Cars moet je links laten liggen als je zelf niet een beetje kennis van auto's hebt en onderhandelen.
Hoe die gasten je wel of niet behandelen, moet je doorheen kijken.
Quote
Rob0118
Volgens mij staan de begrippen 'interessante auto's' volledig los van 'betrouwbaar bedrijf'.
Dat ze vrijwel alle in beslag genomen voertuigen of ex-overheidsvoertuigen opkopen is volgens mij ook niet helemaal waar. Het grootste deel gaat namelijk naar de export, juist doordat de historie vaak onbekend is.

Kennelijk moet je als autoleek dus een groot budget hebben, anders is het logisch/terecht(?) dat je opgelicht wordt door dit soort bedrijven. Het is natuurlijk een stelling die van de gekke is. Je verwacht als consument een fatsoenlijk product te krijgen en passende service, maar verhalen over bedreigingen en oplichtingen zijn eindeloos. Of heeft dit ook te maken met gebrek aan verstand van auto's?

Dat ze oplichten....dat kan niet...maar ze zetten auto`s te koop die dan net een stukje onder de waarde zitten. Mensen zien dat...en zijn vervolgens blind voor de rest. De prijs is een rode lap. Dat er voor dat geld geen andere te koop is...dat vergeet men. Net zoals men ineens de werking van Google vergeet. Te mooi om waar te zijn, dat is het vaak. En zolang mensen zo blijven handelen, hebben dit soort bedrijven een bepaald bestaansrecht.
....1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10-02-2014 11:16 door kerel12345.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
10-02-2014 11:27
Quote
Boppie
En zolang mensen zo blijven handelen, hebben dit soort bedrijven een bepaald bestaansrecht.
Dat woordje "bestaansrecht" vind ik onjuist gebruikt. Hoewel het qua betekenins best kan kloppen in deze context, hangt er een zweem omheen dat het terecht is dat deze bedrijven profiteren van het gedrag van de consument. En daar ben ik het niet mee eens. Ze maken misbruik van dat gedrag.
Anonieme bezoeker
Re: Hoe zit dat nou met Jet Cars...
01-05-2014 12:49
Mijn ervaring met Jet Cars
Vorige jaar september heb ik daar een Peugeot 308 gekocht .
Ik vroeg om een proefrit. Dit kon wel. maar alleen op het terrein. Dit gaf mij veel twijfels.
In de onderhoudsboekjes stond de garage waar de auto in onderhoud geweest is. Hier heb ik heen gebeld.
Alles wat in het boekjes geschreven stond klopte.
Ik heb besloten om de auto te kopen.
Tot nu toe ben ik er ontzettend blij mee en bevalt de auto uitstekend.
Mijn volgende auto zou ik daar weer kunnen kopen


Ze zijn daar totaal niet klantvriendelijk. ( schrik hier niet van )
Quote
P308
Mijn ervaring met Jet Cars
Vorige jaar september heb ik daar een Peugeot 308 gekocht .
Ik vroeg om een proefrit. Dit kon wel. maar alleen op het terrein. Dit gaf mij veel twijfels.
In de onderhoudsboekjes stond de garage waar de auto in onderhoud geweest is. Hier heb ik heen gebeld.
Alles wat in het boekjes geschreven stond klopte.
Ik heb besloten om de auto te kopen.
Tot nu toe ben ik er ontzettend blij mee en bevalt de auto uitstekend.
Mijn volgende auto zou ik daar weer kunnen kopen


Ze zijn daar totaal niet klantvriendelijk. ( schrik hier niet van )

Een proefrit op het terrein? Dat lijkt mij niet de beste proefrit en zeker niet aan te raden. Zoiets zou ik alleen doen bij een bewezen betrouwbaar bedrijf.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.