Rimac naar Nederland door Pon

Razendsnel naar Nederland

Bugatti Rimac

Pon Luxury & Performance Cars voegt het Kroatische Rimac aan zijn portfolio toe. De 1.914 pk sterke Rimac Nevera is daarmee officieel leverbaar in Nederland.

De stap van Pon komt niet als een complete verrassing. In november 2021 werd het onder Volkswagen herboren Bugatti, ook een ‘Pon-merk’, immers in een joint-venture samengevoegd met Rimac. Daarmee is Bugatti in principe losgeweekt van Volkswagen, al heeft Porsche wel 45 procent van de aandelen van die Bugatti Rimac-joint-venture in handen.

Naast Porsche, Lamborghini, Bentley en Bugatti heeft Pon Luxury & Performance Cars nu eveneens Rimac in het aanbod. Concreet betekent dit dat de Rimac Nevera aan het aanbod wordt toegevoegd. Die 1.914 pk en 2.340 Nm sterke hypercar heeft een top van 350 tot – kortstondig- 410 km/h en sprint in 1,97 seconden van 0 naar 100. Daarmee is het officieel de snelste elektrische auto ter wereld. Wie het rustig aan doet, moet 490 km ver kunnen komen met deze elektrotopper.

Rimac bestaat sinds 2009 en houdt zich uitsluitend bezig met elektrische auto’s. Dat zijn onder de eigen merknaam razendsnelle hypercars, maar Rimac biedt zijn diensten en kennis ook aan andere fabrikanten aan. Rimac heeft op dit moment 1.700 werknemers en opent volgend jaar een nieuw hoofdkantoor in Kroatië.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.