Renault in zee met Geely voor Chinese en Zuid-Koreaanse markt

Hybride en waarschijnlijk volledig elektrische modellen

Renault Megane E-Tech Electric

Een opvallende samenwerking in de auto-industrie is in de maak: Renault en het Chinese Geely gaan een samenwerking aan voor de productie van hybride Renaults voor de Chinese markt en (waarschijnlijk) volledig elektrische auto's voor de Zuid-Koreaanse markt.

We kennen het gigantische Chinese concern Geely Holding Group in Europa vooral als het moederbedrijf van merken als Volvo, Polestar en Lotus. Nu gaat de automotive-gigant echter in zee met een fabrikant die daar op dit moment slechts ten dele iets mee te maken heeft: Renault Group. Dat maken de twee bedrijven bekend. Een memorandum van overeenstemming is getekend, met als doel om op den duur een joint-venture op te richten voor de productie van hybride Renaults voor de Chinese markt en nog nader te definiëren auto's voor de Zuid-Koreaanse markt.

Voor Zuid-Korea spreekt men over 'auto's op basis van Lynk & Co's energie-efficiënte platforms'. Hoogstwaarschijnlijk worden dat elektrische auto's met een Renault-logo en dus een platform van Geely. Daarmee worden het mogelijk ook verre familieleden van auto's als de Polestar 2 en Volvo XC40 Recharge. Dat is althans het geval als men het CMA-platform gebruikt. Geely werkt echter ook aan een nieuw platform, SEA genaamd, voor een volgende generatie elektrische auto's. Dat werd voor het eerst gepresenteerd bij Lynk & Co. Het is het meest waarschijnlijk dat die SEA-basis aangesproken wordt. Renault zegt namelijk dat het werd aangetrokken door Geely's 'open source-aanpak' met dat platform.

Renault en Geely zijn niet geheel vreemden van elkaar. Renault sportieve submerk Alpine werkt immers aan een volledig elektrische opvolger voor de A110, die op zijn beurt een Engels broertje krijgt bij Geely's dochtermerk Lotus. Die samenwerking gaat verder dan alleen twee gezamenlijk ontwikkelde sportauto's. Er is immers een memorandum van overeenstemming getekend tussen Renault en Lotus, met als doel om samen te onderzoeken wat er nog meer aan technische kennis en bedrijfsmogelijkheden gedeeld kan worden.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.