Verstappen en Red Bull zetten de champagne nog niet klaar

Grote voorsprong, maar nog lang te gaan

Max Verstappen Red Bull Franse Grand Prix F1 (ANP)

Max Verstappen heeft zijn voorsprong op titelrivaal Charles Leclerc weliswaar weer flink uitgebreid in Frankrijk. Maar dat betekent niet dat hij en zijn team de wereldtitel al kunnen ruiken. Verstappen weet dat er nog genoeg kan gebeuren.

Het ziet er bijzonder goed uit voor Max Verstappen in zijn jacht naar de tweede wereldtitel op rij. Met de winst in Frankrijk en het uitvallen van Charles Leclerc is de voorsprong in de WK-tussenstand nu opgelopen naar maar liefst 63 punten. Er zijn nog tien races te gaan. Verstappen kan twee keer uitvallen terwijl Leclerc twee keer wint en dan staat hij nog steeds aan de leiding in het kampioenschap.

Maar daarmee is de druk niet van de ketel. Allesbehalve zelfs, Verstappen is op zijn hoede voor het snelle Ferrari: "De voorsprong die we hebben is geweldig, maar waarschijnlijk ook iets groter dan het zou moeten zijn, als je alleen kijkt naar de snelheid van beide auto’s”, aldus Verstappen tegenover De Telegraaf. De 24-jarige vindt dat de snelheid over één ronde, dus in de kwalificatie, beter moet. Er zullen ongetwijfeld nog lastige weekends komen en dan is het zaak om niet in te dutten en zoveel mogelijk punten te scoren, "ook op een slechte dag zoals twee weken geleden in Oostenrijk."

Helmut Marko, topman van Red Bulls F1-programma, denkt dat Verstappen nog zo'n drie tot vijf overwinningen nodig heeft dit jaar om titelprolongatie veilig te stellen. Hij staat nu op zeven zeges. "63 punten voorsprong is mooi, maar niet genoeg." Toch ziet de Oostenrijker ook dat Red Bull betere papieren heeft dan Ferrari. Niet zo zeer als het gaat om pure snelheid, misschien, maar wel op het gebied van betrouwbaarheid. "In de titelstrijd moet je betrouwbaar zijn. Je kunt je geen fouten veroorloven en je moet finishen." Dat finishen, dat zit wel goed bij Verstappen. De betrouwbaarheid is niet meer zo'n zorg als begin dit jaar en bovendien significant beter dan bij Ferrari. En dan hebben we het nog niets eens over strategisch inzicht ...

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.