Nederlandse Sam's Garage gaat Jeeps Wrangler ombouwen

Nieuwe autobouwer

Sam's garage Jeep Wrangler
Sam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep WranglerSam's garage Jeep Wrangler

Nederland is een autobouwer rijker in de vorm van Sam's Garage, een bedrijf dat opgewaardeerde Jeeps Wrangler gaat bouwen en verkopen. Het ontwerp daarvan is afkomstig van het Nederlandse Heritage Customs, de basis van Jeep en (naar wens) van America's Most Wanted 4x4, een Amerikaans bedrijf dat de Wrangler uitrust met een extra potente V8. Deze week presenteert Sam's Garage zijn product en merk voor het eerst op de Masters Expo Amsterdam 2022, die plaatsvindt van donderdag tot en met zondag.

Naar eigen zeggen is het nieuwe Sam's Garage, opgericht door Samuel van Vollenhoven (zoon van prins Bernhard van Oranje), de producent van ''s werelds eerste prestatiegerichte luxe Jeep Wranglers'. Die prestatiepretenties zitten hem in een nieuwe wielophanging en (optioneel) in het motorenaanbod. Sam's Garage is namelijk de nieuwe Nederlandse partner van het Amerikaanse America's Most Wanted 4x4, dat Hemi V8-motoren in Jeeps Wrangler lepelt. Het resultaat: een tot 840 (!) pk sterke Jeep Wrangler. Sam's Garage neemt exemplaren van het model en overlaadt ze vervolgens met hoogwaardige materialen en uiterlijke aanpassingen. Die werden ontworpen door het eveneens Nederlandse Heritage Customs, waarbij ook ontwerper Niels van Roij is betrokken.

Ben je wel geïnteresseerd in een custom Jeep Wrangler, dan kun je bij Sam's Garage kiezen uit twee uitvoeringen: eentje met 20-inch wielen en dikke offroad-banden en eentje met 22-inch wielen met daaromheen sportief rubber. Je onderscheidt de varianten verder door te kijken naar de grille: die kent bij de offroad-versie de voor Jeep traditionele, verticale spijlen. Bij de performance-smaak zijn die spijlen weggelaten en tref je één grote opening.

Sam's garage Jeep Wrangler

De stoelen worden bij Sam's Garage geheel in het nieuw gestoken.

Ook de wielophanging en de remmerij gaan bij Sam's Garage op de schop voor een beter weggedrag. Die mocht de Jeep al bewijzen op het circuit van Zandvoort, zoals op de foto's is te zien. Over  verdere technische aanpassingen - behalve een ander uitlaatsysteem - blijft de nieuwe speler in autoland stil. Daarbij lijkt het erop dat de V8-conversie van America's Most Wanted 4x4 optioneel is. Normaliter is de Jeep Wrangler in Nederland alleen nog met plug-in hybride-aandrijflijn verkrijgbaar.

Geheel naar persoonlijke wensen

We vermoeden dat je die variant eveneens in motorisch ongewijzigde vorm kunt aanbieden bij Sam's Garage. Wat de nieuwe onderneming je dan nog te bieden heeft, zijn uiterlijke aanpassingen. Buiten de genoemde grille en wielen om, spuit Sam's Garage je Wrangler in een kleur naar keuze. Verder behoren extra grijskleurige details aan de buitenkant tot de mogelijkheden. Aan de binnenkant van de offroader zorgt Sam's Garage voor een geheel nieuwe en hoogwaardiger afwerking, waarbij veelvuldig wordt gebruikgemaakt van - naar keuze - leer of alcantara. Sportstoelen, een ander audiosysteem en persoonlijke details zijn eveneens mogelijk. Elke Wrangler wordt naar wens van de klant gebouwd.

Details over per wanneer de producten van Sam's Garage verkrijgbaar zijn, volgen in een later stadium. Geïnteresseerden kunnen zich dit weekend in ieder geval alvast aan het nieuwe product laven op de Masters Expo in Amsterdam. Dat zijn er potentieel best een aantal, want Jeep doet met zijn huidige Wrangler betere zaken dan ooit. In 2021 en 2022 samen verkocht het merk er in Nederland bijna 300.

Sam's garage Jeep Wrangler

De Performance-georiënteerde uitvoering krijgt deze spijlloze grille.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.