'Wereldwijde verkoop EV's dit jaar naar 1 miljoen'

Ruime verdubbeling in twee jaar tijd

Opel Ampera-e
Dit jaar zullen er wereldwijd circa 1 miljoen elektrisch aangedreven auto's worden verkocht. Dat voorspellen analisten van de onderzoeksafdeling BNEF van het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van eigen berekeningen.

De verkopen van elektrische auto's zitten de laatste jaren stevig in de lift. In 2016 werden bijna 700.000 elektrische voertuigen verkocht. Een jaar eerder waren dat er 450.000. BNEF rekende voor dat er wereldwijd nu 2 miljoen elektrisch aangedreven voertuigen op de weg rijden.

De onderzoekers tekenen hierbij aan dat ten opzichte van de totale verkopen het aandeel elektrisch aangedreven auto's nog altijd verwaarloosbaar is. Afgelopen jaar was slechts in elf landen meer dan 1 procent van de verkochte auto's er één met een elektrische aandrijflijn.

Daarnaast gingen de verkopen van de elektrische voertuigen in China dit jaar stevig achteruit, door gewijzigde regels. Dat toont volgens de onderzoekers aan dat de markt voor elektrisch rijden nog altijd goeddeels afhankelijk is van stimuleringsmaatregelen.

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.