Weer Zwarte Zaterdag op komst in Frankrijk

Verkeer file Frankrijk (foto ANP)
Komend weekend worden weer extreem lange files verwacht op de Franse snelwegen, laat de ANWB weten. De Franse verkeerspolitie waarschuwt voor een tweede Zwarte Zaterdag in het zuiden van het land. Ook zondag wordt het druk, dan vooral door terugkerende vakantiegangers.

De drukte begint al vroeg in de ochtend, rond 7 uur. Het drukst wordt het naar verwachting rond het middaguur. Het belangrijkste knelpunt is de route door de Rhônevallei (A7). In het westen loopt het verkeer vast bij de tolstations op de A10 van Parijs via Orléans naar de Spaanse grens. Ook op de route door het midden van Frankrijk via de A71/A75 wordt het filerijden.

Afgelopen zaterdag werd een record gehaald met bijna 1.000 kilometer file op de Franse wegen. Ook in andere landen zoals Duitsland en Italië moeten vakantiegangers rekening houden met vertraging. In Oostenrijk en Zwitserland kan de wachttijd voor verschillende tunnels net als vorig weekend oplopen tot 2 uur. In Oostenrijk is dat op de A11 bij de Karawankentunnel richting Slovenië en in Zwitserland bij de Sint Gotthardtunnel.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.