'Porsche laat F1-droom voorlopig varen'

Gesprekken met McLaren stukgelopen

Red Bull Porsche F1 (ANP)

Porsche moet voorlopig zijn wens voor een terugkeer in de Formule 1 laten varen. Na eerdere mislukte onderhandelingen met Red Bull lijkt een intrede in 2026 nu ook met McLaren van de baan.

Porsche leek vorig jaar zomer nog dicht bij een deal met Red Bull om per 2026 motorleverancier van dat F1-team te worden, maar dat feest ging niet door. Porsche zou een naar Red Bulls smaak te grote vinger in de pap willen. Red Bull sloot uiteindelijk een deal met Ford en Porsche ging met McLaren om tafel om de mogelijkheden te verkennen. Ook die gesprekken met het team uit Woking hebben niet tot een samenwerking geleid. Dat berichten The Race en Motorsport.com.

De conclusie die Porsche nu getrokken zou hebben, is dat er voor 2026 voorlopig geen opties meer zijn. De Duitsers hebben de F1-aspiraties vooalsnog in de ijskast gezet. Een tegenvaller voor de Volkswagen Group, dat hoopte met zowel Audi als Porsche de Formule 1 in te kunnen. Het is Audi wél gelukt; in 2026 verschijnt het nu nog onder de vlag van Alfa Romeo opererende team van Sauber op de grid met vier ringen op de auto.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.