Xiaomi gaat elektrische auto's maken

Op Apple vooruit?

Wey-X concept

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft dinsdag aangekondigd elektrische auto's te gaan produceren. Het bedrijf investeert in de komende tien jaar ongeveer € 8,5 miljard in het project.

Xiaomi richt een dochterbedrijf op voor de ontwikkeling en productie van elektrische auto's. Xiaomi-CEO Lei Jun wordt ook de directeur van dat bedrijf. In eerste instantie trekt Xiaomi € 1,2 miljard uit voor dit project, maar in de komende jaren wil het bedrijf meer geld investeren.

Vorige week lekte al uit dat Xiaomi interesse zou hebben in de productie van elektrische auto's. De smartphonefabrikant lijkt zijn Amerikaanse branchegenoot Apple te volgen, die ook aan een zelfrijdende elektrische auto zou werken. Ook telecomconcern en smartphonemaker Huawei zou de markt voor elektrische auto's op willen.

De bedrijven rekenen erop dat auto's in de toekomst steeds meer in verbinding met elkaar en andere apparaten staan. Ook verwachten ze dat autonoom rijden snel een vlucht neemt. Daardoor zien de techbedrijven kans om de concurrentiestrijd met bestaande autofabrikanten aan te gaan.

Great Wall

Het gerucht is dat Xiaomi de bouw van de auto's uitbesteedt aan het Chinese Great Wall. Ook is er de mogelijkheid dat Xiaomi simpelweg modellen van Great Wall als basis pakt voor zijn eigen auto's. Dan kan Xiaomi ook naar Great Walls dochtermerken Wey en Haval kijken.

Afgebeeld: de Wey-X Concept uit 2018.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.