‘Renault houdt vast aan Twingo’

Onderzoek gestart in segment van de stadsautootjes

Renault Twingo
Renault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault Twingo

Het segment van de stadsauto’s lijkt op sterven na dood te zijn. Merken als Peugeot en Ford hebben aangegeven geen heil meer te zien in de weinig winstgevende boodschappenautootjes. Renault wel, want dat investeert juist in het compacte segment!

Dat zou Renaults Europese baas, Jean-Christophe Kugler, tegen het Britse Autocar hebben gezegd. “Ik heb aan mijn team gevraagd om het segment doorgrondig te onderzoeken.” Daarmee richt de Fransman zich naar eigen zeggen op de ‘grootste steden’, waar de toekomstige stadsauto's veelvuldig te vinden zijn. Ook de term ‘autodelen’ laat de topman tussen neus en lippen door vallen, wat kan impliceren dat Renault met de Twingo een geheel nieuwe weg zal inslaan. Het zou een logische stap zijn om de stadsauto te elektrificeren.

De Twingo rijdt ondertussen al 26 jaar in ons land rond. De ‘bol-oog’ hield het van 1993 tot 2007 vol en werd afgelost door de minder uitbundige tweede generatie. Van de eerste generatie produceerde Renault tot dan toe ruim 2,5 miljoen stuks. Van de tweede Twingo verscheen zelfs een dieselversie, die door verschillende belastingvoordelen als warme broodjes over de Nederlandse toonbank ging (21.449 in 2011!). De derde en huidige generatie valt een stuk minder in de smaak met jaarlijkse verkopen van ongeveer 4.000 exemplaren. De gefacelifte variant staat sinds kort in de Nederlandse showrooms met een vanafprijs van dik €12.000. Gezien de recente facelift moeten we nog wel een paar jaar geduld hebben op een geheel nieuwe generatie van de compacte Fransman, maar dat hij eraan komt, is een feit!

PRIVATE LEASE Renault Twingo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum