Nieuwe Mitsubishi L200 op pad

De eerste met Renault-Nissan-invloeden

Spyshots Mitsubishi L200
Spyshots Mitsubishi L200Spyshots Mitsubishi L200Spyshots Mitsubishi L200Spyshots Mitsubishi L200Spyshots Mitsubishi L200De Tweeling: Mitsubishi L200 - Fiat Fullback - RAM 1200De Tweeling: Mitsubishi L200 - Fiat Fullback - RAM 1200

Zo is het jaren stil rond Mitsubishi en zo komt het merk opeens met een reeks nieuwe modellen. Daar zit onder meer een volledig nieuwe L200 bij. Op deze spionagefoto's is die jongste incarnatie van Mitsubishi's pick-up voor het eerst te zien.

Mitsubishi besloot de in 2021 gepresenteerde nieuwe Outlander niet naar Europa te halen en daarmee leek het merk in Nederland langzaam maar zeker verder naar de achtergrond te verdwijnen. Mitsubishi biedt hier namelijk slechts de op leeftijd rakende Space Star en de Eclipse Cross aan. Maar er is goed nieuws. Mitsubishi komt met een op de Renault Clio gebaseerde nieuwe Colt en met een nieuwe ASX die volgens diezelfde filosofie een aangepaste Captur wordt. Daarnaast werkt Mitsubishi aan een volledig nieuwe generatie van de L200, zo bewijst deze set spionagefoto's.

Mitsubishi L200 Double Cab

Mitsubishi L200 (facelift, 2018 - 2023)

De huidige generatie L200 draait in feite mee sinds 2015. Het model - elders in de wereld Triton of Strada geheten - ging in 2018 grondig onder het mes en kreeg destijds een uitgesproken front aangemeten waarmee de pick-up met zijn uiterlijk nog altijd prima in de pas loopt met de Eclipse Cross. Toch beginnen de jaren  te tellen en is het tijd voor een opvolger.

Wie het front van de huidige L200 te excentriek vindt, wordt ongetwijfeld geen groot liefhebber van de nieuwe generatie van Mitsubishi's concurrent van de Volkswagen Amarok, Ford Ranger en Nissan Navara. Ook de nieuwe L200 lijkt namelijk weer een uitgesproken gezicht te krijgen met een brede muil en over twee lagen verdeelde verlichting. De nieuwe L200 wordt de eerste generatie van de pick-up die is ontwikkeld terwijl Mitsubishi deel uitmaakt van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie. Het valt dus niet uit te sluiten dat de nieuwe L200 straks technisch verwant is aan de volgende generatie Nissan Navara. Ook lijkt de nieuwe L200 de eerste generatie van Mitsubishi's werkpaard te worden die geëlektrificeerde aandrijflijnen krijgt. Met name in Europa zou een plug-in hybride variant geen gek idee zijn.

De Tweeling: Mitsubishi L200 - Fiat Fullback - RAM 1200

Fiat Fullback

De huidige Mitsubishi L200 had in de vorm van de kortstondig ook in Nederland geleverde Fiat Fullback (foto 7) en de hier niet geleverde RAM 1200 (foto 8) nog twee technische tweelingbroertjes. Zowel de 1200 als de Fullback is niet meer in productie.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.