Uber stopt test zelfrijdende auto na ongeluk

Taxi op zijn kant

Uber stopt test zelfrijdende auto na ongeluk
Uber stopt tijdelijk met zijn testprogramma voor zelfrijdende auto's na een ongeluk in Arizona, vrijdag. In afwachting van het onderzoek is besloten voorlopig te stoppen met de tests.

Uber bevestigde de crash, waarbij een zelfrijdende auto op de kant belandde nadat een andere auto geen voorrang verleende. Volgens Uber raakte niemand ernstig gewond.

Het zelfrijdende-autoprogramma van Uber is niet zonder controverse. Zo wordt de taxi-app aangeklaagd door Google-zusterbedrijf Waymo, omdat Uber diens techniek voor het zelfrijdend maken van auto's zou hebben gestolen. Ook rijden de zelfrijdende Ubers in Arizona rond, omdat ze in Californië niet welkom zijn. Uber weigert in die staat een vergunning aan te vragen.

Uber kwam de afgelopen tijd ook in het nieuws vanwege een seksistische bedrijfscultuur. Topman Trevor Kalanick en vijf andere Uber-medewerkers zouden in 2014 in Seoul een karaoke-escortbar hebben bezocht. Een vrouwelijke marketingmanager klaagde daar een jaar later over, omdat het bezoekje haar een ongemakkelijk gevoel had gegeven.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.