VinFast hint op elektrische stadsauto van €10.000

VinFast deelt ambities

Vinfast

Onlangs konden we je de Nederlandse prijzen voor de eerste in Europa geleverde modellen van VinFast vertellen. Dat zijn elektrische SUV's voor prijzen vanaf €53.900. Op termijn wil het Vietnamese VinFast ook in heel andere prijssegmenten meedingen, zo blijkt nu. Tijdens een jaarlijkse vergadering zinspeelde VinFast-oprichter Pham Nhat Vuong op een elektrische auto van '10.000 tot 12.000 dollar', aldus Reuters.

Nog dit jaar begint het Vietnamese VinFast met het leveren van auto's in Europa, ook in Nederland. Het aanvankelijke gamma van het nog betrekkelijk jonge merk bestaat uit de VinFast VF6, VF7, VF8 en VF9. Dat zijn alle vier volledig elektrische cross-overs of SUV's. Van de VF8 en VF9, niet geheel verrassend de twee grootste, weten we ook al een aantal prijzen. Eerstgenoemde heeft vanafprijzen die tussen de €50.000 en €60.000 liggen. Het topmodel VF9 kost vanaf €91.300 en is daarmee een klap duurder, al krijg je voor dat geld een groot 123-kWh accupakket.

Het is nog niet duidelijk wanneer VinFast precies begint met leveren in Europa, terwijl in de Verenigde Staten – waar het merk ook nieuw is – de eerste auto's al rondrijden. VinFasts nieuwe exportmarkten moeten ervoor zorgen dat de autobouwer in 2023 wereldwijd zeven keer zo veel EV's afzet dan in het afgelopen jaar, al liep het toen nog niet echt storm. En dat is niet gek, want tot voor kort verkocht VinFast zijn waren alleen in Vietnam. 'Zeven keer meer' komt neer op een mondiale afzet van 40.000 tot 50.000 volledig elektrische auto's in 2023.

Elektrische VinFast voor rond de €10.000

Dat dat in de toekomst flink meer mag worden, is duidelijk. VinFast-oprichter Pham Nhat Vuong gaf tijdens zijn jaarlijkse vergadering ook weer dat VinFast de introductie plant van een elektrische auto die 'tussen de 10.000 en 12.000 dollar' (rond de €10.000 dus) moet gaan kosten. Dat zou een kleine stadsauto worden. Verder wil het merk een elektrische pick-up op de (Amerikaanse) markt brengen. Over de termijn waarop de elektrische gezinsuitbreiding moet plaatsvinden, rept Nhat Vuong nog niet.

Lezersreacties (24)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens