Renault Espace klaar voor 2021

Iets geknepen

Renault Espace

Renault heeft de Espace klaargestoomd voor 2021 en dat betekent dat de MPV voldoet aan de Euro 6D-full emissienorm die met ingang van 1 januari 2021 van kracht gaat. Dat heeft gevolgen voor de Nederlandse leveringslijst.

Het Nederlandse leveringsprogramma van de Renault Espace is vrij beperkt. De grote broer van de Scénic en Grand Scénic was tot voor kort onder meer te krijgen met een 200 pk en 400 Nm sterke 2.0 dieselmotor, de dCi 200. Die motorversie is aangescherpt en voldoet nu volledig aan de Euro 6D Full-emissienorm, een striktere uitstootnorm die met ingang van 1 januari 2021 in gaat. De Espace behoudt z'n dieselmachine, maar de 2.0 wordt iets teruggeschroefd. Vanaf nu levert de dieselmotor 190 pk en 400 Nm en gaat derhalve voortaan als Blue dCi 190 door het leven. Net als voorheen is het blok altijd gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling.

Zowel de vijf- als zevenpersoonsversie van de Renault Espace is met de Blue dCi 190-dieselmotor te krijgen. Vooralsnog is het de enige machine die op de nieuwe prijslijst van de Espace staat. Wat uitvoeringen betreft, valt er ook weinig te kiezen. De Espace is namelijk vooralsnog alleen beschikbaar als met Franse weelde volgestampte Initiale Paris.

De vanafprijs van de Renault Espace dCi 190 EDC Initiale Paris ligt op €72.990. Dat bedrag is voor de vijfpersoonsversie. Voor de zevenzitter ben je €75.290 kwijt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.