Tesla wil Duitse fabriek nu al uitbreiden

Aanvraag voor goederentreinstation

Tesla fabriek Berlijn

Tesla heeft en aanvraag ingediend voor de bouw van een goederentreinstation bij zijn autofabriek in het Duitse Grünheide. Dat meldde de gemeente Grünheide tegenover het Duitse persbureau DPA. Met de uitbreidingsplannen is een oppervlakte van meer dan 100 hectare gemoeid. Klimaatactivisten maken zich zorgen.

Volgens de burgemeester van Grünheide is Tesla er niet op uit om de productiefaciliteit zelf te vergroten, maar gaat het alleen om het bouwen van extra logistieke faciliteiten voor de fabriek. Daar hoort dus ook een goederentreinstation bij. Momenteel beslaat de autofabriek van Tesla een oppervlakte van circa 300 hectare. De burgemeester stelt dat in juni al een besluit kan worden genomen over de aanvraag. Vermoedelijk gaat dat weer de nodige strijd opleveren met klimaatactivisten, want die hebben hun zorgen uitgesproken over de uitbreidingsplannen vanwege de impact op de lokale natuur.

Op 22 maart van dit jaar opende Tesla zijn fabriek in Grünheide, in de buurt van Berlijn, na een lange aanloop met veel vertraging als gevolg van protesten van milieuactivisten. Na de opening is de fabriek niet bepaald onbesproken gebleven. Er was namelijk sprake van een verflekkage in de spuithal waarbij maar liefst 15.000 liter verf zou zijn weggelekt. De milieuactivisten eisten na die gebeurtenis dat de vergunning van de fabriek zou worden ingetrokken. De lokale overheid zag echter geen reden tot zorgen en tot op heden is de Tesla-fabriek zonder onderbreking operationeel gebleven.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.