Xpeng G9: nieuwe elektrische SUV nu voor Europa

Interessante aanvulling?

XPeng G9
Xpeng G9 patentXpeng G9 patentXpeng G9 patentXpeng G9 patentXpeng G9 patentXpeng G9 patentXpeng G9 patent

Xpeng heeft grote ambities. Het gaat zijn elektrische waren behalve in thuisland China ook in Europa verkopen. Zeer waarschijnlijk gaat het ook een volledig elektrische SUV in ons land aan de man brengen die luistert naar de naam G9.

Het Chinese Xpeng heeft voor de Europese markt onder meer al de P5 geïntroduceerd, een elektrische sedan die later gezelschap krijgt van de grotere P7. Daarmee lijkt het Nederlandse leveringsgamma van Xpeng uit twee elektrische lage modellen te bestaan, maar Xpeng haalt waarschijnlijk ook de G9 naar ons deel van de wereld.

Eerlijk is eerlijk: de Xpeng G9 zelf is niet nieuw. In november 2021 liet Xpeng de G9 namelijk al digitaal aan de Chinese consument zien. Hoewel het er altijd al de schijn van had dat Xpeng de elektrische G9 op termijn ook naar Europa zou halen, heeft AutoWeek patenttechnisch bewijs gevonden dat Xpeng het ontwerp ook in Europa heeft geregistreerd.

De Xpeng G9 is een elektrische SUV met zeven zitplaatsen en dus drie zitrijen. De Xpeng G9 is meer dan de P5 ook daadwerkelijk ontwikkeld met Europese verkoop in het achterhoofd. Hij komt in thuisland China op de markt met een elektromotor van 310 pk op de achteras en krijgt er ook een vierwielaangedreven versie met twee samen 551 pk leverende elektromotoren. Het accupakket heeft een capaciteit van 96 kWh,

Momenteel rammelt het enigszins rond de Europese introductie van de Xpeng P5, maar de auto lijkt wel zijn weg naar Europa te gaan vinden. Zou de Xpeng G9 een welkome aanvulling zijn op het auto-aanbod in Nederland?

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.