Volkswagen wint rechtszaak van Greenpeace

Zoals verwacht

Volkswagen No more lies Greenpeace (foto ANP)

De Volkswagen Group heeft in Duitsland een veelbesproken rechtszaak gewonnen die Greenpeace tegen het concern aanspande. De organisatie eiste van Volkswagen dat het per 2030 stopt met de verkoop van auto's die CO2 uitstoten.

Greenpeace wilde dat de Volkswagen Group meer gaat doen dan de EU de auto-industrie opdraagt, door al in 2030 te stoppen met de verkoop van CO2-uitstotende auto's. In de reeds in 2021 aangespannen rechtszaak stelde Greenpeace dat Volkswagen 'fundamentele rechten' schendt door 'nog altijd vervuilende auto's op de markt te brengen'. Het beklag van de organisatie is aan dovemansoren gericht bij de rechtbank in Braunschweig, dat de Volkswagen Group woensdag vrijpleitte van de aanklacht. Dat meldt Bloomberg.

Hoewel de Volkswagen Group ongetwijfeld blij is dat hiermee de kous voorlopig af is, laat Greenpeace het er niet bij zitten. De organisatie zou in beroep willen gaan tegen de uitspraak. Veel kans van slagen heeft Greenpeace waarschijnlijk niet. Eerder gaf een woordvoerder van de rechtbank in Braunschweig dat al aan, waarbij als voorbeeld gegeven werd dat een eerdere vergelijkbare zaak tegen Mercedes-Benz ook al vruchteloos bleek.

Foto: een activist van Greenpeace ten tijde van het dieselschandaal in 2015.

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.